1. טיפול בהלם
    לאורך עונת הבכורה של "טיפול לילי" (יס) כבר נכתב כאן על הבוסריות של יצירת הביכורים המבטיחה, כולל כל היתרונות והחסרונות שזו מביאה איתה, אבל רגע לפני פרק הסיום ברור שמדובר בסדרה שבניגוד לרבות אחרות בנוף - יודעת להתבגר תוך כדי תנועה. אחרי שכמעט מדי פרק נהייתה סחרחורת מהמעברים התזזיתיים של העלילה בין המטפל בגילומו של יוסף סוויד למטופלים עצמו, היום יותר ברור מי נמצא במוקד של "טיפול לילי" ועל איזה ציר היא נעה. ובזכות הבהירות הזאת, הציפייה שמתפתחת מפרק לפרק היא כזו שכל תיאור מילולי רק ימעיט בערכה.

    ובעוד שעל הפלאים שהיוצר רענן כספי עושה עם דמותו של לואי מנסור (סוויד) אין צורך להכביר במילים, ראוי לשבח אותו על ההחלטה לקחת את כל אחד מהמטופלים של לואי מתהומות הסטיגמה למחוזות האקסטרים: יסמין (שירה האס) היא לא רק חנונית אלא חנונית די חרמנית, סימנטוב (יעקב זדה-דניאל) הוא לא סתם חרדי אבוד אלא חרדי אבוד שאשתו מנהלת רומן נשי, נועם (ירון ברובינסקי) הוא לא סתם רופא אלא רופא שסוג של הרג מישהי. ומעל כולם, לפחות באופן אישי, זורח אפי שמגלם תומר יוסף החד פעמי. "טיפול לילי" הלכה למקומות כל כך ברורים, לפעמים אפילו גזעניים, עם דמות העבריין המזרחי שלה - שהטוויסט שהונחת על הצופים השבוע היה גם שומט לסתות, אבל גם מרגיע. למרות שהיא לא בהכרח תתברג בצמרת היצירה הטלוויזיונית של השנה, ללא ספק מדובר בסדרה הישראלית שהכי מעניין לראות לאן תתפתח בזו שאחריה.


    מה לראות?
    את "מי זאת?" (כאן 11), תוכנית המערכונים הנשית שסוף סוף מביאה את צירוף המילים הזה גם לטלוויזיה הישראלית. ארבע שחקניות ויוצרות עושות נונסנס לא אחיד אבל עם חן קבוע לכל אורכו, ולשתיים מתוכן - ג'וי ריגר ונעמה אמית - יש משימה נוספת: לא לתת למגי אזרזר ואושרית סרוסי המוטרפות לגנוב להן את כל הפוקוס. לביקורת המלאה.

  2. הצעת הגשה
    הנה דבר ששומעים לא מעט מאז השבוע שעבר: עדן פינס דווקא עושה עבודה לא רעה בכלל ב"לאב איילנד" (פרי טיוי). והנה דבר ששמעו לא מעט בשבועות שלפני כן: גם יהודה לוי ב"המירוץ למיליון" (קשת 12). הקונצנזוס המקביל על שני המנחים הוא לא רק מרכיב מפתח במותגי הריאליטי המעוברתים שכל אחד מהם מוביל, אלא הוכחה של מה שכולם צועקים כבר שנים - המנחים הישראלים הנוכחיים אחלה, אבל חייבים קצת פרצופים אחרים.

    פינס ולוי הם כמובן לא הראשונים ששוברים את מעגל האסי ורותם והגיא ולירון, ובשנים האחרונות התבססו כאן עוד כמה מנחות שהובילו מותג אחד בלבד והובילו אותו טוב - למשל מירי בוהדנה, מאיה ורטהיימר או לוסי איוב. אבל במקרים של "לאב איילנד" ו"המירוץ למיליון" נדמה שנוסף להנאה הבסיסית גם גורם הפתעה מסוים: פינס לא סתם מנחה ריאליטי אלא מצליחה לשמור על שפיות בפורמט די מטופש, ולוי לא סתם מחכה לזוגות על השטיח אלא עושה רושם של מי שממש נהנה לשוחח איתם. הליווי המקצועי הטוב שזכה לו בשטח, והיותו אדם שהוא אשכרה מצחיק, הופכים את לוי להיילייט בסדר היום של צופי "המירוץ למיליון" בדיוק כמו אצל המתמודדים. והיופי הוא שלא אצלו ולא אצלה צריך עכשיו להפוך את זה לקריירה שלמה. מספיק שיתמקדו באכסניה המוצלחת האחת שלהם, ויתנו צ'אנס למחזור המבורך הבא.

