המצרכים (4 מנות):

לחומוס:

  • 500 גרם גרגירי חומוס קטנים
  • כפית סודה לשתייה (רשות)
  • שליש כוס טחינה גולמית איכותית
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • חצי לימון סחוט
  • קורט מלח דק
  • קורט כמון טחון

לבשר:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בגודל בינוני, פרוסים דק
  • 500 גרם בשר טחון טרי
  • 1 כפית ראס אל חנות או בהרט
  • 1/2 צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

  • מעט עלי פטרוזיליה או כוסברה
  • חופן שקדים פרוסים או גפרורים, קלויים
  • בצל, חתוך לרבעים
  • פיתות
  • חמוצים
חומוס עם בשר (צילום: עז תלם)
חומוס עם בשר|צילום: עז תלם

אופן ההכנה:

לחומוס:

  1. מעבירים את גרגירי החומוס לקערה, ממלאים מים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשרים את הגרגירים למשך הלילה.
  2. מסננים את המים ומעבירים את הגרגירים המושרים לסיר מלא מים חדשים וטריים. מוסיפים את הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הגרגירים (בין 40 דקות לשעה). אם לא משתמשים בסודה לשתייה, זמן הבישול הוא 3 שעות או שעה בסיר לחץ.
  3. מסננים את גרגירי החומוס ושומרים מחצית ממי הבישול. מניחים לגרגירים להתקרר.
  4. אחרי קירור מוחלט מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון. מוסיפים חצי כוס ממי הבישול וטוחנים.
  5. מוסיפים טחינה גולמית, שום, מיץ לימון סחוט, מלח וכמון. טוחנים שוב עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומוסיפים תיבול בהתאם.
חומוס עם בשר (צילום: עז תלם)
חומוס עם בשר|צילום: עז תלם

לבשר:

  1. מטגנים את הבצל בשמן הזית במחבת רחבה 8-12 דקות או עד הזהבה (מעל להבה גבוהה).
  2. מרכזים את הבצל בצד אחד של המחבת, מגבירים את הלהבה, מוסיפים עוד מעט שמן וצורבים את הבשר הטחון, עד שהוא מתחיל להזהיב. מפוררים את הבשר עד שכולו משנה צבע, ואז מערבבים אותו יחד עם הבצל.
  3. מוסיפים את הבהרט/ראס אל חנות ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

מסדרים 4 מנות חומוס בקערה. מעל מוסיפים את הבשר, מעטרים בשקדים קלויים ובעשבי התיבול. מגישים מיד יחד עם חמוצים, פיתות, רבעי עגבניה, בצלים ואפשר גם להוסיף גרגרי חומוס מבושלים בצד או מעל.

טיפ: ניתן לבשל 1 ק"ג גרגרי חומוס ואת מה שלא טוחנים בביום הבישול להקפיא לנגלות הבאות.

חומוס עם בשר (צילום: עז תלם)
חומוס עם בשר|צילום: עז תלם

בתאבון.