מאחורי הקלעים, זהר שטראוס; בתוך הסיפור שנרקם בין ד"ר עמליה לוי (איילת זורר) לפוליטיקאי מיכה חדאד (עמוס תמם) ב"חולי אהבה", נמצא אמיר, בן זוגה לשבר של הכירורגית הבכירה. בזמן שהדמויות הראשיות חוות טלטלה עצומה בחייהם - אמיר עובר מסע לא פשוט בעצמו. הוא חי בין הרצון להיות מעורב ומשמעותי, למציאות ששמה אותו כדמות משנה בחייה של עמליה, שמגלה כי היא חולה בסרטן אך מונעת ממנו להיות שם לצידה על מלא.
אמיר ועמליה פרודים זמן מה, אבל הגילוי על מחלתה גורם לו לחזור לתמונה. ההתמודדות שלו אל מול מצבה הרפואי של אהובתו לשעבר ואם ילדיו, מובילה אותו, גם אם לא במודע, להבנה שלא משנה לאין החיים ייקחו אותם - הם לנצח יהיו חלק מהמסע אחד של השנייה.
במן שהמתח בין עמליה למיכה מתגבר - אמיר נמצא שם גם כן. היחסים בין עמליה לגרוש שלה לא ברורים לגמרי. בזמן שברור שהוא מאוהב בה עד מעל הראש - היא חולמת על אחר. גם הנשיקה המפתיעה שלהם לא שינתה לגמרי את התמונה. תשומת הלב של עמליה מכוונת בעיקר למיכה, איתו היא מתראה במקום רומנטי משהו, חדר הטיפולים. בפרק האחרון צפינו בפוליטיקאי המבטיח לוקח את המפגשים צעד קדימה, ומגיע לביתה של עמליה בספונטניות בשעת לילה מאוחרת - כשהוא לא ידע שאמיר נמצא שם גם כן. באותו רגע הגרוש הבין שמתרגש משהו בין אהובתו לשעבר (או לא לשעבר), למיכה. לאין הדברים מתגלגלים משם נגלה בפרק של "חולי אהבה" הערב (שני, אחרי החדשות, קשת 12).
>> לצפייה במאחורי הקלעים של "חולי אהבה" עם זהר שטראוס ב+12
השחקן זהר שטראוס גילם במשך הקריירה לא מעט דמויות מורכבות, אבל כפי שסיפר בריאיון לסדרה המלווה של התוכנית ב+12, לא היה לו פשוט להיכנס לנעליו של אמיר. "הוא אדם נעים, נחמד ונבון. הוא מאוד טיפולי ונמצא שם בשביל אחרים - ולכן לא היה לי מושג איך אני, זהר שטראוס, צריך לשחק אותו. כי אין אצלי כל כך את היכולת הזאת".
"אמיר הוא הגרוש של עמליה שחוזר לתמונה בגלל המחלה. הוא מוביל לקונפליקט הכי מעניין, שאני חושב שהוא אוניברסלי: מה זה בעצם להיות גרושים", משתף שטראוס על המורכבות שחווה הדמות שלו, זו שבמקרים רבים פוגשת זוגות בחיים האמיתיים. "עמליה ואמיר, וגם הרבה גרושים אחרים, כאילו מנסים להיפרד ולא באמת מצליחים. אתה אפילו הולך עד לרבנות עם כל המסמכים אבל יש משהו בחיים שקושר אותך, ואתם פשוט ממשיכים להישאר ביחד".
"הוא תופס תירוץ על המחלה שלה ומנתב את דרכו חזרה למערכת היחסים"
בתוך ההתמודדות עם גילוי המחלה ועם היחסים ביניהם, נמצאים שני נערים מתבגרים, שעושים מה שמתבגרים עושים - ובכך מושכים את תשומת הלב של ההורים וקושרים ביניהם. "הוא אומר באיזשהו שלב לעמליה, שהיא הופכת את הילדים של שניהם ליתומים. אומנם המחלה שלה היא לא עניינו כי הם גרושים, אבל בסופו של דבר הם חולקים את אותם נכסים, שהם הילדים. לכן כשאחד ההורים חולה במחלה כל כך משמעותית אז מן הסתם זה מטלטל את כולם, גם את אמיר, והוא חוזר הביתה. הוא תופס תירוץ על המחלה שלה ודרך המחלה הוא אולי מנתב את דרכו חזרה למערכת היחסים", אומר שטראוס.
"אני חושב שאמיר בזמן מסוים מצא את עצמו לבד בזוגיות עם עמליה. הוא אוהב אותה ובעל טוב אבל היא לא הייתה בבית", שטראוס מסביר על הקשר המורכב בין השניים, שבו עמליה הקדישה את עצמה למען הקריירה - ואמיר היה זה שנתן הכל למען הזוגיות. "אם עמליה בסופו של דבר תקבל פרס נובל על המצאה בתחום הסרטן, אז החיים שלה היו שווים את זה. אבל אם לא, אם היא לא תעשה פריצת דרך מדעית ומשמעותית שתשפיע על העולם, אז יכול להיות שהיא שרפה את החיים שלה. זה עומד על התפר הזה".
לכל דבר יש מחיר, גם לוויתור על מערכת יחסים
המסע של אמיר מלמד אותנו כמה שיעורים חשובים: ההתמודדות שעוברים בני משפחתם של חולים, על גירושים - ועל הרצון לבנות ולשקם קשרים, שאולי נדמה לנו שכבר לא רלוונטיים. "אמיר מייצג את הבן זוג שמבין שיש מחיר לוויתור על מערכת היחסים. זה לא רק 'אוקיי בוא נפטר מהקושי של הזוגיות ואז אני אפרח ואהיה אדם מאושר'. אני חושב שהרבה זוגות מודרניים מתגרשים מעצלות ומפחדנות, הם לא משקיעים מספיק בתקופות הקשות כדי לחצות אותן ולהרוויח את המשך החיים. אז הייתי רוצה לחשוב שאמיר הוא פוסט-מודרני בקטע הזה, שהוא מאמין שצריך דווקא לנסות להתעקש על המשפחה, לנסות לחשוב שיש בינינו שותפות גורל ויש ערך לביחד הזה בהמשך החיים. לדעתי אנשים לא מספיק מפנימים את זה", מסביר שטראוס.
"חולי אהבה" היא סדרה על החיים. על מחלת הסרטן שדופקת בדלת יום אחד ומשנה את הכל, על אהבות חדשות, אהבות ישנות ועל המרוץ שאנחנו יוצאים אליו במטרה להשיג את החלומות שלנו. "הסדרה היא על אמצע החיים, שבהם אתה רץ קדימה על איזשהו כביש, צובר תאוצה וחוצה את השלבים ברוב החיים, ואז קורה משהו מחולל, מדהים וגדול שמשנה את חייך. זאת הזדמנות בשבילך להסתכל אחורה, להסיק מסקנות ולצאת להמשך החיים עם משהו אחר. אני חושב שהסדרה היא על השינוי הזה".