השבוע, אם ירצו השם והמלכה אליזבת, יגיח לעולם יורש העצר הבריטי – ילד או ילדה, אתם מוזמנים להמר – שיכול לחסוך מעצמו כבר עכשיו את השאלה "מה אעשה כשאהיה גדול?”. אופק תעסוקתי מעורפל, חלומות יצירתיים והתחבטויות מקצועיות לא יהיו בסיפור הזה – ההחלטות הללו, שמעסיקות את רובנו במשך חלק נכבד מחיינו, נקבעו עבורו עוד כשהיה בבטן של אמא קייט, והחיים שלו מתוכננים כבר מעכשיו כמעט עד הפרט האחרון. האם מדובר בזכות אדירה? האם זה בכלל נטל כבד? את ההתחבטויות והשאלות האלה יוכל הצאצא הטרי לחלוק רק עם האנשים היחידים בעולם שנקלעו למצב זהה – יורשי העצר של בתי המלוכה האחרים באירופה.
הילדים האלה, חלקם ממש עוללים, לא זכו להיוולד בתקופת הזוהר של השושלות האדירות שמאחוריהן: בתי המלוכה האירופים של היום כבר לא נהנים אוטומטית מאהדת ההמונים, והם צריכים להתמודד באופן קבוע עם ביקורת על בזבזנות, חוסר רלוונטיות וניתוק מחיי האזרח הפשוט. הנסיכים והנסיכות, יעידו כל וויליאם והארי, יצטרכו לעבוד קשה כדי להוכיח שהם לא רק נערי פוסטר מפונקים במגדל שן, ושיש להם גם מה להציע לאזרחים השופכים עליהם כסף רב מדי שנה. אם לא ישכילו להתאים את התנהלותם לרוח התקופה (עיין ערך מסעות הקניות של הנסיכה קייט בחנויות כמו "זארה" או "טופשופ"), ייתכן שבית המלוכה שבראשם הם עומדים ישקע לאט לאט בבוץ טובעני של שערוריות, פפראצי, משתים אדירים ותסביכי סבתא. אם יפעלו נכון – ייתכן שיצליחו להעיר את המוסדות המאובקים מתרדמת חורף ארוכה במיוחד, לפלס את דרכם חזרה ללב ההמונים, ואולי אף להגדיל ולחזק את כוחם. למי מהילדים האלה יש את הסיכוי הרב ביותר להתמודד עם האתגר הלא פשוט? יצאנו לבדוק.
ספרד: הוד מעלתה אינפנטה לאונור דה טודוס לוס סנטוס דה בורבון אורטיז, בת 7
זו ילדותה: לאונור – או באנגלית, אלינור – בתם של הנסיך פיליפה, בנו הצעיר של מלך ספרד חואן קרלוס, ואשתו לטיסיה, בת שבע בסך הכל. כיאה למי שנולדה בשנות האלפיים, דבר בואה לעולם נמסר לעיתונאים בסמס, ואת השנים שחלפו מאז מעבירה המלכה העתידית (חכו, יש עוד את אבא לפניה) בארמון של ההורים – 3,150 מ"ר של פאר. את שנותיה הראשונות בילתה בגן הילדים של משמר המלוכה הספרדי, וכיום היא לומדת, לצד אחותה הקטנה, בבית הספר "סנטה מריה" מחוץ למדריד, שבו למד גם אביהן.
השמועות מספרות כי בבית הספר אלינור, אשר כבר זכתה לשלל מחמאות על הבחירות האופנתיות שלה, נחשבת לילדה פופולארית מאוד – איזו הפתעה. היא אוכלת את ארוחות הצהרים עם חבריה לכיתה, משתתפת במחזות של בית הספר, עובדת על יצירות אמנות, לומדת בלט וגם עושה סקי. אנגלית היא יודעת מגיל מאוד צעיר בזכות האומנת הצמודה והחינוך הקפדני של הסבתא, ובזמן האחרון היא עובדת קשה על המנדרינית שלה (!) בשני שיעורים שבועיים לפחות. התקשורת הספרדית צופה שבעתיד הלא רחוק היא תשלח, ממש כמו אביה לפניה, ללימודים מעבר לים.
