שלמות מתוקה. בעוד שכבודו של כל קינוח במקומו מונח, חמשת השופטים של "הקינוח המושלם", עומדים להפוך במוצאי שבת הקרובה את החיים של כולנו למתוקים יותר, אסתטיים יותר, אבל בהחלט לא קלים יותר. הסטנדרטים יהיו גבוהים, והמתמודדים שיגיעו מכל רחבי הארץ - יצטרכו להבריק עם המצאה מטורפת לקינוח מדויק; הן מבחינת הנראות והן מבחינת הטעם.

זה ברור לכולנו שהולך להיות פייט אמיתי, וכדי להתכונן לתחרות המתוקה חיטטנו בסטוקריות מוחלטת בחשבונות אינסטגרם מתוקתקים שמתמקדים בדבר הכי פוטוגני שקיים - קינוחים מרהיבים. אלו שיתנו לנו השראה, אבל יגרמו לנו לעמוד שעות מכובדות במטבח, אם לא ימים. מה שנקרא: ואיחלנו לגוללים בהצלחה.

רחלי ור-ניר 

עוקבים: 110 אלף

מתמודדים יקרים, יש לכם נעליים גדולות מאוד להיכנס אליהן. רחלי ור-ניר, האישה שאחראית על "כדור הריסה", הקינוח המרהיב איתו קטפה את המקום הראשון בעונה הקודמת גורמת לנו לסערת רגשות, בקטע טוב כמובן. מצד אחד היא מעלה קינוחים שצועקים את המשפט "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" ומצד שני זה ברור לנו שיהיה קשה מאוד לשחזר אותם. אך האביב הגיע, והגענו להחלטה שאנחנו מתחדשים ברוח ספורטיבית, קלילה, כזו שתגרום לנו להגיע לקונדטוריה שלה בירושלים. משלוח מישהו?  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Racheli Ver-nir (@rachelivernir)

 סדריק גרולה

עוקבים: 7.2 מיליון

מכוכבת לכוכב. אי אפשר לדבר על קינוחים מבלי להתייחס לשפים קונדיטורים המגיעים מהכוכבת הגדולה של עולם הפטיסרי, פריז, ממנה יינחת הישר לגמר פייר ארמה המדובר. אבל לפני כן נתייחס לשף קונדיטור סדריק גרולה. הוא הוכתר בשנת 2017 לשף פטיסייר הטוב ביותר בעולם, נחשב לסטאר שמוביל את הדור החדש, וככזה הוא מתחזק פיד אסתטי בצורה מוגזמת, מדויק ומשוגע - איתו הוא קורא תיגר על גבולות הפטיסרי הקלאסית. בטבעיות מעוררת קנאה, גרולה משחק עם פלטת צבעים מגוונת אך נותר תמיד נאמן לקו העיצובי שלו. מה נגיד, מדובר בסכנה; לגזרה ולמסגרת האשראי, כי אנחנו עומדים להזמין כרטיס טיסה לפריז. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cedric Grolet (@cedricgrolet)

אמאורי גישון

עוקבים: 11.2 מיליון

יצירת מופת. הקינוחים של השף הקונדיטור אמאורי גישון הם לגמרי מהסוג שגורמים ללסת שלנו להישמט. לא נדרשות יותר מכמה שניות של גלילה בפיד המופתי שלו כדי להבין שמדובר באמן מהשורה הראשונה אשר מתמחה בעולם הפטיסרי והשוקולד. לא רק שהוא מעלה יצירות מרהיבות, אמאורי מקפיד לשתף את העוקבים בתהליך היצירה המרשים למדי. הוא מציג את הטכניקות השונות, חומרי הגלם, וחיוך גדול ששובה את הלב. אזהרה: מהרגע שתתחילו לגלול, לא תוכלו לעצור.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Amaury Guichon (@amauryguichon)

 

יולנדה גאמפ

עוקבים: 2.8 מיליון

זה עוף או עוגה? אנשים מכנים את יולנדה גאמפ מלכת העוגות, וכנראה שלא סתם. יולנדה, התחילה את דרכה בהעלת תכנים לרשת בהם היא יוצרת בין היתר עוגות שנראות בדיוק כמו מוצרים אחרים לגמרי. הזמן עבר, יולנדה תפסה תאוצה וכעת מיליוני אנשים עוקבים אחר יצירותיה בפלטפורמות השונות. ואנחנו? נהנים מפיד צבעוני, כיפי ומדויק שעושה חשק לקום ולהיכנס למטבח. רק בינינו? נשמח למשלוח קטן, נוסיף תוספת מרחק.

 פיליפ קונטצ'יני

עוקבים: 818 אלף

השף קונדיטור פיליפ קונטצ'יני מתחזק את פטיסרי החלומות. הוא הכין את העוגה הראשונה שלו כשהיה בן 11, והבין מהר מאוד שהוא מצליח לגעת באנשים דרך מעשה ידיו. בחשבון האינסטגרם הקלאסי של קונצ'יני מוצגים קינוחים מעוצבים למשגעי, מגרים ומיוצרים בקפידה רבה. מפה לשם, מצאנו את עצמנו מחפשים משהו מתוק, ופל מישהו? 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Philippe Conticini (@philippe_conticini)

 טל שפיגל

עוקבים: 300 אלף

הגראנד פינאלה. טל שפיגל, קונדיטור ישראלי מוכר ומוערך בפריז, מלכת הפטיסרי הבלתי מעורערת. כשף קונדיטור הישראלי הראשון שהעביר שיעור מאסטר קלאס ב-Salon du Chocolat, עמוד האינסטגרם של שפיגל ששילב בין האהבה לעיצוב ולבין האהבה לפיטסרי הוא ססגוני, בועט וצבעוני. מעבר לעובדה שהוא מעורר בנו תאבון מוגזם, הוא גם עושה לנו שמח על הלב - וגאווה גדולה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @desserted_in_paris