נעמה פולק, בת 28, נשואה טרייה, מסיימת תואר ראשון בממשל חברה ותקשורת פוליטית ומתגוררת בתל אביב.
מי אני במספרים:
גובה: 168 ס"מ
משקל לפני הירידה: 87 קילו
משקל נוכחי: 61 קילו
כמה ירדתי: 26 קילו
תקופת השינוי: שנתיים וחצי
במשך כמה זמן אני שומרת משקל: אני עדיין בירידה.
יש לך סיפור הצלחה משלך? נשמח לשמוע ממך במייל המערכת
אבל כמו כל טוויסט בעלילה, גם הוא לא התפתח בקלות בהתחלה. "היו לי המון רגעים קשים, ויש גם היום ואין לי ספק שיהיו לי בעתיד", היא אומרת. "אני בן אדם שמן בראש, אני אוהבת לאכול והרבה, בדגש על דברים שמזיקים לי כמו ג'אנק פוד או חטיפים. לא היה לי מנגנון מווסת שסימן לי שהגזמתי או שצריך להגביל כמויות. עד היום אני נלחמת ב'אני הפנימי' שלי שרוצה כל היום לאכול ויש ימים שההתמודדות הופכת ממש קשה, בעיקר כשאני ליד פיתויים".
"כל הזמן נאלצתי להתמודד עם תגובות לא נעימות מהסביבה"
אחד הרגעים המרגשים והקשים בחייה של פולק היו דווקא עם הצעת הנישואים שקיבלה מבן זוגה.. "מכיוון שיש לי ידיים גדולות באופן יחסי, הטבעת הייתה קטנה עליי ונאלצתי להרחיב אותה. כשבאתי למוכר, הוא הסתכל עליי, וצחק: 'זה בגלל שהשמנת נכון? בגלל זה את רוצה להגדיל? השמנת?' יצאתי בוכה ושבורה מהחנות, כי עד אותו יום כבר ירדתי כמעט 20 ק"ג וחשבתי לעצמי עד מתי אצטרך להתמודד עם תגובות כאלה מאנשים? כבחורה שמעולם לא הייתה רזה, אני מכירה את התגובות האלה שמגיעות מכל אחד שחושב שיש לו זכות להגיד משהו. ישראלים זה עם שחושב שמותר לו להגיד הכל ולא חשוב למי: ממוכרים בחנויות, נהגי מוניות ועד אנשים שפשוט יצא להם לשבת לידך במסעדה. זה תמיד פגע בי והעליב אותי וזה עצב חשוף עד היום. אני מתפללת ליום שבו אני לא אצטרך עוד להתמודד עם הערות מעליבות שכאלה".
התפריט היומי שלי:
"אין לי תפריט מוגדר מראש, אבל אני משתדלת לאכול ארוחות קטנות כל 3 שעות ולהימנע מארוחה גדולה וכבדה בעיקר בשעות הערב".
ארוחת בוקר: פייבר וואן או ברנפלקס עם תפוח ואגוזי מלך.
ארוחת ביניים: סנדביצ'ים עם אבוקדו או חומוס והרבה ירקות טריים.
ארוחת צהריים: הרבה קינואה, דוחן או אורז מלא יחד עם שעועית מש או עדשים בכל מיני צבעים.
ארוחת ביניים: פירות.
ארוחת ערב: סלט של ירקות חיים עם חזה עוף או טונה או ביצה קשה וירקות מבושלים.
ארוחת לילה: פירות.
"בן זוגי שהפך לפני חודש לבעלי תמך בי מהרגע הראשון. הכרנו אחרי שכבר התחלתי את הדיאטה ומאז שאנחנו ביחד הורדתי עוד 12 קילו. הוא תמיד אומר שהוא אהב אותי אז והוא אוהב אותי עכשיו, ומה שטוב לי - טוב גם בשבילו. המשפחה בהתחלה הייתה קצת סקפטית כי ניסיתי דיאטות בעבר, וכל פעם הייתי מורידה ואז מעלה בחזרה, אבל יחד עם הקילוגרמים שירדו הם התחילו לפרגן יותר".
