התגפפות במרפסת (צילום: Gettyimages IL)
ווירוס הפפילומה משפיע על נשים וגברים כאחד|צילום: Gettyimages IL

אנחנו יודעות שזה הרבה יותר מגניב ומסקרן לבדוק את פרטי התגית התפורה לחולצה החדשה שקנית מאשר לדון בסוגיות בריאות כאלו או אחרות. ההנחה הבסיסית שלנו היא ששום דבר רע לא יקרה. שזו, אגב, ראייה אופטימית ומקסימה על החיים, אך נאיבית ולא פעם גם מזיקה. לכן לפני שנשלח לך איחולים לבביים לחיים בריאים וטובים, יש כמה דברים שחשוב מאוד לדעת: הם לא מפחידים, הם גם לא יכאיבו לך, אך הם ללא ספק יכולים למנוע מכאובים עתידיים. היום, נרצה לדבר על וירוס הפפילומה האנושי (HPV). אם לא שמעת עליו עד היום – אל תלקי את עצמך יותר מדי. עם זאת, עכשיו זאת השעה הכי טובה לעשות היכרות. ליקטנו כמה עובדות חשובות שכדאי לדעת על הווירוס עם השם הכי מתגלגל על הלשון.

1. וירוס הפפילומה האנושי משפיע על נשים וגברים כאחד ולא תמיד יש לו סימפטומים.
2. קיימים למעלה מ- 100 זנים של וירוס הפפילומה האנושי (HPV). רובם אגב אינם מזיקים יחסית. דוגמת אלה הגורמים ליבלות המופיעות בידיים או ברגליים. אצל רוב בני האדם, יודעת מערכת ההגנה של הגוף להתמודד עם הווירוס.
3.

עם זאת, חשוב לדעת כי כ- 30 זנים של וירוס הפפילומה האנושי (HPV) פוגעים באזור אברי המין:
סוגים בעלי סיכון גבוה עלולים לגרום לסרטן צוואר הרחם או להופעת תאים לא תקינים ברקמות צוואר הרחם, שלעתים מתפתחים לסרטן. זנים בעלי סיכון נמוך עלולים לגרום ליבלות באברי המין ולשינויים ברקמות צוואר הרחם (תאים לא תקינים - אך לא ממאירים).
4. כל זני וירוס הפפילומה האנושי (HPV) עלולים להתבטא בבדיקות Pap (משטח צוואר הרחם). מדובר בבדיקה שגרתית המתבצעת בביקור אצל הגניקולוג.
5. כל אדם עלול להידבק ביותר מזן אחד של הווירוס.

היום יש שני חיסונים כנגד וירוס הפפילומה. אחד המגן כנגד סרטן צוואר הרחם והשני כנגד סרטן צוואר הרחם ובנוסף כנגד יבלות באיברי המין (קונדילומות).

המידע בחלק זה של האתר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי, יש להיוועץ ברופא המשפחה לפני כל ביצוע ו/או אימוץ דעה, חוות דעת ואף שאלה או חוויה שהובאה כאן