ומה חוץ מבית ספר? אתם יודעים, כרגיל: מפגשים עם האפיפיור, צילומים עם נבחרת ספרד, מקום של כבוד במופעי פופ ספרדי וצפייה במשחק טניס בין רוג'ר פדרר לרפאל נדאל. על כל הטרחה הזאת, אגב, היא מקבלת גם משכורת שנתית של 375,000 יורו, אותם היא חולקת עם אחותה, אמה וסבתה. מספיק כסף לדובוני גומי, לא?
קשר משפחתי: לאונור הקטנה והתמימה גדלה במשפחה הידועה בשרשרת השערוריות שהיא מנפקת. האחרונה שבהן התרחשה ממש לאחרונה, עם הגשת כתב אישום חריף נגד הדודים שלה, הנסיכה קריסטינה והדוכס פלמה אנייקי, באשמת הונאה, העלמת מס, זיוף ומעילה של 7.8 מיליון דולר מכספי הציבור באמצעות ארגון ללא מטרות רווח העונה לשם Noos. מדובר בפשע חמור גם בימים כתיקונם, אבל על אחת כמה וכמה כשספרד נמצאת בשפל כלכלי עם אבטלה של 27 אחוז ודיווחים קבועים על קיצוץ בקצבאות הרווחה.
הסקנדל הזה מצטרף לסערה ששטפה את ספרד לפני שנה, כשהמלך המכהן, חואן קרלוס בן ה-75, יצא לטיול תענוגות סודי בבוטסואנה, אשר כלל ציד פילים – לא פחות ולא יותר. המסע היוקרתי והמפוקפק התגלה במקרה, לאחר שהמלך נפל ושבר את הירך, והוא עמד בסתירה מוחלטת לנאום שנשא זמן קצר לפני, ובו תיאר באריכות איך המצב הכלכלי במדינה מדיר שינה מעיניו. בעקבות המקרה האזרחים גילו שלא רק שהמלך ישן טוב מאוד בלילה – הוא גם עושה את זה עם נסיכה גרמניה בשם קורינה, בלונדינית בת 49 שממש לא מזכירה את אשתו סופיה.
הדם הספרדי הלוהט מספק עוד כמה רגעים של חגיגה תקשורתית. ב-2004 כשנישאו הוריה של לאונור, התגובות בציבור היו קשות – לא רק בגלל שהמלכה לעתיד פשוטת עם, אלא בעיקר בגלל שהיא גרושה. לאחרונה יצא בממלכה גם ספר חדש בשם "אדיוס פרינססה", שמגלגל את כל הכביסה המלוכלכת של הזוג הזה החוצה. בספר מגלה בן הדוד של לטיסיה, אמה של לאונור, שמדובר בבחורה אובססיבית וחשדנית, הבטוחה כי בני המשפחה שלה מדליפים עליה סיפורים בלי הפסקה. לדבריו, הפרנויה שלה כל כך עמוקה, עד שבמהלך הריונה סיפרה לקרוביה כי היא מצפה לבן, למרות שידעה כי היא נושאת ברחמה בת.
עתידות: לאונור היא כאמור המלכה הבאה של ספרד. כלומר, המלכה הבאה של ספרד, בינתיים: אם ייוולד לה אח קטן היא תנושל באכזריות מהתואר הנחשק ותישאר במעמד של נסיכה, שכן החוק הספרדי עדיין מוריש את כס המלכות לזכרים ולא לנקבות. גם אם תישאר הראשונה בתור לכתר, קיים סיכוי שהמוסד המלוכני שאליו היא משתייכת לא ישרוד את המוניטין הבעייתי שמשפחתה יצרה. גם אחרי שלל התנצלויות, השערוריות האחרונות של המלך וקרוביו הובילו לירידה דרמטית בפופולריות של בית המלוכה,וסקר שנערך לאחרונה מגלה ש-85.9 אחוז ישמחו לראות את חואן מוחלף כבר עכשיו בבן פיליפה, ושרק 51 אחוז תומכים במשפחה – שפל של כל הזמנים. אם זה לא מספיק בעייתי, גם המצב הכלכלי של מוסד המלוכה לא בשמיים: תקופת הצנע הספרדית הובילה את העם להרים גבה על התקציב המלכותי, והוא קוצץ במהירות מ-10 מיליון לשנה ל-7.4 מיליון בלבד – מה שזיכה אותו בתואר "בית המלוכה הזול באירופה". אאוץ'.
