המלחמה השתלטה על טקס הפרסים: הלילה (ה') נערך בניו יורק טקס האמי לתכני חדשות ודוקו - ובמלאות שנה ל-7 באוקטובר, זוכים ומועמדים רבים בו עסקו במלחמה בישראל ובעזה. בין היתר הוענק פרס הריאיון הערוך הטוב לסרט "סיפור השבי" מבית תוכנית התחקירים האמריקאית "60 דקות", שבו הובא ריאיון נרחב עם החטופה המשוחררת ירדן רומן-גת.
הריאיון עם רומן-גת נערך בחודש דצמבר האחרון, שבועות ספורים לאחר שחרורה משבי חמאס ובימים שבהם עדיין המתינה לגיסתה כרמל גת שנחטפה גם היא - ושהובאה למנוחות מוקדם יותר החודש לאחר רציחתה וחילוץ גופתה. במסגרת הכתבה, לצד המפגש של רומן-גת בישראל עם העיתונאית האמריקאית לזלי סטוהל, התראיינו גם בעלה אלון, אחיה גילי - ומירב לשם-גונן, שבתה רומי חטופה גם היא. בנוסף, סטוהל התלוותה לאלון גת, בעלה של ירדן ואחיה של כרמל ז"ל, לביקור בבית בקיבוץ בארי שממנו נחטפו השתיים. עם הזכייה עלה לבמה המפיק הישראלי של הסרט, שחר בר-און, שקרא להפסקת אש ושחרור החטופים.
"הייתי עם פיג'מה, והבגדים שלי החלו להחליק לי מהגוף", סיפרה רומן גת במהלך הריאיון איתה ל"60 דקות" (המשודרת בישראל בסלקום TV), "זה היה אחד הרגעים הכי מפחידים, כי המחשבות שלי היו ש'אפילו אם לא היו להם כוונות כאלה, עכשיו הם עלולים לעשות את זה, ואני חצי ערומה'. פחדתי שיאנסו אותי. למזלי הם לא עשו את זה, המטרה שלהם הייתה להביא אותי לעזה. הם הציגו אותי שם לראווה כמו גביע, כאילו הפנים שלי הם חפץ. אני לא הייתי אנושית".
סיפור חטופים נוסף שהתמודד אמש היה "אחים בשבי", סרטו של יורם זק מבית "עובדה" של קשת 12 על האחים מיה ואיתי רגב ששוחררו מהשבי גם הם. "אחים בשבי", שהתמודד בזרוע הבינלאומית של פרסי החדשות והדוקו, לא זכה בפרס - אך האחים רגב תרמו לחשיפה הבינלאומית של המאבק לשחרור החטופים, לרבות הקרנה מיוחדת של הסרט בקונסוליה הישראלית בניו יורק.
אחד מפרסי היצירה הדוקומנטרית הקצרה הוענק ל"כאן ביסאן מעזה, ואני עדיין בחיים": כתבה ששודרה ברשת האינטרנטית +AJ מבית אל-ג'זירה המורכבת מסרטונים של ביסאן עודה, עיתונאית ואקטיביסטית פלסטינית. מאז ההכרזה על מועמדותה עמדה עודה במוקד מאבק פרו-ישראלי נגדה, אך באקדמיה האמריקאית לטלוויזיה סירבו לנקוט נגדה בסנקציות כלשהן - זאת על אף תיעודים התומכים בטענות כי היא קשורה לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין.
מי שעלה לבמה לקבל את הפרס ל"כאן ביסאן מעזה, ואני עדיין בחיים" היה המפיק ג'ון לורנס, שאמר: "הפרס הזה הוא עדות לאישה אחד, לרשותה אייפון בלבד, ששרדה כמעט שנה של הפצצות. יותר מ-100 עיתונאים פלסטינים נהרגו בעזה, כולל מספר קולגות שלנו מאל-ג'זירה. הסניף שלנו בגדה המערבית הכבושה נסגר באיומי ירי רק בשבוע שעבר. אנחנו מודים לקהילה העיתונאית על ההכרה הזאת, ומפצירים בכם להצטרף אלינו באמירה שעיתונות היא לא פשע".