מהם התסמינים לבעיות קשב וריכוז?
ילדים רבים מאובחנים כיום כבעלי הפרעות קשב ADD או כהיפראקטיביים בעלי הפרעות קשב וריכוז – ADHD, עפ"י סולם המשמש את הפסיכולוגים לאבחון.
ברפואה הטבעית (למעט מיקרים מאד יוצאי דופן של הפרעות ביוכימיות מולדות של 3% עד – 5%) מיחסים את תופעות הפרעות הקשב, ההיפראקטיביות וקשיי הריכוז - לאלרגיה למיני מזונות. חלק מגורמי הבעיה הינם הממריצים למיניהם: סוכר לבן, שוקולד, קפה, קקאו, צבעי מאכל, חומרים משמרים ומשפרי טעם ומיני כימיקלים אחרים החביבים על תעשיית המזון. ישנם אף ילדים שאצלם האלרגן הוא חיטה וגלוטן (המצויים כמעט בכל מזון מתועש).
מהי הדרך המומלצת לטיפול בבעיות אלו בצורה הטבעית ביותר?
תזונה נכונה! אוכל טרי, טבעי ובריא: ירקות, פירות, אוכל שבושל בבית ללא כימיקלים.
שיפור יכולות למידה, ריכוז וזיכרון באמצעות מזונות
שיבולת שועל – קוואקר, רצוי לצרוך שיבולת שועל כארוחת בוקר לפני הלימודים או העבודה. זו עשירה מאד במינרלים וויטמינים ובעיקר ויטמיני B המשפרים את ביצועי מערכת העצבים – המוח, יכולת הריכוז, הזיכרון וכישורי הלמידה.
אומגה 3 – כוכב עולה במחוזותינו בשנים האחרונות, או מה שפעם הסבתות נתנו כשמן דגים – ושוב אנחנו מגלים שהסבתות צדקו. אומגה 3 יש גם בסרדינים שכיכבו בילדותי בארוחות הערב. לפחות פעמיים בשבוע מהווים את המקור העשיר ביותר לסידן – סרדינים, שקדים, שומשום, קינואה.
אצה כחולה ירוקה – אצת מים מתוקים מאגמים המוזנים על ידי מים מהפשרתם של שלגים.
האצה הכחולה ירוקה עשירה מאד בויטמיני B ואפילו יכולה לשמש כמקור צמחי לויטמין 12B שמקורותיו הכמעט בלעדיים במזון מן החי. האצה הוכחה מחקרית כיעילה במצבי היפראקטיביות וחוסר קשב וריכוז, והיא מופיעה גם בכמוסות שניתן לקחת כל בוקר.
תמצית צמח הרודיולה רוזאה - אשר מרגיעה את הגוף ומשפרת את יכולת הריכוז ואת הזיכרון. ניתן להשיג כתוסף מזון- מופיע כאבקת הצמח בכמוסות או כתמצית נוזלית. המינונים מצריכים התאמה למטופל ומשתנים בהתאם לגיל, משקל וחומרת הבעיה. – אביא תמצית להמחשה.
האם הטיפול זמני או תמידי?
כיון שמדובר בתזונה נכונה אם מפסיקים לאכול בריא בהחלט יש סבירות שהמצב יחזור לקדמותו, ישנם אנשים שהקיבה שלהם לא מעכלת דברים מסוים ואין מה לעשות אלא לשמור על אורח חיים בריא. מערכת העיכול היא המערכת האחרונה בגוף שמסיימת להתפתח (בסביבות גילאי 8-11), ולכן זה יכול לעזור נגד האלרגיות כיוון שמערכת העיכול מפתחת אנזימים הנדרשים לעיכול המזון הבעייתי וכך הבעיה נפתרת ומערכת העיכול מסוגלת לעכל יותר. במידה ומערכת העיכול לא מצליחה יש להתמיד בדיאטה ותזונה נכונה.
האם יש הבדל בטיפול בין ילדים להורים?
אין הבדל בין הטיפולים כיוון שתזונה נכונה תקפה וטובה לכל אחד מאיתנו. בעיות קשב וריכוז נפוצות אמנם יותר בקרב ילדים בגלל שלב התפתחות מערכת העיכול, אך אם התופעה לא עוברת כשהם גדלים הטיפול כאמור הוא זהה.
מזון לנפש
יותר ויותר ילדים המאובחנים כסובלים מבעלי הפרעות קשב וריכוז, מטופלים באמצעות כדורים. אולם, קיימת גם דרך טבעית לטיפול בבעיות אלה. חשוב לדעת
אור גץ
|
יש לי שאלה |
פורסם 13:23 30.07.08