הולנד: הוד מעלתה נסיכת אורנג' קתרינה-אמליה ביאטריקס כרמן ויקטוריה, בת 9
זו ילדותה: יורשת העצר ההולנדית אולי צעירה, אבל כבר מבינה היטב את התפקיד שהוטל עליה: יש לה שתי אחיות קטנות, אלקסיה בת השבע ואריאן בת החמש, וכשהמשפחה מתבקשת להצטלם יחד היא תמיד נראית כשהיא עסוקה בבימוי השתיים לפוזות רשמיות, ליצירת אפקט מלכותי במיוחד.
האמת היא שקתרינה, בתם של המלך הטרי וילם-אלכסנדר, אשר החליף את אמו עם פרישתה מהכס, ושל אשתו המלכה מקסימה, נולדה לעולם מבלבל למדי: היא אמנם בת לשושלת אורנג'-נסאו המכובדת, שעליה נרחיב ממש עוד מעט, אבל היא גדלה בתקופה שבה חיי משפחת המלוכה בהולנד כבר אינם מפוארים כשהיו. שורה של אילוצים פוליטיים ולחצים ציבוריים גרמה לכך שבתקופה האחרונה נוטה המשפחה העשירה (ב-2009 הונה הוערך בכ-200 מיליון דולר, כך על פי פורבס), לעשות הכל כדי לא לנקר עיניים: הם לא חובשים לעולם את כתר המלוכה המוזהב, לא אוחזים בשרביט ולא מתעטפים בגלימה.
יותר מכך: בני המלוכה בהולנד עובדים בעבודות רגילות, ממש כמוכם. כך למשל, אחיו של המלך, פריסו, היה בנקאי – עד שנקבר לפני כשנתיים תחת מפולת שלגים ונכנס לקומה. אח נוסף של המלך, קונסטנטין, משמש כחוקר במכון המחקר ראנד. היעדר הגינונים הזה מגיע כמובן גם לחינוך הילדים – וקתרינה, כמו כל יתר צאצאי המשפחה, נשלחת לבית ספר ממלכתי ויחסית עממי. אמא שלה, מקסימה, אף סיפרה כי היא נאלצת לא פעם לבדוק את הראשים של בנותיה כדי לברר האם הן המקור למכת הכינים השכבתית. קתרינה, אגב, נחשבת לילדה חברותית וספונטנית שמסכימה לשוחח עם כל אחד בכיתתה. ההבדל היחיד בינה לבינם מגיע ביום ההולדת שלה, שאותו מציינים בקונצרט חגיגי שאליו מוזמנים אנשי אצולה אחרים, שגרירים ואנשי ממשל. בנונשלנט.
קשר משפחתי: למרות האהדה הגדולה בציבור, המשפחה המלכותית של קתרינה נקשרה בשנים האחרונות בכמה וכמה שערוריות. אביה, וילם-אלכסנדר, כונה במשך שנים "נסיך הלאגר" בגלל חיבתו העמוקה לבירה. אמה, מקסימה, היא בנקאית השקעות ממוצא ארגנטינאי, שמחזיקה בייחוס בעייתי משהו – אבא שלה הוא חורחה זורגייטה, מי שהיה שר החקלאות בממשלת החונטה הדיקטטורית בארגנטינה. הפרלמנט ההולנדי אמנם אישר את הנישואים של השניים, אבל לא איפשר לאביה של מקסימה להיכנס למדינה, והוא פספס את החתונה.
במקרה קיצוני שבו קתרינה תאלץ לעזוב את הכס – היא עדיין תישאר ילדה מקושרת היטב: לשושלת אורנג'-נסאו (המקור לצבע הכתום שמזוהה עם ההולנדים) יש נציגים כמעט בכל מדינה באירופה. בכמה בדיוק? ובכן, יאן וילם פריסו, בן השושלת, הוא הסב הקדום של כמעט כל בתי המלוכה ביבשת, מה שהופך את מלך הולנד הנוכחי לבן-הדוד הרחוק של המלכה אליזבת הבריטית, של הנסיך אלברט ממונקו, של חואן קרלוס בספרד, של האראלד החמישי בנורווגיה ושל מגוון מלכים נוספים. דרך אגב, לא רק שוילם-אלכסנדר הוא מלך הולנד, אלא שהוא גם מחזיק במקום ה-889 בסדר הירושה של המלוכה הבריטית. לא רע.