החברים והסביבה גם כן הגיבו באופן חיובי לשינוי. "הסביבה הייתה מאוד מפרגנת, אני כל הזמן מקבלת חיזוקים ומחמאות שעוזרים לי להמשיך עד למשקל היעד שלי (60 ק"ג). כל פעם שאני פוגשת אנשים שלא ראו אותי הרבה זמן הם ממש מחמיאים. חלק לא מזהים אותי בכלל בהתחלה".
מה את מרגישה שהשתנה בעקבות הירידה במשקל?
"אני מרגישה שהשתניתי כולי. אני הרבה יותר מודעת לעצמי היום מבחינה בריאותית, שיפרתי המון דברים בעצמי ולמדתי לשלוט בעצמי. אני מרגישה פיזית הרבה יותר טוב, שיניתי את התזונה שלי מקצה לקצה ואני שמחה על המהלך הזה, לא כדיאטה אלא כדרך חיים. אני מרגישה שאני בן אדם הרבה יותר חזק ובעל ביטחון עצמי גבוה יותר, הרבה בגלל שהגעתי להישגים וכבשתי מטרות שבתחילה היו נראות לי רחוקות וחסרות סיכוי".
נעמה מוסיפה ואומרת גם שכל התפיסה שלה בנוגע לאוכל השתנתה. "היום אני מקפידה לקרוא את התוויות של הערכים התזונתיים של האוכל שאני קונה, אני נמנעת ממוצרים שעשויים מקמח לבן וממוצרים עם הרבה סוכר או סוכרזית, ואפילו נגמלתי מקולה ואני שותה רק מים או סודה. אני לומדת כל הזמן על חשיבות בריאותית של האוכל שלנו מכל מיני כתבות באינטרנט ובעיתונים וככה אני מרכיבה לעצמי את התפריט".
נעמה מספרת שבמהלך השנתיים האחרונות, היא החליפה את המלתחה שלה כבר פעמיים. "זה מצחיק, אבל אחד הדברים שהקשו עליי במיוחד: גם כי מדובר בהוצאה כלכלית לא מבוטלת, וגם התחושבה שפשוט אין לי מה ללבוש. לא מזמן נכנסתי לחנות שהמכנסיים בה אף פעם לא היו עולים עליי ומתוך הרגל לקחתי את המידה הכי גדולה. בסוף יצאתי משם עם מידה 38. יש גם חנויות שאני מוצאת בהן מכנס עם מידה 1 או 0 ואני מרגישה כאילו עובדים עלי ושזה לא באמת נכון כי אני רגילה למידות אחרות לגמרי".
מה הטיפ שלך למי שמעוניין לעבור שינוי
"להגדיר את המטרות של השינוי. להוריד במשקל זה נחמד ויפה אבל זה לא מספיק. מי שבאמת רוצה לעשות שינוי - צריך להוסיף למטרות שלו גם שינוי של הרגלי תזונה, הבנה שזה תהליך הוליסטי שלוקח הרבה מאוד זמן, ובעיקר שינוי תפיסתי ומחשבתי. צריך להבין שאוכל זה לא רק מדד לכמה נשקול אלא חשוב לשים לב למה אוכלים וכמה. בגלל זה אני משלבת כמה שיותר ירקות ופירות בתפריט יומי ונמנעת כמה שניתן מאוכל מעובד ומשקאות דיאטטיים. אוכל שמוגדר דיאטטי לא בהכרח כזה, ולכן צריך ללמוד לקרוא את התוויות של מה שאנחנו קונים. לכל אחד יש מאגר שונה של גנים, ומה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר. חוץ מזה, כדי לא להיתקע במשקל חשוב מאוד לנסות ולאתגר את עצמנו".
>> נורית וקנין מינוס 23 קילו: נגמלה מהרגלים רעים
לכל הכתבות במדור איך רזית