למה אנחנו מרגישים חלשים לפעמים?
כל פעולה של הגוף צורכת חמצן וגלוקוז, וכן שימוש בויטמינים, מינרלים ואנזימים ממאגר שנמצא בתא והופך זאת ליחידת ATP- תוצר הלוואי מהפעילות היא פסולת. הפסולת המצטברת אמורה להתנקות מהגוף באמצעות שינה ותזונה נכונה, וכאשר היא לא מתנקה, הדבר גורם לעייפות ולחולשה של הגוף: אם לא נישן בלילה הגוף יהיה חלש. בישראל רמת הסטרס הממוצעת גבוהה מאוד וזה מחליש את הגוף שלנו.
מתי יודעים שהגוף חלש? מהם הסימנים?
מחסור באנרגיה, חוסר חשק לעשות כלום, מצב הרוח ירוד ומושפע מרמת אנרגיות מעטות בגוף.
כאשר כל וירוס מזדמן תוקף אותי ומפיל אותי למיטה להחלמה איטית. אנחנו חשופים כל הזמן לוירוסים, ושמערכת החיסונית חלשה זה משפיע ותוקף אותנו. לדוגמה: בגוף חלש יוצא הרפס, לנשים יש דימומים ווגינאליים פתאומיים. טחורים שיוצאים בהתקף וזה מעיד על תצניחה כלפי מטה כיוון שלגוף אין כוח להחזיק את החלקים מעלה.
מהן הדרכים לחיזוק - ותחזוק - הגוף?
תזונה נכונה: מהווה את "הדלק" שצורך הגוף. יש לצרוך הן פחמימות שזה הדלק המניע אותנו, חלבונים לחיזוק השרירים ומינרלים וויטמינים המשתתפים בתהליך חיזוק הגוף. התזונה חשובה בעיקר לאנשים פעילים גופנית, וככל שמתאמים יותר יש לשים יותר דגש על התזונה אשר מחזקת את הגוף.
על פי הרפואה הסינית, תקופת הסתיו הקרבה הינה בתקופת המתכת, ויש לשמור ותחזק את הריאות ומעי הגס. מבחינה תזונתית יש להרבות באכילת: אורז, אגסים, תפוחים, עוף, דגים לבנים, שקדים לבנים ועוד. הכי חשבו להימנע מאכילת חמוצים, וחריפים במיוחד כיוון שאלו מזיקים למעי הגס והריאות.
כמובן שיש להימנע מאכילה יתרה של מתוקים.
פעילות גופנית: חשובה מאוד לתחזוק הגוף. זה אמנם נשמע פרדוקסאלי אך ככל שעושים יותר פעילות גופנית כך יש יותר אנרגיה למרות התעייפות הגוף. ניקח לדוגמה אגם עייף שיוצא לריצה, שהוא חוזר ממנה הוא ערני לגמרי. זה קשור להזרמת הדם, פינוי חומרי ופסולת וזה תהליך פיסיולוגי משובח. מומלץ לעשות הליכות מהירות, ספינינג או ריצה כל יום במשך 45 דקות. זה רק תורם.
לקיחת תוספים: בהתאם לגיל, מין, עונה,עוצמת פעילות הגופנית, סוג הדם ועוד.
תרגילי נשימה: טובים ומועילים מאוד בייחוד שזו תקופת הריאות. תרגילים פשוטים עצמאיים. להקדיש כמה דקות לנשימה בלבד בלי עיסוקים אחרים. נשימות עמוקות בריכוז מלא להכניס ולהוציא לפחות פעם ביום. וכל המרבה הרי משובח.