נשים רבות חולמות לשוב לגזרת נעוריהן, לימים בהם לבשו ג'ינסים נמוכים ומחשופים עמוקים ללא כל בושה. אך בעקבות נזקי הגיל, הלידות ולעיתים גם עלייה במשקל, הן מרגישות חוסר בטחון בגופן, ונוטות להסתיר אותו תחת בגדים רחבים ופחות מחמיאים. זה בדיוק מה שקרה לעטרת, קוסמטיקאית בת 39 ממודיעין, שאחרי לידת הילד השלישי, החליטה שהגיע הזמן לשינוי, וביקשה לעשות מתיחת בטן. עם הבטן החדשה, התעוררו גם חשקים: הרצון לחדש מלתחה שתתאים לגזרה המשודרגת.
"אני פתאום לובשת בגדים צמודים ובהירים"
"אנשים שעומדים לבצע ניתוחים אסתטיים, צריכים להכין את עצמם ליום שאחרי, ולהיות מודעים לכך שלא יוכלו ללבוש את אותם בגדים, ושכדאי ואף רצוי לשנות את המלתחה, לכזו שתתאים יותר לפיגורה החדשה", אומר לנו ד"ר נמרוד פרידמן, מומחה לכירורגיה פלסטית ומנהל מרפאה. ובינינו, אם כבר לדבר על תופעות לוואי של ניתוחים פלסטיים (או כל ירידה משמעותית במשקל), הרי שבניגוד לחולשה, כאבים ומיחושים – נראה לנו ששופינג מסיבי ואינטנסיבי נשמע לנו הרבה יותר פוטוגני.
לדברי עטרת, מעולם לא הייתה בחורה עצלנית, נהפוך הוא. "תמיד עשיתי ספורט והייתי פעילה, אבל אחרי שלושה ניתוחים קיסריים, ניכר היה לראות את הנזק על הגוף, השומן שהיה לי בבטן לא ירד, ולא משנה כמה ספורט עשיתי, דבר לא עזר. אז החלטתי לעשות את הצעד הזה של הניתוח כדי להרגיש יותר טוב עם עצמי. לפני הניתוח, לא העזתי ללבוש בגדים בצבעים בהירים, או שום דבר צמוד, הייתי לובשת רק טייטץ עם טוניקה כהה מעל, או חולצות עם כיווצים, כדי שיסתירו את הבטן", היא אומרת, אך מאז הניתוח, הארון קיבל צבעים חדשים. "אני לובשת בגדים צמודים, פתאום אני הולכת עם חצאיות בגזרה גבוהה וצבעים בהירים. התחושה היא שזכיתי בגוף המקורי שלי עם המלתחה שתמיד רציתי".
היה לך בארון פריט לבוש שקם לתחייה בעקבות הניתוח?
"הייתה לי שמלה אדומה, צמודה כזו, מאוד יפה, ששוכבת אצלי בארון כבר שנים, ולא העזתי ללבוש אותה. אחרי הניתוח לא רק שיכולתי ללבוש אותה, אלא הייתי צריכה לקחת אותה לתופרת כדי להצר אותה, ואף לבשתי אותה לבת מצווה של בתי. זה הרגיש ממש כמו להגשים חלום".
"חשוב להתוודע מחדש לגוף השונה"
אין ספק שלהחליף מלתחה זה כמעט תמיד דבר מהנה, אך גם אותו צריך לעשות בחוכמה. "כשהגוף משתנה, בין אם זה בעקבות דיאטה, הריון או כמובן ניתוח פלסטי, חשוב להתוודע מחדש לגוף שלנו, ולהתאים את הלוק לפיגורה", אומרת לנו צאלה הילרוביץ', סטייליסטית אישית ומנחת סדנאות סטיילינג. אז מה עושים?
תצאי מהארון
השינויים בגוף שלך מביאים לכך שהמלתחה כבר לא רלוונטית. "בשלב הראשון, תוציאי את כל מה שיש לך בארון, ותבדקי את הנחיצות של כל פריט ופריט. מלבד העובדה שיהיו שם בגדים שיהיו לך גדולים היום או לא מחמיאים, הרי שתמצאי שם גם זכרונות ילדות: מהג'ינס ההוא שלבשת בגיל 15 ועד החולצה שלבשת כשהכרת את בעלך. איך שלא יהיה, חשוב לעשות סינון – מה לפח, מה לתופרת ומה לחברה או לעמותת צדקה".
הביאי חברה
לפני שאת זורקת דברים לפח, מומלץ מאוד להתאבזר בחברה אובייקטיבית דיו שתהיה שם איתך. "אחת שתוכל להעמיד אותך מול המראה בזמן שאת מודדת, ולעזור לך להיפטר ממה שצריך, ולהשאיר את מה שחייב".
תעשי שינוי בראש
חשבת שלזרוק חצי ארון זה מכה? למעשה העבודה העמוקה והרצינית היא בראש. "זכרי: את כבר לא בעודף משקל כמו בעבר, או לחילופין כבר לא קטנת/גדולת חזה – מעתה עלייך להטעין מחדש את המערכת, ולעשות שינוי אמיתי בראש. להתנתק ממה שאת רגילה: עם כל הכבוד לטוניקות למשל ששירתו אותך נאמנה כבחורה עם 20 קילו עודפים, הרי שהיום את צריכה להסתכל כבר על כיוונים אחרים ומחמיאים יותר".
עשי רשימה מדויקת
אחרי שניפית, מסרת, תפרת וסידרת – עשי לך רשימה מדויקת ליום קניות, על מנת שלא תתפזרי לכל כיוון, ואלוהים יודע שהסיילים עושים לנו את זה. "עלייך לחקור את הגוף החדש שלך, וזה לא דבר שבא אוטומטית", אומרת צאלה. "עלייך להבין את נקודות החוזק החדשות של גופך, ולרכוש בהתאם. אני ממליצה לבצע את רכישת המלתחה החדשה בצעדי תינוק – לא להעמיס בהתחלה, אלא לקנות פריטי מאסט ובייסיק. לאט לאט תבני לך את הארון".
תעזי
אחרי שהסתדרת עם פריטי בסיס נכונים וטובים, את יותר ממוזמנת להעז. "נסי דברים שלא היית ניגשת אליהם לפני כן בחנות. עכשיו כשהביטחון העצמי עלה, ועשית עבודת מחקר על הגוף החדש, זה ללא ספק הזמן לשנות הרגלי קנייה, ולהיפתח לצבעים, גזרות ופריטים חדשים".