4 מנות, פרווה, 30 דקות עבודה, שעתיים זמן כולל השריית האורז.

מצרכים:

לאורז:

2 כוסות אורז יסמין או אורז עגול, מושרה במים קרים כשעה ומסונן

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 1 פלפל אדום (גודל בינוני-גדול), חתוך לקוביות קטנות
  • 3-6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 2-3 גבעולי סלרי (עם העלים), קצוצים דק
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה (אפשר גם להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם אם רוצים)
  • 1 כפית שטוחה כורכום טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס פאסאטה או עגבניות מרוסקות
  • 3-5 כוסות מים או ציר ירקות
  • חופן גדול אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)
  • 1 חבילה (100 גרם) סלמון מעושן, חתוך לרצועות דקות

לסלמון:

  • 600-700 גרם פילה סלמון טרי, חתוך לקוביות גדולות
  • כפית שטוחה מלח
  • 2-3 כפות שמן זית

להגשה:

  • מעט פטרוזיליה/בצל ירוק קצוצים דק
פאייה סלמון, עז תלם (צילום: עז תלם)
צילום: עז תלם

אופן הכנה:

  1. מחממים סיר רחב ושטוח גדול על להבה גבוהה עד שהוא לוהט. מוסיפים את השמן ואת הבצל, הסלרי, והפלפל. מטגנים יחד מעל להבה בינונית במשך 2 דקות או עד ריכוך קל.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
  3. מוסיפים את האורז, ביחד עם שני הפפריקה והכורכום.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות / פאסאטה ו-1 כוס מים / ציר.
  5. מבשלים מעל להבה בינונית בערך 5 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
  6. בוחשים פנימה את האפונה ורצועות הסלמון המעושן ומוסיפים עוד 2 כוסות מים/ציר. מביאים לרתיחה ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור (הנוזלים צריכים להיות מלוחים).
  7. ממשיכים לבשל ללא כיסוי מעל להבה בינונית עד שהאורז מבושל לחלוטין.
  8. אם כל הנוזלים נספגים והאורז עדיין לא רך מוסיפים עוד מים/ציר וממשיכים לבשל (זמן בישול משוער – 25 דקות).
  9. מקפידים להוסיף ציר מים בעזרת מצקת לאזורים שנראים יבשים.
  10. כשהאורז מבושל כמעט לגמרי, צורבים את הסלמון.
  11. מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ומושחים בשמן לציפוי אחיד.
  12. צורבים את קוביות הסלמון מעל להבה בינונית גבוהה 2-4 דקות מכל צד עד הסלמון עשוי לפי אהבתכם – אפשר לבשל אותו עד הסוף ואפשר לבשל עד שהוא עשוי כמעט לגמרי.
  13. מניחים את נתחי הסלמון מעל הפאייה המוכנה, מקשטים בעשבי תיבול קצוצים ומגישים למרכז השולחן.
  14. נשמר בקירור 4-5 ימים.
פאייה סלמון, עז תלם (צילום: עז תלם)
צילום: עז תלם