4 מנות, פרווה, 30 דקות עבודה, שעתיים זמן כולל השריית האורז.
מצרכים:
לאורז:
2 כוסות אורז יסמין או אורז עגול, מושרה במים קרים כשעה ומסונן
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק
- 1 פלפל אדום (גודל בינוני-גדול), חתוך לקוביות קטנות
- 3-6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 2-3 גבעולי סלרי (עם העלים), קצוצים דק
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה (אפשר גם להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם אם רוצים)
- 1 כפית שטוחה כורכום טחון
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס פאסאטה או עגבניות מרוסקות
- 3-5 כוסות מים או ציר ירקות
- חופן גדול אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)
- 1 חבילה (100 גרם) סלמון מעושן, חתוך לרצועות דקות
לסלמון:
- 600-700 גרם פילה סלמון טרי, חתוך לקוביות גדולות
- כפית שטוחה מלח
- 2-3 כפות שמן זית
להגשה:
- מעט פטרוזיליה/בצל ירוק קצוצים דק
אופן הכנה:
- מחממים סיר רחב ושטוח גדול על להבה גבוהה עד שהוא לוהט. מוסיפים את השמן ואת הבצל, הסלרי, והפלפל. מטגנים יחד מעל להבה בינונית במשך 2 דקות או עד ריכוך קל.
- מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את האורז, ביחד עם שני הפפריקה והכורכום.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות / פאסאטה ו-1 כוס מים / ציר.
- מבשלים מעל להבה בינונית בערך 5 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
- בוחשים פנימה את האפונה ורצועות הסלמון המעושן ומוסיפים עוד 2 כוסות מים/ציר. מביאים לרתיחה ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור (הנוזלים צריכים להיות מלוחים).
- ממשיכים לבשל ללא כיסוי מעל להבה בינונית עד שהאורז מבושל לחלוטין.
- אם כל הנוזלים נספגים והאורז עדיין לא רך מוסיפים עוד מים/ציר וממשיכים לבשל (זמן בישול משוער – 25 דקות).
- מקפידים להוסיף ציר מים בעזרת מצקת לאזורים שנראים יבשים.
- כשהאורז מבושל כמעט לגמרי, צורבים את הסלמון.
- מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ומושחים בשמן לציפוי אחיד.
- צורבים את קוביות הסלמון מעל להבה בינונית גבוהה 2-4 דקות מכל צד עד הסלמון עשוי לפי אהבתכם – אפשר לבשל אותו עד הסוף ואפשר לבשל עד שהוא עשוי כמעט לגמרי.
- מניחים את נתחי הסלמון מעל הפאייה המוכנה, מקשטים בעשבי תיבול קצוצים ומגישים למרכז השולחן.
- נשמר בקירור 4-5 ימים.