עתידות: כאמור, העתיד של קתרינה קצת מבלבל. מצד אחד, משפחת המלוכה ההולנדית פופולאריות מאוד היום, ואחוז התמיכה בה בסקרים אחרונים עמד על 90%. מהצד השני – המשפחה עומדת אל מול התנגדות פוליטית קבועה להמשך קיום מוסד המלוכה במדינה, ולאחרונה אף עבר חוק שמונע מבית המלוכה כל תפקיד בכינון הממשלה ההולנדית, וכמה מחברי הפרלמנט אף סירבו להישבע אמונים למלך החדש. אם זה לא מספיק, לכל אלו הצטרפה דרישה נוספת: לקצץ 80 אחוז מתקציב בית המלוכה ומהמשכורת של המלך ומשפחתו, בעיקר משום שעלות החזקת בית המלוכה בהולנד היא הגבוהה ביותר באירופה – 40 מיליון יורו בשנה. עבור משפחת המלוכה מדובר באיום רציני: הם אמנם נחשבים מבוססים למדי, אבל גם הם איבדו בשנים האחרונות 100 מיליון דולר בהונאת הפירמידה של ברנרד מיידוף ובשל ירידת שווי הנדל"ן. שלא תגידו שאין כאן הזדהות עם מעמד הביניים.
נורבגיה: הוד מעלתה נסיכת נורבגיה אינגריד-אלכסנדרה, בת 9
זו ילדותה: אינגריד אלכסנדרה היא השנייה בתור לשאת את הכתר של האראלד החמישי, מלך נורבגיה – והמלך הראשון שנולד על אדמת נורבגיה ב-560 השנים האחרונות. קודם לה רק אבא שלה, הנסיך הקון, שכבר מגיל צעיר מקפיד לגדל אותה כמו כל ילדה רגילה, בערך. אז נכון, מדי שנה ביום ההולדת שלה מונף דגל המדינה בכל משרדי הממשלה, אבל חוץ מזה הכל יחסית נורמלי: אינגריד נרשמה לגן ילדים מקומי בגיל שנתיים, וליום הראשון בבית הספר הגיעה עם סווטשירט לא מלכותי בעליל. מה שכן פלפל את הסיטואציה הייתה העובדה שסבה – המלך – נשא את הילקוט הוורוד שלה.
תשמחו לשמוע שאינגריד היא בת המלוכה הנורבגית הראשונה שלומדת בבית ספר מקומי, ושאחיה הגדול לומד באותו מוסד, כך שיש לה למי להתלונן בהפסקות. האמת היא שהאח לא רק מלווה אותה במסדרונות, הוא גם הולך איתה לבית הספר כל בוקר, כמו זוג ילדים רגילים. מה בכל זאת מיוחד בחיים של אינגריד? ובכן, מתי בפעם האחרונה השם שלכם הוזכר בפרק של "משפחת סימפסון"? מתי אתם הופעתם בקליפ באירווזיון עם כל המשפחה? מתי אתם נשלחתם להתראיין בטלוויזיה הממלכתית לרגל חג המולד, וגם סיפרתם בהרחבה על הארגון הסביבתי למען ילדים שאתם שותפים בהקמתו? תחשבו על זה.
קשר משפחתי: כיאה לנורבגיה המתקדמת, גם למלכה לעתיד יש מה שנקרא "משפחה חדשה": מרגוס בורג הויבי בן ה-16 הוא חצי אחיה מנישואיה הקודמים של אימה, ויש לה גם אח קטן שזכה לשם הקליט סבר מגנוס, בן שבע. מי שעוד נחשבת חלק אינטגרלי מהמשפחה היא הכלבה המלכותית מילי קקו, שזכתה להודעה רשמית על הולדת תשעת צאצאיה בפייסבוק של בית במלוכה ובטוויטר האישי של אימה, הנסיכה מטה-מרית. גאווה לאומית.