    פריים אחד למזכרת
    פרק הבכורה של אותה "מי זאת?" (כאן 11) נחתם עם הופעת אורח לפנתיאון: אמיליה אזרזר, אמא של מגי.


  3. הגברים שהלכו לאיבוד
    שלוש פיקסציות מילוליות יש לדיירי "האח הגדול" (רשת 13) בעונות האחרונות, ובפרט בזו הנוכחית: האחת היא "של החיים", השנייה היא "סיטואציה" - והשלישית היא הסימפוזיון הבלתי נגמר על מי יותר גבר, ומה זה בכלל להיות "גברי". כבר כמה חודשים שהמילה "גברי" מניעה שם ריבים, מוליכה משימות ומלבה תסביכים, והדיונים האלה היו יכולים להיות מצחיקים אלמלא היו כל כך מטופשים ומתסכלים. חלק גדול מהתסכול הזה נובע ממה שרוב הצופים כנראה כבר הבינו מזמן, והוא שבין 700 דיירי העונה אין גבר אחד שעונה על התנאים שהם בעצמם מתעקשים להגדיר.

    אפילו בתוך בית "האח הגדול" לא לגמרי ברור מה ההגדרה של הדיירים ל"גברי" - השבוע, למשל, נטען ש"גבר לא מתעסק בדברים שלא שלו" - אבל אפשר גם להסכים על איזשהם קווי מתאר ברורים. כשבני הבית דורשים מבן אחר להתנצל כמו גבר, לכבד כמו גבר, להיות גברי באופן כללי, ברור לכולם שהם מדברים על "גבריות" במובנה השמרני והמקורי. אז מי בדיוק הגבר בבית הזה? אור הוא גבר רק במובן של "גבר בריון" או "גבר מסוכן". חיים קורבני מדי, נועם תמים מדי, דני נגרר מדי, שילה מחושב מדי, דיג'יי בזוגיות מדי. אף אחד מהם הוא לא "גבר אמיתי", לא שהם אמורים להיות. פשוט נראה שזו שאלה שמעסיקה אותם במשך 100% מהיום. 


    את מבחן הגבריות של עידן, שהצליח לשרוף את עצמו, לעוף בגלל זה, לחזור ולשרוף שוב, עדיף לא לפרט - גם כי הקהל מספיק חכם וגם כי הוא כבר הודח בשנית ואולי קורא את מילים אלה. ואפילו כשההפקה גילתה את מוקד העניין הזה, ויצאה לסקר משפחות שבו יוסי נבחר לדייר הכי גברי בבית, הגיע יוסי עצמו והוכיח שהמתיקות שלו כמעט מתקזזת עם הפחדנות שמנחה אותו ממשבר אחד למשנהו. בגדול, ואם מתעלמים מפרידה שמחליפה אישיות בקצב מהיר מדי, הכי גבר בבית היא בכלל הדר. אבל זה באמת לא העניין, כי הוויכוח הזה מיותר ומיושן מלכתחילה והשורה התחתונה שלו הרבה יותר חשובה: עם איך שגברי "האח הגדול" מתנהגים כרגע, ועוד בעונה שדווקא אמורה הייתה להיות זהירה ולהתכתב עם המלחמה ולוחמיה, להיות "גברי" הפך לקללה.

    בשבוע הבא
    פרק סיום העונה של "טיפול לילי" (יס, 25.8); אדם סנדלר חוזר לבמה עם הספיישל הקומי "אדם סנדלר: אוהב אותך" (נטפליקס, 27.8); עונה רביעית והפעם גם הוליוודית ל"רק רוצחים בבניין" (דיסני+, כנ"ל); אחת הפרשות הכי מרתקות בספורט הישראלי קמה לתחייה בדוקו "מבוקש: רוני קלדרון" (יס, 28.8); ועם תקציב שיכול לפרנס מדינה זעירה, "שר הטבעות: טבעות הכוח" שבה לעונה שנייה (אמזון פריים, 29.8).

    צילום תומר יוסף: מתוך "טיפול לילי", יס / צילום עדן פינס: מתוך "לאב איילנד", פרי טיוי / צילום אמיליה אזרזר: מתוך "מי זאת?", כאן 11