בשקט, כמעט בלי כותרות, חתם שר האוצר יובל שטייניץ על הצו שהוריד את מחיר הדלק ב-20 אגורות, ושבוע חדש התחיל. אז מה למדנו מהמהלך המפותל הזה?
למדנו שבנימין נתניהו, ראש הממשלה, הוא להטוטן פוליטי, ובעיקר אשף תקשורתי. נתניהו, שהממשלה בראשותו קידמה את כל העלאות המחירים האחרונות, הפך פתאום להיות מגן החלשים ומעמד הביניים בתרגיל שיווקי-תקשורתי מבריק. במסיבת עיתונאים מתוקשרת בשידור חי הוא הסביר כיצד הוא מיטיב עימנו אחרי הגזרות הקשות שהוטלו עלינו - הורדת מחיר הדלק, העלאת שכר המינימום ועוד. הוא שכח להזכיר שהוא היה זה שעמד מאחורי אותן הגזרות עצמן, כחלק מתקציב המדינה. וכך יצא נתניהו גדול וגזר את כל הקופונים של ההצלחה.
למדנו גם - ולמעשה למדנו שוב - שיובל שטייניץ אינו שר אוצר. מראש שטייניץ מונה לתפקיד כדי לאפשר לנתניהו לבצע את המהלכים הכלכליים מעל לראשו. כך היה גם הפעם, ושטייניץ שוב הושפל. בזמן ששטייניץ מתאושש משפעת קשה בבית החולים, נתניהו הודיע לציבור, בלי ליידע את שר האוצר שלו, שהוא עומד להוריד את המחירים. שטייניץ נגרר היישר מבית החולים למסיבת העיתונאים ואולץ להוריד את מחיר הדלק.
למדנו שהממשלה לא באמת דואגת לעניים. מחיר הדלק אמנם ירד, אבל מחיר הסולר דווקא עלה - ועובדה זו תשפיע עלינו אפילו יותר מאשר מחיר הדלק. מחיר הסולר משפיע על מחירי התחבורה הציבורית, ובתחבורה ציבורית כידוע נוסעים מי שבאים מן העשירונים הנמוכים. מחיר הסולר משפיע גם על מחירי התובלה, ולכן ישפיע על מחירי המוצרים כולם. ולסיום, עליית מחיר הסולר תגרום לעלייה במחיר החשמל, שתשפיע גם היא לעליית שרשרת במחירי המוצרים. אז מה הועילה הורדה של 20 אגורות במחיר הדלק?
דחפו לנו עז
מסיפור הדלק למדנו גם על כוונותיו הפוליטיות של עופר עיני. עיני מיהר להכריז על סכסוך עבודה במשק באמתלה מאוד רופפת. הוא גרר אחריו את התאחדות התעשיינים בראשות שרגא ברוש מצד אחד ואת שלמה בוחבוט, יו"ר מרכז השלטון המקומי, מצד שני. עיני היה בטוח שיצליח גם להוציא הפגנת המונים נגד הגזירות הכלכליות. הוא קיווה שהמהלכים האלה יזכו אותו בנקודות פוליטיות לקראת הבנייה המחודשת של מפלגת העבודה ויעזרו לו למצב את עצמו כמגן שכבות הביניים וכמי שיכול להשפיע על המהלכים הכלכליים הלאומיים. אבל אז בא התרגיל המבריק של נתניהו והותיר את עיני מפגין לבד, ללא ההמונים, מחפש דרכים לרדת מן העץ.
למדנו עוד שכשמפרקים את מחירו הגבוה של הדלק מגלים שמתוך 7.02 שקלים שאנחנו נדרשים לשלם עבור כל ליטר, רק 2.41 אגורות, 34% בלבד, הם מחיר הדלק עצמו - כל השאר מיסים ושיווק. זה ממש פנטסטי.
והדבר הכי חשוב שלמדנו: אפשר לדרוך עלינו, להטיל עלינו גזירות, להעלות מחירים ומיסים ולשחוק אותנו – ואנחנו נשתוק ונקבל. כי תרגיל הדלק הוא אחד לאחד סיפור הרבי והעיזים: עני בא לרבי לקבל עצה, ומספר לו שקשה לו בגלל שהבית צפוף וקטן. הרבי מורה לו להכניס לבית גם את העיזים שבדיר. כעבור זמן האיש חוזר לרבי ומתלונן שנעשה לו עוד יותר קשה וצפוף. הרבי מורה לו להוציא את העיזים, והנה זה פלא - הבית, שעד לא מזמן היה צפוף מלהכיל את כולם, נעשה פתאום מרווח.
כך גם עם הדלק. מעלים ומעלים ומעלים, וכשמורידים 20 אגורות, נדמה לנו שפתאום הדלק זול. עניין של פסיכולוגיה, ובעיקר תרגילי שיווק ותקשורת.
ענת סרגוסטי היא מנכ"לית אג'נדה - מרכז ישראלי לאסטרטגיה תקשורתית