עמית (שם בדוי) בן ה-9 בכלל לא ידע שאפשר לעשות חרם דרך הפייסבוק, עד שנכנס ביום אחד לכיתה ושם לב שאף אחד לא מדבר איתו. בקבוצה חדשה שנפתחה בפייסבוק הכריזו עליו חרם מסוג חדש - כזה שמתקיים במרחב וירטואלי. "מדובר בחרם שדומה מאוד לכל חרם מציאותי אחר, רק שמה שעושים הילדים הוא פשוט להחרים את הפרופיל של הילד", מסביר ד"ר אריק טאיב. "הם לא עונים לו, פוגעים בו ובמקרים מסוימים אף מוסיפים השמצות".
"זה מין כדור שלג, או אפילו תחרות", מספר דניאל טופז, מחנך מתיכון בירושלים. "הילדים מתחרים מי יכול להיות יותר שנון ובאותה מידה גם יותר פוגע", הוא ממשיך. "המקרה הכי חמור שאני ראיתי היה של ילדה אשר נפתח עליה דף כנגד צורת הלבוש שלה", מגלה טופז. "הילדים פשוט הכחידו אותה, והשתמשו בביטויים מאוד קשים ממש כדי למחוק אותה. אם אני הייתי אחד ההורים של אותה ילדה פשוט לא הייתי שולח אותה לבית ספר ביום למחרת".
בחודש מרץ האחרון שמענו על מקרה בארצות הברית בו נערה בת 17, ספורטאית מצטיינת מאחד התיכונים, לא הצליחה לשאת עוד את החרם שנעשה עליה באותו מרחב וירטואלי והחליטה להתאבד. האם זה יכול לקרות גם כאן אצלנו? לדעתם של ההורים, המצב כאן לא רחוק מכך.
צפו בכתבה שתשודר ביום שבת בתכנית "נדבר על זה בבית", וטקבקו לנו מה אתם חושבים: האם להתערב כשמוטל חרם על הילד או לתת לו להתמודד לבד?