מה זה טנטון?
הטנטון היא תופעה, בה שומע הסובל צפצוף, צלצול, זמזום או צליל אחר, שהגורם לו אינו מקור חיצוני. טנטון עלול להיגרם מבעיות באוזן חיצונית, תיכונה, או פנימית, מבעיה בעצב השמיעה או בעיה במוח במרכז השמיעה. יתר לחץ-דם או תת לחץ-דם, בעיה בבלוטת המגן, פגיעת ראש או צוואר, גידול שפיר, וסוכרת. מתח נפשי עלול להחמיר את התופעה, אולם לא מדובר בבעיה פסיכיאטרית. הבעיה עשויה להופיע באוזן אחת - או בשתיהן. היא עלולה להיות רציפה או להופיע ולהיעלם לסירוגין, ללא אזהרה מוקדמת. גובה הצליל עשוי להשתנות מאדם לאדם.
כמה אנשים סובלים מזה?
כעשרה אחוז מהאוכלוסייה יסבלו בזמן זה או אחר מרעשי טנטון באוזניים. כחצי אחוז מהאוכלוסייה סובל מטנטון כרוני בלתי פוסק.
הרפואה הסינית מבדילה בין שני סוגים של טנטון, על פי סוג הצליל המופיע:
1. צליל נמוך, כמו רעש לבן או רעש של מפל מים או מזרקה.
2. צליל גבוה, כמו שריקה.
1. הטנטון מהסוג הראשון משויך לחולשת כליות. הכליות מהוות את בנק האנרגיה של הגוף. כמו כן הכליות מזינות את ונפתחות אל האוזניים. כאשר רמות האנרגיה בכליות מתדלדלות כתוצאה מזקנה, מחלה קשה וממושכת או תשישות, אין הזנה מספקת של אנרגיה לאוזניים וכתוצאה מכך מופיע הטנטון. זוהי פתולוגיה המאפיינת על פי רוב אנשים מאד מבוגרים. התבטאויות נוספות לחולשת כליות יופיעו בכאבי גב תחתון וברכיים, חולשת רגליים, בעיות במתן שתן ושליטה בסוגרים, התדלדלות העצם ושינויים ניוונים.
2. הטנטון מהסוג השני משויך לאנרגיית כבד עודפת. אנרגיה זו נוטה לעלות לכוון הראש ועשויה לבוא לידי ביטוי גם בכאבי ראש, סחרחורות, מיגרנות, אירוע מוחי, יתר לחץ דם ועוד. אלרגיות, דלקות והרעלות מסוגים שונים עלולות להיות הגורמים לתופעות שכאלה. טנטון מסוג זה יהיה נפוץ בקרב אנשים צעירים יותר אך עשוי להופיע גם באוכלוסיות המבוגרות.
מהו אופן הטיפול?
הטיפול על פי הרפואה הסינית הוא על פי סוג הטנטון כמובן. במקרה של חולשת אנרגיית הכליות פועלים על מנת לחזקן באמצעות דיקור ובעזרת צמחים מחזקי כליות. גם התזונה תהיה מבוססת על חיזוק הכליות והרמת רמת האנרגיה הכללית של הגוף.
במקרה של אנרגיית כבד עודפת פועלים לנקז את עודפי האנרגיה ולהורידם כלפי מטה באמצעות דיקור בעיקר, אך גם כאן ניתן לעשות שימוש בצמחים. התזונה במקרה שכזה תהיה דומה לזו הניתנת לסובלים מלחץ דם גבוה ותהיה דלה בנתרן ובמזונות מעוררים.
***התרופות שניתנות ברפואה הקונבנציונאלית: תרופות אנטי דלקתיות, אנטיביוטיקה, הרגעה, נגד דיכאון, כינין ,סטרואידים ואספירין.
האם ניתן למנוע טנטון?
ודאו שאינכם סובלים-מיתר לחץ-דם, הקפידו על פעילות גופנית יומית, לשיפור מחזור-הדם.
נוחו די הצורך והימנעו מתשישות, הקטינו צריכת מלח, הימנעו מחשיפה לקולות/רעשים חזקים.
התרחקו מחומרים מעוררים, כמו קפה, תה שחור, קולה וטבק.