מה חשוב לזכור כשמעצבים חדר?
1. קביעת שקעים ונקודות חשמל נדרשות: שיהיה חשמל צדי שנדלק בכניסה, שיחידת המזגן לא תסתיר את התאורה, לוודא שיש שקעים לרמקולים, לטלפון למחשב וכו'. אם יש עומס גדול מדי על שקע אחד, מומלץ להפריד מעגלים.
2. הכנת מקומות אחסון.
3. מיתוסים שיש להפריך:
* להגדלת החדר מומלץ להצמיד את הרהיטים לקירות ולהשאיר חלל מרכזי גדול - לא נכון! חשוב לדעת להתאים את גודל הרהיטים לגודל החלל, ולחשוב על המעברים בבית מהמטבח למרפסת, מהסלון לחדרים. ואז לא חייבים להצמיד את הרהיטים לקירות, ואפשר גם למקם אותם במרכז החדר.
הספות האדומות נחשבים לרהיטים כהים- דומיננטיים ומבליטים את הלבן- תחושת גודל, המעברים מסביב אשליה שהחדר ענק, למרות שהחדר פיצי.
* מיטה לא שמים מתחת לחלון - פעם זה היה נכון, כיוןן שרוח הפרצים הייתה נכנסת דרך החלון.. כיום הקירות והחלונות מבודדים, והרוח לא נכנסת בין הרווחים, יש זכוכית כפולה ואין סיכוי להתקרר בראש. לכן בהחלט אפשר לשים מיטה תחת חלון.
* ריצפה שחורה מקטינה את החדר ולא פרקטית – צבע כהה אמנם מקטין, אבל במקרה שהרצפה שחורה, והקירות לבנים והריהוט בהיר, האפקט מתהפך: הבסיס כהה אבל הרהיטים מובלטים ומקבלים נוכחות גדולה, ואילו הקירות הלבנים שיוצאים מהרצפה הכהה נראים גדולים.
* יש ריהוט חוץ ויש ריהוט פנים - לא נכון, זה לא הגדרה נחרצת אלא רק המלצה. לא חובה להניחם בהכרח בסלון. התפישה כיום היא שהחוץ והפנים מתערבבים.
בכלל, כיום אפשר לשלב בין סגנונות ורהיטים שונים ואין הכרח לשמור על קו אחיד. גם הסלון הייטיקיסטי אפשר לשלב כורסה של הסבתא במצב טוב - מוסיף חום ואופי לאישיות שגרות בחלל. (אחד הטרנדים החזקים ביותר בעולם העיצוב כיום הוא אספנות).
החוכמה היא רק לשלב במינון נכון.
* קירות גבס לא מבודדים מחום, קור ורעשים - לא נכון, קירות גבס שנבנו נכון יהיו מבודדים, ואף מבודדים יותר מקירות רגילים (מבחינת חום וקור), והיתרון שלהם שקל יותר לפרק אותם אם רוצים לשפץ את הבית.
* לא שמים רצפת עץ באמבטיה - לא נכון. היום העצים עוברים טיפולים והופכים להיות עמידים כמו כל חומר אחר! יש אפילו פרקט שמיועד לאמבטיה.
.