באוגוסט הקרוב נחגוג איתן ואני 30 שנה של זוגיות. זה הרבה מאוד זמן. במשך 30 השנים הללו עלתה לא פעם שאלת הנישואים. כשחגגנו עשור עשינו מסיבה ענקית בנוכחות הורינו ו-200 חברים; בשלב מסוים חלק מהם הבינו שזאת בעצם מסיבת חתונה וכעסו שלא הצגנו אותה ככזאת. מאז זרמו הרבה מים בירקון, וכבר יצא לי לחתן לא מעט זוגות חד-מיניים – אבל בזוגיות הפרטית שלי הוחלט שלא נתחתן בחו"ל, ונחכה עד שאפשר יהיה לעשות את זה בארץ.

הסקר האחרון שפורסם אתמול בערוץ 10 על עמדות הציבור בעניין מכיל נתון מדהים: 57 אחוזים ממצביעי הבית היהודי בעד נישואים גאים. 57 אחוזים. זה אומר שבצלאל סמוטריץ' פשוט בוגד בבוחריו, שאורי אריאל ומוטי יוגב פשוט לא מבינים מיהם באמת הבוחרים שלהם. נכון, ייתכן שבתוך הפלג החרד"לי של אריאל וחבריו האחוזים עדיין שונים. אבל הבוחרים שהשתכנעו מהמצע של הבית היהודי ממש לא חושבים כמו נציגיהם. המרחק בין גוש עציון לתל אביב בעניין הזה הרבה פחות גדול משנדמה.

רה
בעד כבוד המשפחה, רק לא המשפחה שלנו. חזן|צילום: פלאש 90 - הדס פרוש

ייתכן מאוד שבדיוק כמוני, כך גם רוב מצביעי הבית היהודי לא מסכימים עם המדיניות שמובילה איילת שקד במשרד המשפטים בעניין הזה וחושבים שהיא להט"בופובית. הייתי שמח לראות את פרצופה של שקד כשראתה את הנתונים האלה. אני שולח לה מכאן באהבה מסר: לא מאוחר לשנות את דרכי הפעולה שלך. את אפילו לא צריכה לבקש סליחה. מספיק שתשני את העמדה של משרד המשפטים בבואו לדון בבג"ץ בעניין הפונדקאות לזוגות חד-מיניים. אני מזכיר לך שראש המפלגה נפתלי בנט חושב אחרת לגמרי ממך, ומנסה באלגנטיות לדאוג שהמפלגה שלכם לא תהיה כל כך חשוכה. למה לך להירשם בהיסטוריה כאויבת הגדולה והשנואה ביותר של הקהילה הגאה? לעולם לא אבין.

מי יותר צבוע?

הסקר של ערוץ 10 מראה ש-76 אחוזים מהציבור היהודי בעד נישואים של להט"בים. רוב עצום של מצביעי הליכוד, ישראל ביתנו, הבית היהודי, כולנו, יש עתיד, המחנה הציוני ומרצ. הבעיה היא שהכנסת מפגרת אחרי הרחוב. והסקר האחרון, שבו נשאלו שוב כל חברי הכנסת מה דעתם, מגלה כמה עובדות די מדהימות:

1. אורן חזן נגד נישואים גאים. כלומר, בנוסף לשאר מעלותיו הוא גם שמרן צבוע. האיש שלא עשה כלום בבולגריה, ולא ידע על כל הזונות והסמים שהתגלגלו סביבו, נהיה פתאום נושא דגל כבוד המשפחה כשזה מגיע למשפחה שלי. הוא כנראה לא יותר חכם מהמתנגד השני בליכוד, מיקי זוהר. תחרות שם.

2. אבל הצבועים הכי גדולים בליכוד הם מירי רגב ואופיר אקוניס. בשביל מה הם מתעקשים לבוא למצעדי גאווה אם הם נגד משפחות גאות? למה הם נמנעים מלהביע דעה? שהיא תגיד שהיא נגד, ושהוא יגיד שהוא בעד. ממי הם מפחדים? ככה אקוניס רוצה להיות ראש עיריית תל אביב? בחלום שלו.

