לרגל עלייתה של התוכנית החדשה של אסי עזר, "היום בעוד שנה" (רביעי, 21:00, בקשת 12), בה שינוי של שנה קורה ברגע אחד, ביקשנו מכם לשתף אותנו בשינוי הגדול של חייכם. סתיו רביבו (27) ואלירן אייש (29) שיתפו באחד כזה. זה הסיפור שלהם.
שם: סתיו רביבו ואלירן אייש, בני זוג הורים לניה בת השנתיים וחצי, מיפו, בעלים של מסעדת "מיכלאנג'לו". מסעדה טבעונית ביפו שאלירן הוא גם השף של המסעדה.
>> החלטתם לעשות שינוי והצלחתם? שתפו את הסיפור שלכם כאן
השינוי בצלחת הביא גם לשינוי בחיים. השניים מגיעים מעולם האוכל והאירוח. סתיו נכנסה לעולם המסעדות כבר בגיל 16, אז התחילה כמלצרית ואחרי הצבא, החלה לנהל מסעדות שונות. אלירן התאהב במטבח מהבית ומצא את הדרך שלו במטבחים במסעדות השונות של תל אביב ויפו. "הכרנו בבית מלון בוטיק בתל אביב כשהוא היה שף ואני ניהלתי את אגף המזון והמשקאות. קלישאה של עצמנו".
מאז האימוץ של כלביהם האהובים ועד היום חלפו 4 שנים של תהפוכות רבות ועשייה. בדרך הספיקו גם ללדת תינוקת מתוקה בשם ניה, מה שהיווה עוד תחנה חשובה בשינוי. "כשהנקתי את ניה, הבנתי שעלינו להפחית גם את צריכת מוצרי החלב. זו הייתה תקופה מרגשת שבה הרגשתי כמה חשוב החיבור בין האמא לבין העולל שלה. ברמה המוסרית, פשוט לא יכולתי ולא רציתי להיות זו שמפרידה בין אמא אחרת לעולל שלה. לא רבים יודעים אבל על מנת לשמר את ייצור החלב מפרידים את העגלים מהפרות מיד אחרי ההמלטה. זו סצנה נוראית וקורעת לב. מעבר לכך, כמות המחקרים והקולות שעלו בשנים האחרונות לגבי כמה מוצרי חלב לא בריאים גרמו לי להבין שאני לא רוצה להכניס את המוצרים האלה לגוף שלי, לגוף של הילדה שלי ולגוף של אלירן שהוא הפרטנר שלי לחיים. ככל שעבר הזמן שתיתי חלב רק עם הקפה עד שהפסקתי גם עם זה".
במקביל לכל אלה, החליטו השנים לפתוח את מסעדת מיכאלנג'לו ולהפוך אותה למסעדה עם תפריט 100% טבעוני. "זה היה בלתי נמנע! הוא שף, אני מנהלת ושנינו אוהבים את השילוב של אוכל ואירוח של בני אדם".
"מה שגרם לשינוי בסופו של דבר הייתה ההבנה שהבחירות שאנו עושים בחיים הפרטיים שלנו משפיעים על הסביבה ועל העולם", אומרת סתיו. "בעינינו זו הדרך הכי בריאה, מוסרית והרמונית לחיות ובנוסף, לא היינו רוצים לגדל את הילדה שלנו על מזון שאינו בריא ומזין".
מה ניה אוכלת?
"הילדה 90% טבעונית. היא אוכלת בעיקר אוכל מהמסעדה שהוא כמובן טבעוני. לעשרת האחוזים שנותרו אחראית המשפחה מסביב, באירועים משפחתיים, שלפעמים חוששים ש'חסר' לה מוצרים מן החי. קשה להם להאמין שיש כל כך הרבה שפע של מזון בריא שאין צורך בקוטג'".
איך השינוי בא לידי ביטוי בשאר היבטים בחיים שלכם?
"מעבר לשינוי באורח בחיים שלנו, שבזכותו אנחנו מרגישים הרבה יותר שלמים עם מה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו וזה בא לידי ביטוי גם באנרגיה שאנחנו מוציאים, אנחנו כבעלי מסעדה הבנו שאנחנו גם לא רוצים להגיש ולהציע אוכל שאנחנו לא היינו אוכלים בעצמינו ולכן הפכנו כאמור את המיכלאנג'לו ל100% טבעוני. על טהרת הצבעוניות והבריאות שהטבע מציע מבלי לגרום סבל לאף בעל חיים. אני אישית הרגשתי באמת את השינוי כשהפסקתי לחלוטין עם מוצרי החלב. הבטן כבר לא הייתה נפוחה, הרגשתי יותר קלילה וחל שיפור מטורף בעור הפנים שלי.
איך הסביבה מגיבה?
"בהתחלה הרבה אנשים הרימו גבה - כי אלירן גדל ועבד במסעדה המשפחתית של הוריו שנהגה להגיש אוכל ביתי בשרי בסמטאות יפו העתיקה. היינו לקוחות קבועים בשווארמה ליד הבית הוריו. לצערנו, עבור הרבה אנשים טבעונות עדיין נחשבת "קיצוניות" והיו שחשבו שאנחנו חיים פחות או יותר על חסה. אבל בסך הכל אנחנו מקבלים המון תמיכה גם בחיים הפרטיים וגם רואים את זה על המסעדה שתמיד מלאה ואנשים מגיעים מכל הארץ במיוחד וזה מרגש מאוד. מרגישים שכנראה אנחנו עושים משהו נכון.
אילו יכולתם מה הייתם אומרים לעצמכם לפני השינוי?
"לא לפחד משינויים, להיות בטוחים בבחירות שלנו בחיים ותמיד לעוף על החלומות שלנו. קלישאתי אבל עובד".
איפה רואים את עצמכם היום בעוד שנה?
"ממשיכים לעשות את מה שאנחנו הכי אוהבים - להאכיל באוכל טבעוני, להשקות ולתת מרחב להשראה במיכלאנג'לו ביפו. אולי גם אחרי כמה ימים בסיני, אפשר לחלום גם על קצת חופש ".
"היום בעוד שנה": שינוי של שנה ברגע אחד, רביעי ב-21:00, קשת, ערוץ 12