לנורבגים אמנם לא היה מלך משלהם מ-1397 ועד 1905, אבל משפחתה של אינגריד ממש לא נותנת לחוסר הניסיון הזה להרחיק אותה ממשברים וסקנדלים, כיאה למוסד המלוכה. נישואי הוריה, למשל, גררו לא מעט ביקורת ציבורית אחרי שהתברר כי אימה הייתה נשואה בעבר לסוחר סמים. גם אביה של האם, סבה של אינגריד, החליט להביך את המשפחה כשנישא לחשפנית שצעירה ממנו באי אילו שנים. הצד של החתן לא נשאר חייב: מרתה לואיז, אחותו של הקון, חיברה בשנים האחרונות ספר אוטוביוגרפי מביך בו היא מספרת על שיחותיה עם מלאכים.
עתידות: למזלה של אינגריד, היא שייכת למשפחה פופולארית מאוד, שזוכה בימים אלה לשביעות רצון מדהימה של 93% מהציבור במדינה. הנושא היחיד שעלול לערער את מעמד מוסד המלוכה הוא נושא הכסף – ועוד כמה כסף. רק השבוע פורסם במגזין "people with money" כי המלך האראלד הוא המלך העשיר ביותר בעולם, עם הכנסה שנתית שמוערכת ב-96 מיליון דולר והון שמוערך בכ-275 מיליון דולר. הסכום האדיר הזה מגיע מהשקעות במניות, מאחזקה בנכסים, מעסקאות רווחיות עם מותג הקוסמטיקה "קאבר גירל", מבעלות על רשת מסעדת המבורגרים ומהשקת מותג וודקה אישי, בושם פופולארי וקו אופנה הנושאים את שמו. מה הבעיה? ובכן, בנורבגיה מתגברים הקולות הטוענים שרוב ההון של משפחת המלוכה מגיע בכלל מירושות של משפחות המלוכה הבריטיות והדניות, ודורשים שגם על המלך יוטלו סוף סוף מיסים, כמו על יתר העם הנורבגי. מנהיגות מפלגות מכל הקשת הפוליטית בפרלמנט ביקשו בשנים האחרונות מבית המלוכה לחשוף את הונו המדויק, והציעו שדו”ח שנתי יוגש לציבור הנורבגי כדי להקפיד על שקיפות. האם המוסד האהוב ייפול לבסוף על עניין של מזומנים? ימים יגידו.
בלגיה: הנסיכה אליזבת' תרז מארי הלן, דוכסית ברבנט ויורשת הכס הבלגי, בת 12
זו ילדותה: אליזבת' תרז מארי הלן בת ה-12 היא בתו של פיליפ, המלך המיועד, ואשתו מתילדה. כשאביה יהפוך למלך ב-21 ליולי השנה, היא תהפוך רשמית לילדה הכי קרובה לכתר: ראשונה בתור למלוכה. עד שזה יקרה אליזבת' הצעירה עדיין הולכת לביה"ס על-שם ז'אן ברשמן בבריסל יחד עם אחיה הצעירים, ונהנית מאוד משיעורי הפסנתר והריקוד שלה. הלו"ז שלה לא מסתכם בשיעורי בית: בספטמבר 2011, כשהייתה בקושי בת 10, נקראה לחנוך בית חולים על שמה בעיר גנט. באירוע המתוקשר נאמה הילדה הצעירה מול קהל בפעם הראשונה – אירוע יוצא דופן שזכה לביקורת תקשורתית עזה, בטענה כי משפחת המלוכה מעמידה את הנסיכה החמודה במצב מלחיץ שכזה רק בשביל לקבל יחסי ציבור אוהדים.
קשר משפחתי: סערות תקשורתיות הן משהו שאליזבת מכירה כבר כמעט מרגע לידתה, ואולי אפילו קצת לפני: בית החולים שבו נולדה מתמחה בהפריות מלאכותיות, ואחרי שגם שני אחיה וגם אחותה הקטנה נולדו בו, החלו לגעוש בבלגיה שמועות הטוענות כי הנסיף פיליפ הוא למעשה הומוסקסואל בארון. הלחשושים הגיעו לשיאם בשנה שעברה, עם ספר שערורייתי שקבע כי נישואיו של פיליפ למלכה המיועדת מתילדה הם נישואי נוחות בלבד. מחבר הספר, העיתונאי הוותיק פרדריק דבורסו, טוען שעד גיל 35 הנסיך לא ממש התעניין בנשים, בילה עם בני זוג, ביניהם פסיכיאטר בלגי מפורסם, ואפילו יצא לחופשות סודיות. העובדה שהוא נישא בגיל 39 ה"מופלג" לאישה שצעירה ממנו ב-13 שנים רק ליבתה על הדיבור על נישואים בכפייה – ודבורסו אף מציין בספרו שעד היום בני הזוג לא סיפרו איך ומתי נפגשו. הנסיך פיליפ הכחיש כמובן את כל הטענות ובהודעה שהוציא הארמון אמר: "היום שבו אמרה מתילדה 'כן' להצעת הנישואים שלי היה המאושר ביותר בחיי".
