"הכרישים" חזרה הערב (ה') אל המסך וחמשת אנשי העסקים שיושבים בפאנל הקשיבו להצעות של היזמים שחולמים לכבוש את העולם. אחת מההמצאות המסקנות שהוצגו בפניהם הייתה מיזם "רסטנד", שמטרתו לעזור למנתחים ולהפחית כאבים שנגרמים בעקבות צורת עבודתם.

את המיזם מובילים נילי יחיאלי, ארגונומית בכירה וממציאת המכשיר, ומוטי בירן, מייסד ושותף ב"רסטנד". השניים הציגו את העסק שלהם בפני הכרישים וביקשו השקעה בסך 1.2 מיליון שקלים בתמורה ל-15% מהחברה. "מנתחים סובלים מבעיות קשות במערכת שריר-שלד ובעיות אורטופדיות בגלל צורת העבודה שלהם", הסבירה יחיאלי והמשיכה בהדגמה של המכשיר: "הבסיס שעליו עומדים פועל נגד עייפות והוא מסייע גם לזרימת דם טובה מהרגליים לכיוון הלב. הוא מפחית באחוזים ניכרים את העייפות של המנתחים. הבוכנות מתכווננות גובה וזווית, אז אפשר לעשות הטיה ולהישען בלי מומנטים שפועלים עלינו".

"כיום אין פתרונות אחרים לבעיה הזאת", סיפרה יחיאלי. "הפטנט הוא לא על מוצר טכנולוגי, אלא על שילוב של מרכיבים ידועים למוצר חדש שעוד לא קיים". ההסתמכות של המכשיר על מרכיבים כמו בוכנות הטריד את הכריש אמיר איל, שדאג מהסיכון הגבוה לפגיעה בחולה אם הבוכנה תיפול. "לבוכנה יש נעילה עצמית, היא ננעלת ברגע שהיא לא עובדת", הרגיע בירן והוסיף: "התהליך עכשיו נמצא בשלב מתקדם ברישום פטנט בארצות הברית, אנחנו עוד ממתינים לרישום".

"בהתחלה אנחנו ננהל אותו ביחד כמו שאנחנו עד עכשיו מתנהלים כמו שצריך. השאיפה היא למצוא מנכ"ל מקצועי", תיאר בירן את התוכניות העסקיות של המיזם ויחיאלי הוסיפה: "מי שיכול לתת פידבקים ארגונומיים ולדעת אם רוצים איזשהו שינוי, זה רק אני יכולה לעשות. אבל מישהו מקצועי שיוביל את כל התהליך וייצור חיבור, בשביל זה אנחנו צריכים אתכם, לא רק בגלל הכסף אלא בשביל קשרים. אני חושבת שבעוד כמה שנים נראה את זה כמעט בכל העולם".

איש העסקים אורן דוברונסקי התלהב מהמכשיר, אבל לא מהרצון להוסיף מנכ"ל מקצועי. "בדרך כלל היזמים שמגיעים לכאן רוצים להוביל את המיזם שלהם", אמר. "אנחנו אוהבים לפגוש את בני האדם שיובילו את המיזם ביום-יום, את המנכ"ל של המיזם. ההימור הכי גדול שלנו זה על הבן אדם עצמו, האופי, היכולות, הגמישות ועל כל התכונות". יחיאלי הודתה שהייתה שמחה להישאר המנכ"לית, ודוברונסקי הצהיר: "אני חושב שאת יכולה להיות מנכ"לית מצוינת, את עושה עבודה פשוט מעולה".

אמיר איל ציין את החוסר בפטנט, ואמר שלא ישקיע. "יש פה מתקן מכני שאפשר לחקות אותו בצורה מיידית. לא תוכלו לרכוש זכויות קנייניות ומימוניות על הדבר הזה. זה מדליק, זה חכם, אבל אין כאן טכנולוגיה ולכן אני לא יודע מה הסיכון כאן ואני נאלץ להיות בחוץ".

אורן דוברונסקי (צילום: מתוך
המכשיר שיעזור למנתחים כבש את אורן דוברונסקי|צילום: מתוך "הכרישים 4", קשת 12

גם יסמין לוקץ' התרשמה מההצגה של השניים, אבל הודתה שהיא לא מכירה מספיק את התחום: "אתם אנשים מאוד רלוונטיים למה שאתם עושים ומאוד מתאימים. מהיכרותי עם תחום התוכנה לבתי חולים, מכירה לבתי חולים היא לא קלה. אני לא יודעת מספיק על ציוד רפואי בשביל להגיד דעה על זה, אני בחוץ".

אחריה, גם דובי פרנסס העדיף לוותר על ההשקעה: "חשבתי לעצמי שמיטה בחדר ניתוח אנחנו צריכים כדי לנתח, ואת זה אנחנו לא בטוח צריכים כדי לנתח. אני בחוץ". זוהר לבקוביץ חסך בדילמות וקבע בקצרה: "אין לי שום הבנה בתחום הזה, אין לי ערך מוסף שאני יכול להציע לכם, אין לי קשרים בתחום ואני פחות אוהב להיות רק כסף. אני בחוץ".

דוברונסקי שמר את דבריו לסוף, והציע: "אתן לכם הצעה שמבוססת על שני חלקים - החלק הראשון זה 400 אלף שקלים, שבהם אנחנו ננסה לקדם את זה בכל הכוח שאנחנו יכולים. אני אוסיף לכם עוד 800 אלף שקלים כשנצטרך לייצר. עבור זה הייתי רוצה לקבל 30 אחוזים מהחברה. אני אהיה מעורב לעזור לכם להביא את זה לכל חדר ניתוח". יחיאלי ובירן הסכימו להצעה ודוברונסקי חתם: "את מדהימה, אני רוצה שאת תישארי המנכ"לית".