איך מתכוננים ליום הראשון לגן? מה עושים בבוקר היום הראשון?
אם אתם גרים קרוב לגן, כדאי לטייל ולעשות סיבוב עם הילד ליד הגן, אפילו שהוא סגור, לספר לילד על הגן, איפה הוא נמצא, איך קוראים לגננות. להכין אותו "בשטח" שלא יהיה לו זר לחלוטין. ביום הראשון לגן כדאי לדבר עם הילד ולספר לו 'שעוד מעט נגיע לגן, נשחק קצת, תכיר את ילדים בגן ואת הגננות ואז אני אלך הביתה - ואחזור'. כדאי גם לדבר עם הגננת ולבדוק מה הפעולה האחרונה שעושים לפני שהילדים הולכים הביתה, אם זה אחרי הפסקת החצר או אחרי הסנדוויץ', וזה הסימן שניתן לילד. 'כשתסיים לאכול/ לשחק/ לצייר אני אגיע'. ומה שהכי חשוב זה לעמוד ב"חוזה" - ולא לאחר (או חס וחלילה לא להגיע בכלל).
מה כדאי להביא עם הילד לגן?
כדאי להביא חפץ מהעבר, כך שהמעבר מהמקום המוכר לזר יהיה קל יותר: בובה ישנה, מכונית, כל צעצוע שהילד קשור אליו. אפשר להביא אלבום תמונות קטן מאוד, עם תמונות של ההורים, הסבים והסבתות, כך המשפחה "מגיעה" לגן יחד עם הילד. חשוב לציין שלא מומלץ לגמול את הילד מחיתולים / מהמוצץ כמה ימים לפני הגן, כדי לא להוסיף גורמים נוספים של לחץ.
עצות לאמא / אבא שמפחדים מהבכי של הילד "הננטש"
אחרי שרשמת את הילד לגן, תבטחי בו! חשוב להיות שלמים ולשדר את זה לילד. ללכת עד הסוף עם הבחירה להגיע עם חיוך ושלווים. כדאי לעבור את תהליך הפרידה מהילד בהדרגה: ביום הראשון אפשר להישאר עם הילד כמה דקות עד שעה בגן, ביום השני גם אפשר להיות נוכח בתחילת היום. אם הילד רגיש אפשר להתקשר לגן ולבדוק שהכל בסדר. אבל בשום פנים אסור לצאת מהגן, לשמוע את הבכי של הילד ולחזור - אחרת זה לא יגמר לעולם! הילד יבין שזה "הכפתור" וילחץ עליו כל פעם מחדש ויעבור זמן רב עד שיסתגל לסביבה. חשוב גם לסמוך על הגננת ועל ניסיונה.
איך מתמודדים עם גננת שלא נותנת לאמא להישאר עוד כמה דקות עם הבן שבוכה?
כשבוחרים גן חשוב לשאול אם יש אפשרות להישאר עם הילד כמה דקות בגן. לא לשכוח שבגן פרטי אתם הלקוחות, שילמתם המון כסף ואתם יכולים להישאר ליד "האוצר" שלכם. גם אם הגננת לא מסכימה – צריך להתעקש. זה חשוב לכם ולילד. לשדר ביטחון ובסופו של דבר לסמוך על הגננת. לא צריך להרגיש חוסר נעימות – אפשר לשאול את הגננת איפה יהיה לה נוח שנעמוד - בחצר, במטבח, בפינה...