היא היממה את השופטים עם "הטארט המרחף" שהכינה באודישן, העלתה את הרף עוד קצת בחצי הגמר עם קינוח "באלה הידיים" ונתנה את החותמת הסופית בגמר, עם קינוחי ה"שח מט" ו"כדור ההריסה" - שנבחר לקינוח המושלם. רחלי ורניר, בת 31 מגבעת זאב, הכינה הערב (רביעי) את הקינוח המושלם, כזה שהשופטים כנראה לא ישכחו אף פעם.
"הרסת אותי עם הכדור הריסה שלך, אני מרוסקת", אמרה קרין גורן על הקינוח של רחלי, ומיקי שמו הוסיף: "מראה נדיר, קינוח בועט, הצהרה ברורה". "זה נראה בומבסטי, אבל בפנים זה בועט", הצהירה אסטלה, ואהרוני מצדו נדהם משכבות הטעם שבקינוח.
אחרי הניצחון, ורניר סיפרה בחי בלילה: "גם אני לא האמנתי שכדור ההריסה יביא לי את הניצחון, אני עדיין צובטת את עצמי. אם אנחנו עוסקים בכדורי הרס, נלך עם הקו הזה עד הסוף – הרסתי גם את עצמי, בכל קינוח ירדו לי כמה שנים".
"בכל מעבר משלב לשלב היה קטע שאת הולכת ועוד רגע מתעלפת, ולא מאמינה שאת עוברת לשלב הבא", אמרה אסטלה לרחלי, וזו ענתה: "זה קשור לביקורת עצמית גבוהה שיש לי והדברים השונים שהבאתי שלא מקובלים בעולם הקולינריה. גם כשעשיתי קינוחי פטיסרי, לקחתי אותם לכיוון האמנות יותר, וזה לא ברור מאליו שיתחברו ויאהבו. לפני הגמר הייתי בטוחה שאני בדרך החוצה", הודתה.
רחלי מספרת שההשראה הראשונית לקינוח המנצח הוא השיר של מיילי סיירוס, Wrecking Ball: "יש בו מילים מאוד חזקות שמדברות אליי באופן אישי", אמרה רחלי, "ושגרמו לי לרצות לצעוק את זה החוצה בקינוח, לשבור מוסכמות, לא ללכת בתלם וקצת להרוס, אבל בשביל עצמך – לא במטרה לפגוע ולהרוס".
אם ניכנס מחר בבוקר ל"מאפיתי" שלך, נמצא שם את כדור ההרס?
"מחר בבוקר עוד לא, אבל יש בי תשוקה כבר הרבה זמן והתוכנית נתנה לי את החותמת לפתוח מקום לדברים היותר משוגעים, ואולי בזכות התוכנית זה יקרה. בא לי מקום של טארטים מרחפים באוויר".
>> המתכון המלא לקינוח המושלם של רחלי ורניר – "כדור הריסה"
אל המקום השני הגיעה נורית ציטיאת, שבינה לבין הניצחון הפרידה נקודה אחת בלבד. "עשיתי מה שרציתי לעשות והשופטים נתנו לי את הביטחון לעשות את זה, אז אני מרוצה", אמרה נורית לנדב בורנשטיין.
"הלחץ הוא טוטאלי והוא כל הזמן ובכל שלב", אמרה אסטלה על התחרות. "יושבות פה שתי מתמודדות שעמדו בלחץ הזה. הנשים האלה מאוד תחרותיות, שזה דבר נהדר, והן מאוד מפוקסות ובעלות טעם מעולה. היה קשה מאוד לשפוט והיינו חייבים לתת ציונים בנקודות, והיה הבדל של נקודה בין אחת לשנייה".
"שתי המתמודדות, נורית ורחלי, מייצגות באופן מעניין את התחרות כולה", הוסיף אהרוני. "הן שונות אחת מהשנייה ושתיהן מאוד טובות. נורית הביאה סוג של מינימליזם יפני מאוד אישי, מוקפד, מעניין ומורכב, ולעומתה רחלי התפרעה בפיסולים ושפע של טעמים. רחלי זכתה על חודה של נקודה. יש להן גישות חדשות ומעניינות שאנחנו השופטים לא ראינו ולא ידענו שיש כאלה בארץ".
גם לקרין גורן התחרות הזאת שינתה את המחשבה: "כשלא שמו לי סוכר אני סבלתי", הודתה קרין, "כל התחרות הזאת פתחה לי את הראש. דברים שלא ראיתי, לא בקונדיטוריות לא בארץ ולא בעולם", ומיקי שמו הוסיף: "הרמה מאוד גבוהה, וכל פעם הפתיעה אותנו".
המפגש של רחלי ונורית עם הקהל הישראלי ביום שאחרי, אלה טעמים שהקהל הישראלי יכול להתחבר אליהן?
"צריך לעבור תהליך של חינוך קצת, קצת להיפתח", אמרה קרין. "זו לא הנוטלה שאנחנו רגילים, זה לא המתיקות, הקינדר והטעמים האלה. יש פה משהו יותר מתוחכם ויותר אינטליגנטי".
מיקי שמו: "אני חושב שמאחורי כל קינוח יש סיפור. ברגע שהסיפור עובר ללקוח, הרבה יותר קל לו להתחבר לטעמים. הדברים האלה בסופו של דברים הם נחלת הציבור לדעת. אנשים שירצו להיחשף לטעמים נוספים - יש לנו את הבמה, את הקינוחים ואת היוצרות".