עתידות: העובדה שאליזבת' תהפוך למלכה אפשרית רק בזכות תיקון לחוק הבלגי שנעשה ב-1991, והתיר לבנות לרשת את הכס אחרי שנים של אפליה גברית. הזווית המעניינת בנושא היא שכמה עיתונאים בלגים טוענים כי התיקון נעשה אך ורק כדי להרחיק את אביה של אליזבת, הנסיך פיליפ, מהכס הנחשק. לטענתם, רבים בבית המלוכה קיוו כי פיליפ, הסובל מתדמית של אדם הזוי וחסר כריזמה, יוותר על כיסאו עבור אחותו הקטנה, הנסיכה אסטריד. זה לא קרה – וכך, בעתיד, אמורה אליזבת' לרשת את התפקיד ולהפוך למלכה במדינה שעדיין מעניקה למלכיה סמכויות נרחבות יותר מכל מדינה אחרת ביבשת. חתימתו של המלך נדרשת בבלגיה בכל חוק, ויש לו גם סמכויות שונות במהלך הרכבת הממשלה. הוא אף נפגש עם ראש הממשלה לפחות פעם בשבוע, מזמן אליו שרים וחברי פרלמנט ומייעץ מדי פעם לממשלה בנוגע למדיניות שהיא מפעילה. בתור מלכה, אליזבת' תחשב למישהי שמעל לחוק כך שלא ניתן יהיה לזמן אותה לבית משפט, לתבוע, להרשיע או לאסור אותה.
ובכל זאת, איך נאמר, לא צפויים לה חיים קלים. המצב הפוליטי בבלגיה, המפוצלת בין הפלמים לוולונים דוברי הצרפתית, יהפוך את כהונתו של פיליפ, ואולי גם את זו שלה אחריו, למאתגרת במיוחד. בשנה הבאה צפויות בחירות במדינה, ובינתיים המפלגה הלאומית הפלמית, שדוגלת בפיצול בלגיה לשתי מדינות, מקבלת תמיכה משמעותית. לסיטואציה הזו נכנס פיליפ, שזוכה לפופולאריות מביכה של 23% בלבד בקרב הבלגים, ושלטונו העתידי מסתמן כלא יציב בעליל. ב-2004 הוא הזהיר כי "למי שרוצה להרוס את בלגיה ולפצל את המדינה יהיה עסק איתי". כעת, יכול מאוד שהעסק המשפחתי הזה יעבור לאליזבת' הצעירה.
דנמרק: הנסיך כריסטיאן ולדמר הנרי ג'ון, דוכס מונפזט, בן 7
ילדותו: בזמן שוויל וקייט מתלבטים איך לקרוא ליורש העצר, לפרדריק ומארי, ההורים של כריסטיאן, לא היה הרבה על מה לריב: שמות כל המלכים בשושלת הארוכה שלהם החל משנת 958 הם "פרדריק" או "כריסטיאן". למרות הסוד הגלוי, בהתאם למסורת הדנית נחשף שמו של כריסטיאן רק ביום ההטבלה שלו. זה קרה על רקע רעמי תותחים, אוטובוסים מקושטים וגם מאות מדורות חגיגיות, בשביל העצמת האפקט - ככה זה כשאתה השני לכתר, אחרי אביך.
