באיזה גילאים כדאי שהילדים יהיו כשמאמצים כלב?
חיות יכולות ללמד אותנו הרבה על עצמנו, על נאמנות בלי גבולות, על אהבה בלא תנאים. גם אם הילד שונה בעיני הסביבה חיית מחמד תקבל אותו ותאהב אותו כמו שהוא. עוד יתרון הוא שכשיש חיה תמיד יש "עוד מישהו" בבית ואז הילד לא לבד. יש גם ילדים שרק בזכות הטיולים עם הכלב יוצאים מהבית. הכלב גם מפתח את כושר המנהיגות של הילד: הילד לומד להוליך את הכלב, הכלב מקשיב לו, והביטחון העצמי של הילד עולה והוא מצליח לתקשר עם ילדים בני גילו.
חשוב להגיד שכשלוקחים או מאמצים חיה, בין אם זה כלב או חתול, לא מדובר על תקופת ניסיון (לא לוקחים ורואים אם "זה מתאים"). לא טוב לחיה ולא טוב לילדים - שמתרגשים ומתאכזבים. לכם חיוני שתבינו מה גידול החיה ידרוש מכם לפני שאתם פונים לאימוץ. הילדים צריכים להבין שהם חלק מהמערך המנהל בבית ומתפקידם לדאוג לחיה לא פחות מההורים – הזדמנות טובה ללמד את הילד על אחריות כלפי הכלב (בהאכלתו, בהוצאתו לטיולים, בחינוך ואילוף). יש גם ללמד את הילדים שהכלב הינו חיה עצמאית עם רצונות משלה, ולכן יתכן ויקרו מקרים בהם הכלב לא ירצה לשחק עימם - ועליהם לא להציק לו, להימנע ממשחקי כוח אלימים או מקפיצות פתאומיות...
גילאים
כשמדובר בילדים קטנים לא ניתן לאמץ כלב ולהשאיר אותם לבד איתו. למרות זאת חשוב לדעת שילדים מגיל 3 יכולים לאלף את הכלב. בגיל הזה ילדים עומדים והולכים, ויכולים להגיד את המילים הבסיסיות, כמו- "לך" "בוא" "שב".
אבל - אם הילדים הם גם אלה שאמורים לטייל עם הכלב, מתאים מגילאי 12 בערך – כשהתפתח כבר חוש האחריות. כמובן שזו המלצה כללית, וצריך לבחון את הילד - גם אם הוא בן 13 אבל ילדותי וחסר אחריות, כדאי לחכות עם האימוץ. ומנגד, ילד בן 9 שמאוד בוגר - יוכל לקחת אחריות על חיה.
***צריך לזכור שתוספת חדשה לבית פירושה שיש להקצות לה זמן ומשאבים. לכן יש לאמץ רק אם אתם מוכנים להשקיע מזמנכם ומכספכם לטובת החיה החדשה. והילדים בהחלט יכולים לעזור: גם אם לא בטיולים, אז בהחלפת מים ואוכל, במשחק ובאילוף.
למה הכוונה בלהשקיע?
זמן - לטיולים, לתשומת לב, להאכלה וכדומה.
כסף – חיסונים וכל סוגי הטיפולים אצל וטרינר, קניית מזון וציוד בסיסי.
אהבה – לא מספיק רק לגדל את הכלב אלא יש להשקיע בו
* גם אם אין בעיית משאבים, יש גם לברר עם עצמנו לאיזה "צורך" הכלב ישמש (לשמירה או הגנה, לחברה, מתוך אהבת חיות או באופן טיפולי) - מה שיקל עלינו את הבחירה בכלב הנכון.
איך אתאים בין אורח החיים האישי שלי לבין כלב חדש בבית?
הקצאת זמן לטיולים
יש להוציא את הכלב לטיולים לפחות 3 פעמים ביום: בוקר, צהריים וערב (תלוי גם בגילו של הכלב, שכן גורים יש להוציא כל 3-4 שעות). מעבר לעשיית צרכים, עבור הכלב הטיול הוא גם הזדמנות לפגוש כלבים אחרים, להיחשף לריחות ולצלילים אחרים – מה שאומר ששתי דקות לא מספיקות. מי שאין ביכולתו להוציא את הכלב בשעות מסוימות יכול לשכור שירותי חברה שמגיעה להוציא את הכלבים לטיולים.
אוהבי הניקיון צריכים לשנות את התפיסה ולהבין שייתכן שיהיה יותר לכלוך בבית, ואלה המחפשים כלב רגוע צריכים לזכור שבתקופות מסוימות הכלב יותר היפראקטיבי (ולכן יש לדאוג לסדר יום קבוע), צריך לזכור גם שיש לקחתו לווטרינר לטיפולים מידי פעם וכדומה.
אז איך באמת בוחרים איזה כלב מתאים לי?
בחירת כלב תלויה בהמון גורמים החל מהגורמים הקשורים בכלב עצמו כגון:
איזה סוג כלב אני אוהב, מעורב או גזעי? האם קטן או גדול? שעיר או נטול שערות? זכר או נקבה? גור או בוגר? כלב שאין/יש לו ריר, האם כלב עם אנרגיות רבות? האם כלב שכבר חונך?
וכן בגורמים הקשורים באדם עצמו כגון:
דירה קטנה / בית עם גינה.. במשפחה גדולה או באדם יחיד, צעיר או מבוגר? אדם שאוהב להסתובב כל היום בחוץ או שמדובר במישהו שמעדיף להישאר בבית (ואז אולי כדאי לבחור חתול).
איפה נמצא כלב?
ניתן לפנות לתחנות הסגר שנמצאות כמעט בכל עיר.
יש אגודות ועמותות כגון S.O.S ואגודת צער בעלי חיים, כמו כן ניתן למצוא כלבים למסירה דרך האינטרנט כמעט בכל אתר כלבים גדול ומוערך.
חברו הטוב של הילד
צירוף בעל חיים למשפחה יכול לתרום לפיתוח חוש האחריות של הילדים ולבטחונם העצמי, שלא להזכיר כמובן את האהבה האינסופית שהחיה מעניקה לנו
אור גץ
|
יש לי שאלה1 |
פורסם 17:10 09.09.08