אחרי ולפני מעבר הטלוויזיה החינוכית לערוץ "כאן חינוכית", רבים התאבלו על סגירתו של הערוץ מעורר הנוסטלגיה. רבים התאבלו, אבל דווקא שניים מכוכבי הילדים המוכרים שיצאו מהערוץ חשבו קצת אחרת. בסוף השבוע פרסם דודו זר, מתהילת פרפר נחמד, פוסט ארוך בו הוא מבקר את התרחבות התחנה לתחומים שאינם תכניות ילדים, כמו ערב חדש, תכניות אקטואליה שונות וזהו זה. את הפוסט של זר חיזקה לא אחרת מאשר חברתו לתכנית עופרה ויינגרטן, שסיפרה גם היא על המשקעים שנותרו לה מעבודתה בערוץ.
דבריו של זר נפתחו בהבהרה כי שמר לעצמו את הדברים עד כה, וכעת הוא יכול "לומר את שעל ליבי מבלי לחשוש שאני פוגע בפרנסתם של קולגות ועובדים מסורים". עיקרי הדברים התמקדו בחריגה מהמנדט של "טלוויזיה לימודית", כפי שזר מסביר: "החינוכית החלה את דרכה כטלוויזיה לימודית. התקציב והמנדט ניתנו לה כדי לייצר תכנים שיעזרו למערכת החינוך להעביר ערכים וחומרים לימודיים... לימים, ואני חושב שהמפנה קרה בתקופה של התכנית זהו זה החלו בלימודית כנראה שהם יכולים לעשות "יותר טוב" ולשחק במגרש של ה"גדולים" והפכו אט אט לתכנית בידור ואחר כך לתכנית סאטירה ומאוחר יותר לתכנית השתוללות אנרכיסטית שבינה לבין לימוד מרחק שנות אור".
לדבריו, התהליך אותו הוא מבקר התעצם אחרי ההצלחה של זהו זה: "וכשבאה ההצלחה גדל התיאבון והערוץ הלימודי והעני הזה החל להשקיע בסיטקום קרובים קרובים ושמישהו יסביר לי מה לה ולערוץ לימודי לילדים... מיותר לציין שהתקציבים המופרכים שנשפכו על תכניות כאלה (ויש כמובן דוגמאות נוספות כמו ערב חדש למשל...) נגסו את חלק הארי מהתקציב שאמור היה לייצר תכניות לימודיות וחינוכיות". בתור הפרזנטור של פרפר נחמד, זר טען כי הפניית המשאבים פגעה בתכנית הילדים: "במשך כל השנים האלה (והייתי עובד חיצוני ,"פרילנסר" כעשרים וארבע שנים) המשיכה פרפר נחמד לצלם תכניות חדשות בתקציב אפס ושימשה 'עלה תאנה' להשתוללות המטורפת הזו".
זר הוסיף כי לדעתו זאת אחת הסיבות בגלל נסגר כעת הערוץ: "לא פעם התרעתי בפני כל מי שהסכים להקשיב שבסופו של דבר מישהו יבין שמשהו פה לא בסדר ויסגור את הברז אבל לא הצלחתי לשכנע. אני מאמין שהחינוכית לא הייתה נסגרת אם הייתה עומדת בתנאים של המנדט אותו קיבלה".
עופרה ויינגרטן, עמיתתו לפרפר נחמד, הגיבה לפוסט וחיזקה את דבריו: " מסכימה לכל מילה, גם האופן שבו הופסקה עבודתי היה מכוער שלא לומר מגעיל. גם אותי לא ראיתם בהפגנות". בתגובות נוספות היא הוסיפה "אמן" ו" זה היה מאוד לא חינוכי", לפני שנכנסה לדיון מעמיק יותר בסוגיית העסקתה כפרילנס: "הנה אכתוב. כבר אין מה להפסיד. כל אחד מאתנו המגישים עבד כ-30 ויותר שנים בתוכנית. בפרוש הגיע לנו לקבל מעמד של קבועים! וקבועים מקבלים פיצויים כשהם נדרשים ללא שום סיבה לעזוב! ההתייחסות אלינו בחינוכית היתה לא נעימה בלשון המעטה... מבחינת ההנהלה כמובן... לכן אני לא חסה על ההנהלה של החינוכית".
מעבר לשאלת ההעסקה, ויינגרטן הביעה תרעומת על היחס של ההנהלה כלפיה: "המצחיק בסיפור שעוד שנים לפני הסגירה המוחלטת. בכל פעם שהיה איום על סגירת החינוכית לא היתה להם שום בושה לפנות אלינו, לנסוע לכנסת, להתראיין בחינם, ובלבד שלא תיסגר. איכס". היא סיכמה את דבריה ואמרה: "אני שואלת אתכם רבותי, כמה שנים יכולים מנהלים אומנותיים להחזיק על עמדותיהם. רק עכשיו מתקיימת תזוזה בעניין (לא אצל כולם), אפילו ראשי ממשלה ונשיאים לא צריכים לשמש יותר מ2 קדנציות, טובים ככל שיהיו. אבל חנה מרון באחרית ימיה היתה צריכה לקושש דרכיה כדי למצוא עבודה. ועוד מעט ברוב כבוד יקראו ודאי רחוב על שמה. כן רבותי! יש לנו עוד הרבה הרבה מה ללמוד על כבוד לאומן בארץ הצעירה שלנו... זהו אמרתי כל אשר על ליבי".
עופרה ויינגרטן מסרה בתגובה: "עדיין לא קיבלתי תשובה משפטית לגבי זכויות פיצויים של פרילנסרים אחרי 20 שנה, אז אני לא מתחייבת בנושא הזה, יכול להיות שאני טועה. דיברתי על היחס של ההנהלה אלינו באופן שהדברים נעשו. לא סותר את התענוג העצום שהיה בעבודה עצמה בחינוכית על התוכנית וכל מי שהיה קשור אליה באופן מעשי".
מטעמו של דודו זר טרם נמסרה תגובה.