שאול מזרחי, הבעלים של מועדון הבארבי בתל אביב שפועל כבר 26 שנים מנסה לשמור לשמור על אופטימיות, אבל סוער וכואב את המצב ואת חוסר האונים שהוא וכל בעלי העסקים נקלעו אליו. כ-200 הופעות במועדון בוטלו ואינספור אנשים נותרו מחוסרי עבודה: תאורנים, ברמנים, זמרים, נגנים, מאבטחים ועוד רבים, שכבר חודש וחצי ללא הכנסה וללא פתרון.

"בסופו של יום אני צריך להביא אוכל הביתה", אמר מזרחי, "יש לי טכנאי שמתקשר אליי עם דמעות בעיניים ואומר לי 'שאול, אין לי מה לאכול'. אנחנו כבר חודש וחצי ספונים בבתים ללא תובנה וידיעה לקראת מה אנחנו הולכים. עכשיו תקום הממשלה הכי גדולה, מסואבת, שמנה וחזירה שהייתה אי פעם – 36 שרים ו-16 סגני שרים, והכל תחת מה שנקרא ממשלת חירום בנושא הקורונה. ואני שואל שאלה פשוטה: נבחרי הציבור – לא נמאס לכם שיש אנשים שאים להם מה לאכול ואתם מעלים לעצמכם את המשכורות ב-20%?". 

"תמיד יש לראש הממשלה נטייה להשוות אותנו למדינות אחרות, התגאות ולנפח את החזה", המשיך מזרחי, "אז בואו ניקח את עצמנו שעה וחצי מפה, ליוון: ב-2008 כשיוון הייתה מרוסקת טוטאלית, נשיא יוון הוריד 50% משכרו והורה לכל עובדי הציבור להוריד 50% משכרם כדי לעזור למשק, והם עוזרים לכל התושבים ללא הבדל דת גזע ומין. נפגעתם בעסקים? משלמים לכם. אבל אנחנו צריכים להתחנן למנכ"ל משרד האוצר ולפקידונים אטומים, והם רואים אותנו כאוויר. כל שנה אנחנו משלמים הון של כסף למדינה, חולבים מאיתנו כל שקל אפשרי והם משתינים עלינו בקשת. הם רוצים שנממן את הבטן ואת הסירחון שלהם, ואני שואל – לא נשבר מהדבר הזה?". 

ומזרחי המשיך: "אני פונה אליך ראש הממשלה, הליכוד, כחול לבן – מושחתים נמאסתם. סיאבתם, לכלכתם, יש ציבור שלם שאתם מנותקים ממנו, וזה פרדוקס אחד גדול. אנחנו רואים הון של כסף, 228 מיליון שקלים בשנה, אגורה שחוקה לא קיבלנו". 

ברק סרי, יועץ התקשורת של השר אריה דרעי וש"ס, ניסה להסתכל על חצי הכוס המלאה ושאל: "מה עדיף, שאנשים יבואו להופעות, חתונות ומילאו אצטדיונים ואחרי נראה את מספרי התמותה קופצים לשמים? יש כאן משבר עולמי שאתה לא יודע איך להתמודד איתו". 

בעלי הבארבי זועק:
"מה עדיף, שמספרי התמותה יקפצו לשמים?". ברק סרי|צילום: מתוך "ישראל נגד קורונה", קשת 12

"מה עדיף, שאנשים ימותו ברעב ומבושה שהם לא יכולים להביא אוכל לילדים שלהם?", הגיב מזרחי. "עצרנו את העסקים בבת אחת, אין לנו תזרימים, אין לנו חמצן, אנחנו גם בעלי עסקים, גם בעלי שיטה וגם בעלי משפחה. אם היית במקומי ולא היית יכול להביא אוכל הביתה, לא היית יודע איפה לקבור את עצמך מהבושה. ופה הנקודה שאתם לא מסכימים להבין: צריך לקחת החלטות מהר ולהבין שיש ציבור שלם שאין לו מה לאכול, ולהבין שככל שמתעכבים אנשים נדפקים יותר. לכו לשכונות ולרחובות, תבינו מה קורה אצל אנשים. יש תחושה של ניתוק".

"אתמול החליטו להעביר 2.7 מיליארד שקלים לכל בעלי העסקים בארץ חוץ מהפארמים והסופרים, לתת להם פטור מארנונה לשלושה חודשים", הוסיף סרי. "זה צעד אחד ראשון. זה לא ייגמר ב-500 שקלים".