אריה דרעי, ארכיון (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות)
צעד בכיוון הנכון. דרעי|צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות

3. גם גלעד ארדן, נאווה בוקר וכל היתר שעאלק-נמנעו הם חתיכת צבועים. אבל הם לפחות לא באים למצעד הגאווה. ואגב נמנעים: אם הייתה טעות בערוץ 10, ויש ח"כים שרצו להיות בעד ולא ענו לטלפון, אפשר לעדכן אותי, אני מבטיח לעדכן את הטקסט. אני בטוח שזה המקרה של עפר שלח מיש עתיד, שמופיע בסקר כנמנע, נכון? או שהתחפפת?

4. כל הכבוד לח"כיות שרן השכל, נורית קורן וענת ברקו, שלא התביישו לעמוד לצד אמיר אוחנה ולהירשם כמי שמצדדות בנישואים גאים. ועדיין, מאכזב שרק ארבעה חברי ליכוד מוכנים להגיד את זה בקול רם.

5. גם הח"כים של כולנו מאכזבים. הייתי בטוח שיש שם יותר אנשים שיגידו בקול רם שהם בעד, במיוחד כשמשה כחלון הנהיג מדיניות של תמיכה בקהילה, וכשמירב בן ארי היא החברה האפקטיבית ביותר של הקהילה בכנסת הנוכחית.

6. ההפתעה לטובה: שני שרים מש"ס – אריה דרעי ודוד אזולאי - סירבו להשיב. זה צעד לא קטן קדימה. עוד לא אבדה התקווה שדרעי יהיה החרדי הראשון שיהיה לו אומץ לדבר בכנות על הקהילה שלנו ועל מעמדה.

7. כדאי לשים לב שישראל ביתנו נמנעה כולה, והיו"ר אביגדור ליברמן סירב להגיב. מצביעי המפלגה לא נמנעו – הם בעד.

8. משהו שצריך להגיד בלי להסתיר: הציבור הערבי בישראל מחזיק בדעות חשוכות בענייני הקהילה. מהבחינה הזאת, מצביעי הרשימה המשותפת הם בסטנדרטים של אגודת ישראל וש"ס. לא מפתיע שחמישה מחברי הכנסת הערבים הצביעו נגד, ועוד ארבעה (בהם יו"ר המפלגה איימן עודה) נמנעו. מאכזב. רק דב חנין היהודי והח"כית האמיצה תומא סלימאן הצביעו בעד.

ביבי, תן להם חופש

אפשר להמשיך ולצקצק כמו בכל שנה, אבל הפעם יש הזדמנות למעשה. מחר (רביעי) תעלה שוב במליאת הכנסת הצעת החוק שמקדמת חה"כ סתיו שפיר שקוראת לאפשר ברית זוגיות ללהט"בים. ההצעה המקורית עלתה בשנת 2015 ונפלה, ועכשיו היא חוזרת לכנסת בתזמון מעולה. לפי הסקר של ערוץ 10 יש 47 ח"כים בעד נישואים – כלומר, ח"כים שאמורים לתמוך בחוק – ורק 11 מתנגדים. אם יתנו בקואליציה חופש הצבעה, החוק יכול לעבור, לפחות בקריאה ראשונה.

למה שראש הממשלה בנימין נתניהו לא ייתן חופש הצבעה? אני עדיין זוכר את הסרטון המרגש ששלח בבחירות האחרונות, סרטון שבו ביקש מחברי הקהילה באופן מפורש להצביע לליכוד בזכות הח"כ העתידי אמיר אוחנה, כדי שנעזור לו להגיע לכנסת. ולמה שחברי כולנו לא יצביעו בעד? מה יש לרועי פולקמן או לרחל עזריה נגד האושר הפרטי שלי? לדעתי כלום. והאמת שגם בליכוד, עם קצת עזרה, אפשר להביא עוד כמה מצביעים בעד החוק.

נכון, ברית זוגיות לכל מי שרוצה הייתה עדיפה – אבל זה מסתבך עם הרבנות. אותנו הממסד הדתי ממילא לא סופר, ולכן אפשר להתחיל דרכנו. אז מחר יתברר אם הח"כים יתגלו שוב כמנותקים ומתנשאים שדואגים רק לעצמם ולעובדי חברת חשמל. על השולחן תונח הצעה שתאפשר לי – אחרי 30 שנה של זוגיות – להיפטר מהתואר "רווק" בתעודת הזהות. זאת תהיה מתנה יפהפייה מהמדינה שאני כל כך אוהב.