עד לפני כמה שנים עוד היה ברעיון הזה משהו מעורר רתיעה עבור רובנו: שמן? על השיער? האם שיער שמנוני הוא לא הדבר שהכי חשוב לנו להימנע ממנו? אבל המלצות המומחים, המוצרים האיכותיים ובעיקר התוצאות בשטח של מי שניסתה ונהנתה כבר הוכיחו פעם אחר פעם - את חייבת לשלב שמן בשגרת טיפוח השיער שלך, בין אם בצורתו הטהורה או במוצרים מקצועיים המבוססים על שמנים שונים.

עכשיו רק נשאלת השאלה - קוקוס? זית? אבוקדו? ארגן? המפ? אגוזים? באיזה שמן מתוך המגוון העצום שיש לטבע ולסופר להציע אנחנו אמורות לבחור? התשובה, כמו במקרה של רוב השאלות שנוגעות לטיפוח המחלפות, תלויה בסוג השיער שלך ובאפקט שאת מבקשת להשיג. מכאן אנחנו כבר נעשה את העבודה:

שמן קוקוס: מתאים לכל סוגי השיער

נאמר כבר הכל על סגולותיו הבלתי נגמרות של שמן הקוקוס, ומה שטוב לעור, לבישול, לרהיטים ולבריאות הגוף והנפש - סביר שיהיה טוב גם לשיער על כל סוגיו. הוא עמוס בוויטמינים ומינרלים, שומר על בריאות וניקיון הקרקפת ומחזק את השיער. ניתן להשתמש בו כמסכה לריכוך אינטנסיבי – למרוח על שיער רטוב, לעסות, להמתין ולשטוף היטב – או כתכשיר לעיצוב ופתיחת קשרים באמצעות שילוב של כמות קטנה ממנו בתהליך הסירוק.

שמנים לשיער (צילום:  New Africa, shuttetstock)
טוב להכל: שמן קוקוס|צילום: New Africa, shuttetstock

שמן שקדים: מועיל בסילוק קשקשים

מרקמו קליל יחסית לשמנים אחרים, אבל הוא יודע לתת עבודה. שמן השקדים מלא בנוגדי חמצון, ויטמין E, חלבון ובמיוחד מגנזיום - שמעודד צמיחת שיער ומפחית את שבירתו. לסובלות מקשקשים מומלץ לעסות באמצעותו את הקרקפת במהלך החפיפה, וליהנות מהניקיון שנשאר אחריו.

שמן זית: מזין ומתיר קשרים

הראש הים-תיכוני עשוי לסמוך על יתרונותיו של שמן הזית אפילו יותר מעל אלה של שמן הקוקוס, ובצדק - בכל זאת מדובר באחד מהאוצרות הגדולים שקיבלנו מאמא טבע. תרופות סבתא וסודות טיפוח שכוללים שמן זית ודאי עוברים גם במשפחה שלכן, ולגמרי אפשר להאמין להם - מדובר במרכך טבעי שכמה טיפות ממנו לתוך הקונדישינר יעניקו לכן שיער נעים, בוהק וגמיש.

שמן ארגן: מושלם לשיער יבש ומקורזל

הגביע הקדוש של טיפוח השיער, שבארץ מוצאו, מרוקו, מכונה "הזהב הנוזלי". הוא עשיר בוויטמין E וחומצות שומן, ויהפוך גם את השיער הכי יבש ועייף לרעמה מלכותית, רכה וזוהרת. על הדרך הוא גם ימנע קצוות מפוצלים, ישתיק את הפריזים ויהפוך שיער מקורזל להרבה יותר קל לתפעול. השוק מלא במוצרים מצוינים המבוססים עליו ומיועדים למטרות שונות של עיצוב וטיפוח.

שמן המפ: שומר על הלחות ומעודד את צמיחת השיער

שמו העברי הוא למעשה "שמן זרעי הקנביס", ובין אם אתן מחסידות השימוש הנפוץ בצמח או לא - במקרה הזה אתן יכולות להיות בטוחות שמדובר במרכיב מנצח. בשנים האחרונות העולם מגלה יותר ויותר את פלאי ההמפ בשלל המחלקות והשימושים, וטיפוח השיער הוא ללא ספק אחד הבולטים שבהם: הוא נספג בקלות, שומר את הלחות החיונית בתוך השערה, מגן על מרקמו הטבעי של השיער, מחזק אותו ומונע את שבירתו ובאמצעות חומצות האומגה והשומן שבו, גם מעודד ומשפר את קצב הצמיחה. אגב, שילוב של כל הטוב הזה עם סגולותיו של שמן הארגן, כפי שעשו במותג המקצועי "סטייל", מוליד מוצר פלאים שיעניק לשיער שלך את כל מה שהוא יכול לבקש. 

שמנים לשיער (צילום: Mr.Cheangchai Noojuntuk, shutterstock)
התוצאות בשטח של מי שניסתה ונהנתה כבר הוכיחו |צילום: Mr.Cheangchai Noojuntuk, shutterstock

שמן חוחובה: מעניק נפח ומפחית נשירה

אתן אולי זוכרות יותר את אחיו הסורר, ג'ל החוחובה, שהשימוש בו היה נפוץ בעשור הקודם לצורך תסרוקות ה"קוצים" הגזעיות, אבל אלה חלפו בינתיים מהעולם, וזה לגמרי הזמן לתת את הבמה לגרסה הבוגרת יותר - גם של עצמנו וגם של החוחובה. השמן, שהוא למעשה בכלל סוג של שעווה המופקת משיח החוחובה, יודע ללכוד את הלחות, להעניק לשיער נפח טבעי, להמריץ את זרימת הדם בקרקפת ולהפחית נשירת שיער. השתמשו בו כמסכה אינטנסיבית או כתוספת מנצחת למרכך הרגיל שלכן.

שמן מקדמיה: משקם שיער פגום

כנראה השמן העשיר ביותר במשפחת האגוזים, וככזה הוא יעיל בעיקר כמוצר משקם ומחדש לשיער פגום או יבש מאד. מומלץ להשתמש בו כמו במסכה על בסיס שבועי, ובייחוד אחרי עיצוב ושימוש במכשירים פולטי חום כמו פן או מחליק.