פרסומות למוצרי טיפוח מנסות לשכנע אותנו בכל פעם מחדש, שהמוצרים שלהן יגרמו לנו להיראות צעירות יותר, זוהרות יותר ויביאו לנו חתן. אנחנו בוהות בחוסר אונים בהדגמות אנימציה שמראות איך העור שלנו הופך למתוח יותר, ושומעות בחצי אוזן עשרות מושגים שעוברים לנו מעל הראש: אנטי אוקסידנטים, קולגן, הלוגן.

בחורה מצביעה על הקמטים במצח (צילום: Valua Vitaly, Istock)
מה אמרתם שזה חומצה סליצילית?|צילום: Valua Vitaly, Istock

טוב, הלוגן זה בכלל סוג של נורה, אבל קל להתבלבל. לחלק מהדברים האלה יש השפעה אמיתית על העור שלך, תאמיני או לא, אבל איך תדעי מה סתם נשמע טוב בלועזית? כדי להבדיל בין המונחים השונים ולהפסיק להרגיש כמו סתומות, פנינו לשרון גוטליב, מנהלת ההדרכה של "לוריאל פריז", כדי שתעשה לנו סדר אחת ולתמיד ותסביר לנו – למה אנחנו צריכות את כל זה?

קולגן ואלסטין

מה זה: חלבונים חיוניים הקיימים באופן טבעי בדרמיס, ואחראים על אלסטיות ומיצוק העור.

ועכשיו שנבין: המרכיבים בעור שגורמים להתפחה וללחות. ככל שיש לך יותר אלסטין וקולגן בעור, הוא נראה מוצק ומתוח יותר, ואת נראית צעירה יותר.

חומרים פעילים

מה זה: המרכיבים האפקטיביים שמשקמים את העור, ממשפחת החומצות למיניהן - רטינאיות, אלפא הידרוקסיות וסליציליות.

ועכשיו שנבין: הכוונה היא לחומרים שגורמים לתגובה ושינוי בעור ומטפלים בקמטים וברפיון. בדרך כלל מזכירים אותם בהקשר של תכשירי אנטי אייג'ינג.

חומצה סליצילית

מה זה: מרכיב מקבוצת חומצות האלפא הידרוקסי. הוא משמש לקילוף עדין של העור במקרים של אקנה, בדרך כלל לשימוש אנטיספטי.

ועכשיו שנבין: אם יש לך עור שמן או מעורב ואת סובלת מחצ'קונים למרות שמזמן כבר סיימת את התיכון, כדאי לך להשתמש במי פנים או סבון שמכילים חומצה סליצילית, שמחטאת ומטפלת בעור.

מעניין אם יש בזה חומצה אלפא ליפואית (צילום: brazzo, Istock)
רגע, זה טוב לי או רע לי?|צילום: brazzo, Istock
ויטמין

מה זה: ויטה = חיים, טמין = חלבון. . חומר חשוב להתפתחות ולזירוז תהליכים כימיים בגוף. ויטמינים C ו-E מונעים חמצון, ואילו ויטמין A מונע את התייבשות העור.

ועכשיו שנבין: את הוויטמינים את צריכה לקבל גם במוצרי הטיפוח וגם דרך התזונה שלך. זוכרת שאימא הכריחה אותך לאכול ירקות כשהיית ילדה? הכל בשביל שתהיי יפה כשתגדלי.

רטינול A

מה זה: מרכיב הנגזר מוויטמין A. בריכוזים גבוהים מייצר קילוף עדין לעור על מנת לחדש אותו. נמצא בדרך כלל במוצרים לעור בוגר וטיפול באנטי אייג'ינג ובפיגמנטציה.

ועכשיו שנבין: חומר שגורם להטבה משמעותית במקרים של קמטוטים וכתמים בעור. כשמשתמשים בו בריכוז גבוה, חייבים להיזהר מחשיפה לשמש.

רדיקלים חופשיים

מה זה: מולקולות שליליות הנצמדות לתאים בריאים והורסות אותם על ידי תגובת שרשרת.

ועכשיו שנבין: האויב הגדול. מדובר באחד הגורמים הראשיים להזדקנות העור שלנו, שמגיע מגורמים חיצוניים – זיהום אוויר, קרני שמש, עשן סיגריות, מזגנים ואפילו ממסך המחשב שלך. אופס.

אנטי אוקסידנטים

מה זה: נוגדי חמצון והדרך שלנו לטפל בנזקי הרדיקלים החופשיים.

ועכשיו שנבין: אלה החיילים הטובים, שאותם אפשר למצוא בפירות וירקות אדומים, ויטמין C ו-E.

סבום

מה זה: שמה הלועזי של בלוטת החֶלֶב, שאחראית על הפרשת שומן לריכוך העור והחלקתו. הסבום עולה בגיל ההתבגרות וגורם להופעת פצעונים ונקודות שחורות, כאשר הבלוטה מפרישה בכמות גדולה לעור ואין ניקוי וניקוז.

ועכשיו שנבין: מכירה את תחושת השמנוניות בפנים כשאת מתעוררת בבוקר? זוהי הפרשה של בלוטת הסבום. היא אולי גרמה לך צרות כשהיית בגיל העשרה, אבל את עוד תתגעגעי אליה בגיל מבוגר.

בחורה מורחת קרם הגנה (צילום: cdwheatley, Istock)
לא נפתיע אותך אם נספר לך ששיזוף גורם לקמטים, נכון?|צילום: cdwheatley, Istock
SPF

מה זה: ראשי תיבות של Sun Protector Factor. מקדם הגנה מפני קרני UVA-B . זו נוסחא שאותה מחשבים כך: זמן תגובת העור לשמש ללא הגנה, כפול מספר ה-SPF, שווה משך הזמן שהעור מוגן מפני השמש.

ועכשיו שנבין: ככל שה-SPF בתכשיר שבו את משתמשת גבוה יותר, כך תהיי מוגנת מפני קרינת השמש לאורך זמן רב יותר.

PH

מה זה: סקאלה למדידת דרגות החומציות של העור, שנעה בין 1-14.

ועכשיו שנבין: אם העור שלך מאוזן ומעט חומצי, הוא יהיה בדרגת PH5.5. חשוב לשמור על איזון, לא לייבש מדי וגם לא ללחח את העור בעומס של קרמים.

>> ג'ניפר לופז, היידי קלום, אנג'לינה ג'ולי - כולן אמהות לילדים ונראות נפלא. איך הן עושות את זה?