התקופה האחרונה עמוסה בעשייה מבורכת בחייה של גיל דרור, אחות מיילדת באיכילוב שמשרתת כקצינת מודיעין. היא שילבה עד כמה שניתן בין תפקידה בבית החולים לצו המילואים אליו נקראה, ובקרוב אף תיקח חלק בתוכנית המרגשת "בייבי בום" - אליה הליהוקים נמשכים גם בימים אלו. אם תבקשו ממנה לתת כותרת לחודשים האחרונים, כנראה היא תבחר בביטוי "מחושך לאור", שמתאר עבורה את הרגעים המטלטלים בחדרי הלידה מאז שבעה באוקטובר.
>> צפויים ללדת בין החודשים אפריל - יוני השנה? הירשמו ל"בייבי בום"
דרור נתקלת מידי יום בסיפורי יולדות לא שגרתיים, כאלה שנולדו מתוך המצב בו המדינה נמצאת. בריאיון ליואב לימור ונסלי ברדה היא מספרת על מקרה מסוים שזכור לה במיוחד ומתאר בדיוק את הכאב והשמחה שהולכים יד ביד בתקופה הזאת. "פגשתי אישה שבועיים אחרי שהתחילה הלחימה, היא הגיעה אליי למיון יולדות והייתה נורא שקטה", מספרת דרור.
"היא הייתה בשבוע מתקדם של ההיריון ובזמן שתשאלתי אותה ראיתי שעל המדבקה כתוב שהיא מאחד הקיבוצים בעוטף". דרור בדקה עם היולדת לגבי מצבה וזכתה ממנה לתשובה שהשאירה אותה ללא מילים: "היא שאלה אם אני חושבת שיאשפזו אותה, אמרתי לה שאני חושבת שלא כי המדדים נראים תקינים. היא ענתה 'אוקיי, כי חשוב לי מאוד להיות מחר בהלוויה של בעלי'. העומס, הרעש, הצפצופים והמוניטורים התנקזו לרגע אחד מאוד אינטימי ביני לבינה עם הרבה רגישות והכלה, חיפשתי את המילים, לדעת מה להגיד".
אותה מטופלת באמת שוחררה בזמן והגיעה שבוע לאחר מכן ללדת באיכילוב. "עזרנו לה במה שאנחנו יכולים. את לא פוגשת את זה בדרך כלל, ופתאום זה מגיע סיפור אחרי סיפור, נשים ומשפחות, ואת לוקחת חלק במשהו שהוא הרבה יותר גדול".
לצד סיפורי הלידה מהתקופה הזאת, דרור הייתה במילואים עד לפני שלושה שבועות וניסתה לשלב בין עבודתה החשובה בבית החולים לבין הקריאה לצו 8 לתפקידה כקצינת מודיעין. "לא חשבתי שיקראו לי כי אני בתפקיד חיוני, ויום אחד קראו לי לדגל. בהתחלה ממש התעקשתי לשלב, לעשות משמרת אחת או שתיים בשבוע כדי לאזן. חשבתי על המקום שממנו אני מגיעה, להביא חיים לתוך חושך כזה גדול, זה מרגש. במשמרות שעשיתי במילואים ממש חיכיתי לרגע שאחזר לעבודת הידיים הזאת, לרגישות".
"הייתה תקופה מאוד חשוכה ומפחידה", ממשיכה לשתף, "המספרים כל הזמן עלו. אין דרך לתאר את זה חוץ מחושך, ודווקא בחדר לידה שלפעמים הכל שם עובד על ספידים ונורא מהר - כל חדר הוא כמו נקודת אור. את מרגישה באיזשהו מקום שאת מחזירה לעולם משהו שנלקח ממנו, מחזירה למקום שאני חיה בו דברים שנלקחו. זה משמעותי לראות את הניגודיות הזאת - זה מוות וחיים".
יש לא מעט מאלה ששילמו את המחיר הכבד של המלחמה שהגיעו אליכם לאיכילוב.
"אנחנו פוגשים אותם בכל כניסה לחדר. יולדת שמלווה על ידי חבר או בן משפחה, שיש לה מישהו שנמצא במילואים או מישהו שנהרג או נחטף, וזה מכניס את כל האווירה בחדר למשהו. אתה מבין כמה משמעותי הרגע הזה עבורם, לחלקם הוא מאוד עצוב. אנחנו יוצרות קשר חם עם היולדות שלנו, זה רגע שאת מגיעה למשמרת ואת פוגשת זוג שלא פגשת מעולם ובזמן מאוד קצר אנחנו נקשרים אחד לשני, את מבינה שאת הולכת להיות חלק ממשהו גדול בחיים שלהם".
דרור, שמסורה מאוד לתפקידה כאחות מיילדת, תיקח בקרוב חלק ב"בייבי בום" אשר תצטלם בבית החולים לנשים וליולדת "ליס" איכילוב בתל אביב. "זה הרבה פחות ענייני בית חולים ויותר זוגיות. הסיפור שהזוג מביא איתו והרגע הזה שלהם שהוא מאוד משמעותי", מסבירה על התוכנית המרגשת שעתידה להצטלם.
יערה פרנס, עורכת התוכנית, מספרת גם היא מהצד שלה על הפרויקט המיוחד שעתיד לעלות בקשת 12. "התיעוד בתוכנית נעשה מרגע ההגעה לבית החולים ועד לדקות שאחרי הלידה עצמה. כל פרק של התוכנית מורכב בדרך כלל ממספר סיפורי לידה שאנחנו עוברים מאחד לשני כך שכל זוג מופיע זמן מוגבל בפרק".
הליהוקים לתוכנית בשלבים האחרונים וכל זוג שצפוי ללדת באיכילוב בין החודשים אפריל - יוני השנה עדיין יכול להירשם (היכנסו עכשיו להרשמה), ודווקא במציאות הנוכחית יש לתוכנית ערך נוסף ומרגש, כך מסבירה פרנס. "בתקופה כל כך קשה ומורכבת, יש לנו הזדמנות לתעד אירועים משמחים של יצירת חיים והמשכיות. 'בייבי בום' זו תכנית חיובית שבאה להעצים את פלא הלידה. לזוגות המשתתפים נותרת מזכרת בלתי נשכחת מרגע גדול שלהם. הצילום והעריכה נעשים על ידי אנשי המקצוע הטובים ביותר בתחום הטלוויזיה מתוך מטרה לייצר את התוכנית הטובה והמרגשת ביותר".
"אין פה נוסחה מדויקת במי לבחור ובמי לא", מסבירה פרנס על הבחירה בזוגות שיצטלמו לתוכנית, "בעייני כל לידה מביאה איתה אנרגיה אחרת, דינמיקה משלה, רקע שונה להיריון והתרגשות מאוד אינדיבידואלית לקראת הילד שעומד להיוולד. המטרה שלנו להביא למסך מגוון רחב ככל הניתן של הפסיפס האנושי בארצנו".
באשר למי שעובד על הליהוק לתוכנית, פרנס משתפת על הצוות המיוחד שהן בנו: "אנחנו צוות של נשים שעובדות בליהוק, חלקנו כמובן אימהות, ואנו ממשיכות ללוות את הזוגות גם בצילומים עצמם. אנחנו בקשר רציף שבו מתעדכנות איך היולדת מרגישה, איך מתקדם ההיריון, מעין שותפות בתהליך ההיריון. אני חושבת שהקשר האישי הוא מאוד חשוב ונותן תחושת ביטחון לדעת שכשתגיעו לבית החולים ללדת נמצא שם מישהו שמכיר אותכם ואתם סומכים עליו".