אמש (רביעי) שודר פרק הבכורה של הזמר במסכה, במהלכו נחשפנו ללא מעט הופעות של מפורסמים שכל ישראלי מכיר היטב. בין המתמודדים המסתוריים אפשר למצוא גם סלב אחד ומיוחד שהתחפש לדרקון. תחת אותה תחפושת צבעונית, הדרקון שר את השיר "Creep" של רדיוהד. הריקוד המשוחרר, הקול הנוגע וההגשה מלאת הנשמה גרמו לחברי הפאנל להסכים כי מדובר בביצוע מרגש, אך כשהגיע הזמן לנחש מי אותו מפורסם – הדעות היו חלוקות. אסף גרניט ויונתן רושפלד היו חלק מהניחושים, אבל מי שהצליחה לשכנע אותנו היא אופירה אסייג, שניחשה שטום אביב הוא הזמר שמסתתר מתחת למסכה. אז למה אנחנו חושדים בו? הנה התשובות.
>> מי המפורסם שנחשף בפרק הבכורה? הנה פיצוח הרמזים המלא של הקרמבו
- הספר “East London Cook” – נכון, לשף אין עדיין מסעדה בבירה האנגלית, אבל הוא סיפר ולא פעם אחת שזה אחד מהחלומות שלו. לא רק זה, גם אביו של טום, עשי אביב, עבר ללונדון כשטום היה בן 15 בלבד, ולכן בלתי נמנע שיהיה אזכור של העיר המתויירת בכתב החידה שלו.
- הספר "חיים כהן מבשל" – למי ששכח, טום התפרסם כשכיכב ב"מאסטר שף" והעיף את השופטים באוויר, ביניהם כמובן גם חיים כהן.
- סיר הפולנטה – פייר? הרמז הזה לגמרי גרם לנו לחשוב בכיוונו של גרניט, אלא שאז חזרנו לחצי הגמר של העונה השישית במאסטר שף, שם טום הכין פולנטה במרווה עם דג מוסר, שהעלתה אותו למרפסת ולגמר התוכנית. אם זה לא מספיק, אחת ממנות הדגל ב"קוקו במבינו" שבבעלותו היא מסבחה תירס, ובתרגום קולינרי: פולנטה פרסקה עם פטריות ופרמז'ן, שמחזירה אותנו ישירות אל כתב החידה.
- הפיתה עם הקוויאר – לא הרבה יודעים, אבל הרבה לפני שזכה במאסטר שף וכבש את תל אביב, טום החל את דרכו בדוכן "מקור הברכה" המפורסם בשוק הכרמל. בראיון לאולפן שישי, העיד הבוס הראשון של טום כי כבר אז אהב השף לעשות דברים קצת אחרת: "הייתי עושה קבב ועוף והוא היה אומר 'לא, נעשה כרובית'". אז לכו תדעו, אולי במוח המבריק שלו פיתה וקוויאר זה השילוב המושלם, ואנחנו אלה שמפספסים.
- "אוכל זו התעסקות שמלווה אותו כל החיים" – עוד לפני שהחל את הקריירה הקולינרית בעצמו, טום גדל בבית שכולו עוסק באוכל. הוריו, עשי ומיכל אביב, היו הבעלים של קפה פיקאסו המיתולוגי ברחוב הירקון בתל אביב.
- "אני אוהב בישול מורכב שיש בסופו הפתעה" – הפתעה בפיתה ישר גרמו לנו לחשוב על אייל שני אבל החלטנו להתעמק ולחקור קצת את המטבח של טום אביב. הסתכלות בתפריט של "קוקו במבינו" גילתה לא מעט מנות שמתכתבות נהדר עם המטבח התל אביבי, ומציגות מנות מוכרות עם קריצה מפתיעה. דוגמה לכך היא מסבחה שבמקום חומוס עשויה מתירס, פלאפל שהוא בעצם ריזוטו או טורטליני דרוזי. אז גם לנו מחכה הפתעה בסוף בדמות השף המפורסם?
- "בחרתי להיות דרקון כדי שיראו שאני חמוד ומתוק, אבל שלא ישכחו שאני גם יורק אש כשצריך" – גם הרמז הזה גרם לנו לחשוב ישר על שף קשוח ולחשוד שאולי צדי צודק כשהוא מנחש שמדובר ביונתן רושפלד, אבל בדיקה מהירה גרמה לנו להיזכר שגם טום אביב יותר לירוק אש כשצריך. נכון, כשהוא מחייך קשה לא לראות שמדובר באדם רגיש ואפילו מאוד, אבל בואו לא נשכח שכשמישהו כן מעצבן אותו הוא לגמרי יודע לירוק אש. פשוט תשאלו את יאיר נתניהו או את מעיין אדם.
- "האמנתי שלו הייתי מגיע ממקור אחר, היה לי קל יותר להצליח" –גם הרמז הזה מתקשר להוריו, שהודו לא פעם כי העדיפו שטום לא יכנס לתחום המסעדנות. אם זה לא מספיק, לאורך הרבה שנים היה צריך השף הצעיר להתמודד עם העובדה שהוא הבן של, עד שהוכיח כי יש לו מקום של כבוד בנוף הקולינריה הישראלית, ולגמרי בזכות עצמו.
- הביצוע ל-Creep של רדיוהד – מעבר לעניין הקול שלגמרי הזכיר לנו את הווקאל של השף, אפשר להתייחס לבחירה המעניינת של השיר המפורסם, שהפך להמנון בשביל כל מי שהרגיש קצת אאוטסיידר בחייו. הבחירה הזו גרמה לנו להיזכר בשדים שטום נאלץ להתמודד איתם בימים הקשים. אם זה לא מספיק, בואו לא נשכח שלסולן של רדיוהד קוראים גם כן תום.
>> רוצים עוד רמזים? היכנסו עכשיו לאינסטגרם או לפייסבוק של הזמר במסכה