מהמלחמה היומיומית במשקל לא לוקחים חופש, וגם כשיוצאים להתאוורר לכמה ימים, ואפילו בחו"ל – מוטב להמשיך ולשמור על ארוחות מסודרות, פעילות גופנית ושתיה מרובה. איך עומדים בפיתוי ולא משחררים כל רסן? ביקשנו מהמומחים את הטיפים הכי טובים שלהם לחופשה רזה – והנה הם לפניכם.
לא להתבייש ולשאול: אל תרגישו לא בנוח לשאול במסעדה מה כוללת המנה שאתם רוצים להזמין, ומה גודלה. זה מקובל, וברוב המקומות ישמחו לענות לכם.
להגיע לארוחת בוקר אחרי פעילות גופנית: השתדלו לצאת להליכה ברחוב, על שפת הים או בטבע בשעות הבוקר המוקדמות, ולהגיע ממנה ישר לארוחת הבוקר. כך תאכלו כאשר חילוף החומרים בגוף שלכם בשיאו, מה שייקל עליו לשרוף אנרגיה.
לטעום בכל יום משהו אחר: אין צורך להכיר את כל מטעמי ארוחת הבוקר של הבופה כבר ביום הראשון; המאכלים האלה יחכו לכם כאן, עושה רושם, גם מחר. אם אתם מתארחים באותו מלון מספר ימים, תוכלו לנסות מדי יום מנות אחרות – ולהגיע לסוף החופשה מסופקים ועם היכולת להכתיר את המנה המנצחת של ארוחת הבוקר.
להסתובב קודם כל בלי צלחת: הרבה פעמים אנחנו לוקחים את המנה הראשונה שאנחנו רואים, ואחר כך מגלים שהיו מפתות ממנה בהרבה (אז לוקחים גם אותן). הכירו את בופה הערב בלי הצלחת; הסתכלו על כל מגוון המנות, בחרו מה אתם הכי רוצים לאכול – ורק אז התחילו להעמיס.
להביא מהבית: אל תתביישו לסחוב אתכם לחם קל, חטיפי אנרגיה, פירות, פריכיות וכדומה, שיהוו עבורכם ארוחות ביניים. אם אלה יחסרו לכם, אתם תחליפו אותם בגלידה וסנדוויץ' שמן ברחוב.
לא להתיאש: גם אם סטיתם, מעדתם, פישלתם, שגיתם – אל תרימו ידיים, כי זה לא תירוץ להפסיק להתאמץ. בכל בוקר שווה לנסות ולהתחיל מחדש, והחלטות כמו "נתחיל לשמור כשנחוזר ארצה" לא ממש יקדמו אתכם.
הטיפים באדיבות איילת נדיב, דיאטנית קלינית M.s.c, רשת סטודיו C; לילית רומם, מנכ"לית שומרי משקל; ענת טימין, דיאטנית קלינית, מרכז DMC לסוכרת והשמנה; יעל גתי, תזונאית קלינית B.Sc, רשת סטודיו C
>> דיאטת הורמון ההיריון מושמצת? בשביל מירי היא דווקא עבדה