ירדן ג'רבי פרצה דרך עבור נשים רבות שחולמות לכבוש פסגות בדיוק כמוה. אחת מהן היא תם שקד, האישה הראשונה שהעפילה לגמר נינג'ה ישראל (ראשון ושני אחרי המהדורה המרכזית, קשת 12) ותנסה להיות הישראלית הראשונה שתוכתר כזוכה - וכל העיניים נשואות אליה בציפייה.
ג'רבי, שמכירה את המעמד המלחיץ מקרוב, שיתפה בריאיון ל"גלית ואילנית" על כובד הציפיות: "זה נשמע לי מוכר, כל ישראל על הכתפיים שלך ואת חייבת להצליח", היא מוסיפה ומפרגנת למתחרה: "היא הביאה את זה בכוחות עצמה, התאמנה כל כך קשה, השקיעה והבינה את עניין המסירות".
ג'רבי הקדישה שנים רבות מחייה לספורט, חוותה הצלחות אדירות יחד עם כישלונות שחישלו אותה. כמו בנינג'ה גם בג'ודו - הכל יכול להיגמר ברגע אחד, בנוק אאוט. המדליסטית נשאלה אם הצפייה בתם עושה את המסלול גרמה לה לדמיין גם את עצמה עליו. "אני כבר רחוקה שנות אור מהיכולות הפיזיות, אבל אני חייבת להגיד שזה ממש שונה להתחרות ולראות את זה מהצד. אני פתאום מרגישה כמו ההורים שלי לפני האולימפיאדה שהם היו בלחץ", אומרת ג'רבי ומסבירה את המקום שלה כמתחרה, "כשאני הייתי באולימפיאדה הייתי יותר רגועה ושקולה כי אני מוציאה את האנרגיה. אז כשתם עלתה על המסלול אני הייתי בטירוף, התרגשתי והייתי לחוצה, אני רוצה את זה בשבילה. זה גם בסדר כי הלחץ כבר לא עליי".
המדליסטית האולימפית עשתה היסטוריה והוכיחה שהעבודה הקשה והדבקות במטרה משתלמות. היא הייתה הישראלית השנייה שזכתה במדליה אולימפית והפכה לסמל ומודל לחיקוי עבור נשים רבות, ביניהן גם תם שקד שסיפרה בראיון על ההשראה שהיא לוקחת ממנה. ג'רבי הגיבה ופרגנה: "היא משמשת במילה 'מודל לחיקוי', היא לא מחקה אותי, היא תם. כל היכולות וההישגים הם בזכותה. היא מתייעצת איתי ביום-יום, אבל זה הכל שלה".
תם מרבה לדבר על נושא דימוי הגוף של הספורטאיות, על הקושי במציאת בגדים וההערות מהסביבה על השרירים. בתור ספורטאית, ג'רבי מתחברת מאוד לנושא וחוותה אותו על בשרה בגיל צעיר מאוד. "זה מאוד קשה, היה לי משבר מאוד גדול בגיל 14 בדיוק בגלל זה", היא מזדהה ומספרת על המשבר שהוביל אותה להחלטה לפרוש מהג'ודו בנעורים: "עזבתי בגלל ההערות האלה, זה קרה בגיל שהוא אכזרי, ואת מגיעה לבית הספר - ומקבלת הערות על השרירים. אבל אז ישבתי עם עצמי והבנתי שמה זה משנה מה אומרים לי, אלה רעשי רקע".
היא החלה לשתף כיצד הצליחה להתעלם מהסביבה ולהתרכז ביעדים והחלומות שלה. "בתור נערה, אם אני הולכת לחדר כושר אני משתפרת ומתחזקת, אני עושה עוד צעד לעבר החלום שלי, אז לא אכפת לי מרעשי הרקע. אני בטוחה שגם תם היום אוהבת את עצמה כמו שהיא, זה חלק מהמסרים שאנחנו צריכים להסביר לנוער היום- רעשי רקע זה לא מעניין".
המסר הזה הוא אחד מקובץ מסרים אותם קיבצה הספורטאית לספר שאותו היא מכנה: "ספר הפטנטים שלי". אשרהחלה לכתוב אחרי שקיבלה פניות מהורים שביקשו שתהיה המנטורית של הילדים שלהם. ספר הפטנטים מכיל בתוכו כל מה שהיא יודעת בצורה הכי פרקטית, "יש בו את כל מה שאני יודעת מבחינה מנטלית, כתבתי את זה לכלים פרקטיים לנוער, זה מדריך אישי להעצמה".