אחרי לידתו של כריסטיאן הקטן שונו החוקים בדנמרק, כך שהיילוד הראשון שלו יהיה מלך אן מלכה ללא קשר למינה. עד שזה יקרה, הוא מעביר את זמנו בחברת אחותו הקטנה איזבלה והתאומים וינסנט וג'וספינה בביתם המפואר – מבנה מהמאה ה-18, הממוקם 40 ק”מ מקופנהגן. הילדות שלו, אם תהיתם, לא מזכירה את שלכם: בגיל 3 חנך ביתן פילים בגן החיות של קופנהגן, בגיל 5 הצטלם לפורטרט משפחתי שפורסם במגזין "ווג", קצת אחר כך צפה באולימפיאדה מתוך תא המכובדים ולאחרונה השיקו מטוס על שמו. הצד השפוי: כריסטיאן הקטן הוא בן המלוכה הראשון במדינה שלומד בבית ספר ציבורי ולא פרטי.
קשר משפחתי: יורש עצר או לא, גם ההורים של כריסטיאן פשוט לא יכולים לסבול יותר האחד את השני. סיפור האהבה שלהם אמנם התחיל בצורה רומנטית במיוחד – היא פשוטת עם מטסמניה, הוא נסיך במסווה, שניהם נפגשים במקרה בפאב בסידני וניהלו זוגיות סודית עד חתונת החלומות – אבל מכאן הכל החל להתדרדר. סמוך ליום הולדתו השני של כריסטיאן הרעיש את הממלכה ספר שגילה כי לבו של אביו, המלך העתידי, נתון דווקא בידיה של דוגמנית התחתונים הדנית קטיה סטוקהולם, איתה קיים מערכת יחסים סודית. לפי הספר, אביו של כריסטיאן שומר איתה על קשר עד היום, ולא רק איתה: המחבר טען כי לאורך החודשים הראשונים של הזוגיות עם מארי, המשיך פרדריק לתחזק קשר חשאי עם עוד אקסית מיתולוגית ולהפגש איתה בהחבא. כמובן שכל המעורבים בפרשה הכחישו את אמיתות הפרטים, אבל מקורבים לבית המלוכה דיווחו שהנסיכה מארי רתחה מזעם שגילתה את הפרטים. מה שהחמיר את המשבר הזוגי היה הסרטון הזה, בו נראה הנסיך מבלה את הלילה שלפני הטבלת התאומים שלו בריקוד צמוד עם בלונדינית במועדון בקופנהגן – מעשה אבהי לכל הדעות. כיום נראה שהנישואים של בני הזוג עומדים בשיאו של משבר רציני, והתקשורת דיווחה שבאירועים האחרונים הם נצפו מרוחקים ועצבניים. ייעוץ זוגי, מישהו?
עתידות: כריסטיאן נולד למלוכה העתיקה והוותיקה ביותר בעולם, וכנראה שהוא אחד הילדים הבודדים על הגלובוס שיכולים לעקוב אחר שורשיהם המשפחתיים עד שנת 958 לספירה. מדובר במשפחה פופולארית, שזוכה לשביעות רצון מצד 77% מהציבור הדני, על אף שהיא עולה לו 45 מיליון אירו בשנה. שביעות הרצון הזו מפתיעה עוד יותר כשמגלים שההורים של כריסטיאן בזבזנים לא קטנים: יש להם צי של משרתים, אומנות ועוזרים והם חרגו מהתקציב שלהם ב-4.5 מיליון דולר בשנת החתונה שלהם בגלל הוצאות גדולות מהמצופה – ירח דבש סודי בזנזיבר וטיול חתונה בגרינלנד, במקרה הזה. בכל אופן, המלוכה היציבה של מרגרט סבתו חגגה 40 שנות שלטון בשנה שעברה – ונראה שהשושלת פה כדי להישאר. אם אנחנו הוא, היינו מתחילים למדוד כתרים כבר מעכשיו.
שבדיה: הוד מעלתה הנסיכה אסטל סילביה אווה מארי, דוכסית אוסטרגוטלנד, בת שנה וחצי
זו ילדותה: אסטל היא הפליי-דייט האולטימטיבי ליורש העצר הבריטי הטרי – בפברואר האחרון היא סגרה בסך הכל שנה ראשונה בעולם. הדוכסית מאוסטרגוטלנד הגיעה לעולם במשקל של 3.28 ק"ג ו-51 ס"מ גובה, ולמרות שהרזומה שלה ריק ברובו, עדיין אפשר למצוא בו כמה פעילויות ששמורות רק לנסיכות. כך, לטקס ההטבלה שלה היא הגיעה לבושה בשמלת ההטבלה המסורתית של המשפחה, שבה משתמשים בני המלוכה מאז 1907. כשהמשפחה המאושרת יצאה מהכנסייה, ליוו אותה מוחי תותחים – כמעט כמו בברית שלכם, לא?
