סטייק האבטיח הוא טרנד חדש שהגיע אלינו לפני חודש בלבד מניו- יורק:
מורחים נתח אבטיח בחמאה, מתבלים בליקר שרי, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לשעתיים.
נראה כי בבישול אבטיח, חלק מהנוזלים מתאדים והסוכר יוצר טקסטורה חדשה לאבטיח. כלומר, האבטיח נראה כמו סטייק, מעין טונה אדומה ובגלל חום התנור יש לזה גם טעם סטייקי.
לתיבול אפקט חשוב מאוד חשוב וניתן לשלב כמה אפשרויות תיבול, לדוגמה: טימין, רוזמרין, פלפל- שום, חמאה, מרווה, שום, רוטב קלאסי מהבית ועוד. המנה מאוד משביעה כשהיא מוגשת עם תוספות (בחו"ל לדוגמא מוגש עם תוספת של תפו"א).