במהלך השיחה, ג'רבי התייחסה להודעה על הפרישה לאחר הזכייה במדליה. "אנחנו כל החיים עושים את אותו הדבר, הספורטאים האולימפיים, מגיל שש התאמנתי בג'ודו ופרשתי בגיל 28". על היום שאחרי מסיבת העיתונאים בה הודיעה על פרישה היא מספרת: "קמתי ב-12 בצהריים, הסתכלתי למרפסת ושאלתי את עצמי: מה עכשיו? אין לי לוז, מעולם לא עבדתי, מה אני אוהבת לעשות?" היא משתפת על האתגר שניצב בפניה: "זה לשנות מקצוע, כמו שאנשים מחליפים מקצוע בגיל ארבעים, אני החלפתי מקצוע בגיל עשרים ושמונה. זה תהליך, זה לוקח הרבה זמן, אבל צריך לקפוץ לאש".
ג'רבי אומנם סיימה את הקריירה שלה כספורטאית פעילה, אבל העיסוק בספורט ממשיך להיות חלק מרכזי בחייה כשהיא יושבת על כיסא הפרשנית ב"נינג'ה ישראל". "זה שונה כי אני זו שבדרך כלל השיגה את ההישגים הספורטיביים". אומרת ומספרת על העבודה מהצד השני של המסלול: "קודם כל יכולת ההסברה של מה הם עוברים, כי בנאדם נורמטיבי שצופה בזה לא מבין את התהליך של כמה מתאמנים. כמו בג'ודו זה נגמר בשנייה אחת, אז יש חלק מנטלי, אבל אני חייבת לציין את הצוות שסביבי: רסקין, יובל, אסי רותם. זה כיף אנחנו צוות טוב". ירדן חולקת את שולחן הפרשנים עם רסקין, שאותו היא מכנה גורו, "אני מכירה אותו מעולם הספורט, הוא ראין אותי בעבר אבל לשבת לצידו זה קודם כל המון השראה, אני רואה כמה הוא מקצועי וכמה הוא ורבלי, זה מטורף אוצר המילים שלו. הוא גאון בעיניי, הוא פרטנר".
רסקין הוא הפרטנר של ג'רבי על המסך, אבל את החיים היא חולקת עם הצלמת דנה כספי לביא. גלית שפגשה את הצלמת במקרה ביום צילום, החמיאה על העבודה איתה ואפילו ביקשה את מספר הטלפון שלה כדי להודות על העבודה יחד. הספורטאית המאוהבת חיזקה את דבריה של גלית והוסיפה: "היא פרפקציוניסטית והעבודה שלה מאחורי המצלמה מדהימה".
בהמשך סיפרה על ההתרגשות מהודעה של גלית: "סיימנו אימון והיא אמרה לי 'תראי מה גלית שלחה לי', ריגשת אותנו בטירוף. כל כך כיף לשמוע פירגון ואהבה לאנשים שנותנים את המאה אחוז שלהם במקצוע, היא עשתה את זה באהבה והחמיאה לך בדיוק כמו שאת מחמיאה לה עכשיו", היא שיתפה, "דנה מהממת ומוצלחת בתחומה, היא אומנם לא מוכרת כמוני אבל ברגע שהיא מגיעה למקצוע שלה היא אלופה אולימפית בתחומה".
כולנו מתרגשים ורוצים מידוריאמה בפעם השנייה ברציפות, דבר שלא קרה אף פעם בעולם, יש לך טיפ זהב למתחרים?
זה נכון שבאמת אף מדינה בעולם לא השיגה את הר המידוריאמה פעמיים ברציפות, זה משהו שיהיה מאוד קשה לשבור. הטיפ שלי לספורטאים זה להתמקד בעשייה, בפרקטיקה. אם הם יחשבו על מה יקרה אם הם יצליחו, או מה יקרה אם אפול למים, זו חשיבה שלא עוזרת לכלום. החשיבה הפרקטית היא ממקדת ומרגיעה".