יום ההולדת הראשון של יורשת העצר צוין, בהחלטת משפחת המלוכה, בחגיגה צנועה בארמון במקום באירוע רב משתתפים. אלא שהציבור השבדי רצה גם לחגוג, וכך זכתה הנסיכה הצעירה לברכות בעמוד הפייסבוק של המשפחה, למתנות שנתרמו בשמה לקרן שהקימו הוריה, לעוגות מיוחדות שנאפו בקונדיטוריות ברחבי המדינה ואפילו לספר שמסכם את פועלה של הזאטוטה בשנה הראשונה לחייה, באדיבות הצהובונים השבדיים. מי שהרסו קצת את החגיגה היו פוליטיקאים המתנגדים למלוכה, שביקרו את האופן בו המשפחה מגדלת את בתם ויצאו לקמפיין שקורא להפוך את חיי הנסיכה לנורמאליים. בהצלחה עם זה.
קשר משפחתי: כמו יורש העצר הבריטי הטרי, גם לאסטל יש ייחוס מלכותי רק מצד אחד: אמא שלה, הנסיכה ויקטוריה, התחתנה עם מאמן הכושר שלה דניאל, פשוט עם. זה התחיל כשהוא ליווה אותה לארה"ב, לשם נסעה כדי לטפל בהפרעות האכילה מהן סבלה, והמשיך לשבע שנות זוגיות מתוקשרות במיוחד, עוד בטרם נישאו. בתחילה, כשהתמונות של השניים החלו למלא את עמודי העיתונים, המראה הפשוט של החתן המיועד והעממיות בה הוא מתנסח הפכו לבדיחה – וגרמו למלך קרל גוסט לסרב לאשר את האירוסים. ויקטוריה נעמדה על הרגליים האחרונות, איימה שתנשא לאהובה גם בלי האישור של אבא – ובסופו של דבר, כמו בסרטים, צבא של עוזרים הוקצה כדי להפוך את מאמן הכושר לנסיך וללמד אותו נימוסים, הליכות וגינוני מלכות.
לצערה של אסטל הקטנה, העממיות של אבא היא הדבר האחרון שהולך להטריד אותה. שאר בני המשפחה המלכותיים דאגו לייצר סקנדלים שמציבים רף מבוכה גבוהה ביותר: זה התחיל עם הדוד שלה, קרל פיליפ, שסיים קשר כדי לנהל רומן עם דוגמנית ריאליטי אשר צולמה על שער מגזין כשלגופה חוטיני ונחש פיתון בלבד. בהמשך דודה של אסטל ביטלה את אירוסיה אחרי שבן זוגה ניהל רומן עם סטודנטית, ולא הרבה אחר כך הנסיכה מדליין ברחה משבדיה, עברה לגור בניו יורק והתחתנה עם בנקאי אמריקאי שכבר הודיע שהוא מוותר על כל תארי המלכות.
עתידות: לשמחתה של אסטל, החוק השבדי תוקן ב-1980 ומאפשר לנשים לכהן בתפקיד המלכה. המצב בו תקבל את הממלכה תלוי בשלטון העתידי של אמה, שבוודאי תנסה לתקן את הנזקים שגרמו עלילותיו הפרועות של המלך: בעקבות הפרסומים, הפופולאריות שלו ירדה באופן משמעותי, ובסקרים שנערכו לאחר פרסום הספר 63% מהנשאלים ענו שישמחו אם יעזוב את תפקידו במהלך העשור הקרוב. נראה שהמשימה העיקרית של הנסיכה ויקטוריה, וכנראה גם של בתה אסטל אחריה, תהיה השבת אמון הציבור למשפחה המלכותית, שנהנית כרגע מתמיכתם של 21% מהאוכלוסייה בלבד. למזלה של אסטל, אימה היא הדמות הפופולארית ביותר בממלכה, כך שהמשימה הזו נראית אפשרית.