הזמר והמוזיקאי קובי אוז נמצא בחיינו עוד משנות התשעים, כש"טיפקס" פרצה ושינתה את פני המוזיקה הישראלית, אבל אשתו ב-14 השנים האחרונות ואם ארבעת ילדיו, בת שבע, הקפידה להישאר תמיד מחוץ לאור הזרקורים. זה ישתנה ביום ראשון הקרוב כש"המטבח המנצח VIP" תחזור לעונה חדשה (אחרי החדשות, ערוץ 12) וקובי ובת שבע ישתתפו בתחרות הבישול הקשה בעולם, מול המצלמות ומול מדינה שלמה.

"מאוד התלבטתי, בת שבע ואני אף פעם לא הצטלמנו כזוג", מודה אוז בשיחה עם mako, "אני רוצה להגן עליה, ולשים אותה פתאום במולך של הטלוויזיה, זו לא מחשבה פשוטה. מדאיג אותי שיכתבו לה איזה טוקבק מגעיל. זה יהיה קשה".

בת שבע מחזקת: "זה מלחיץ מאוד, זה לא טבעי. ביום-יום אני גננת. אומנם זה קצת כמו להיות על במה, אבל הפידבק שאני מקבלת הוא מילדים בני חמש-שש - שאגב, היא יותר אותנטית מקהל, הכי אמיתית שיש. יש בהם משהו מקבל מאוד. אני קוראת ועוקבת אחרי הרשתות, אני יודעת שכשאת נמצאת בטלוויזיה, יכתבו עלייך דברים שלא תאהבי לשמוע. בטוח שאגיד משהו שייצא מההקשר או שאשמע לא משהו. אני חושבת מה יגידו ההורים בגן או אנשים שמכירים אותי מהעבודה שלי. יש דיסטנס שיישבר".

קובי, מה אתה מייעץ לה?
"הזמן הוא רופא מדהים. לא משנה מה אמרת, בסוף זה הופך להיות איזו עיסה מוזרה ולא ברורה במוח של האנשים. הם לא יזכרו לך את זה".

האוכל נוכח ודומיננטי מאוד בבית משפחת אוז. "המטבח זו האומנות האהובה עליי אחרי מוזיקה", מספר אוז, "אני יודע להעריך שפים גדולים. אנחנו אנשים שהולכים למסעדות ושמבשלים ומארחים בבית שלנו. המטבח בעיניי זו צורת אומנות מאוד אינטימית. המוזיקה עוברת דרך עור התוף ונכנסת ללב. באוכל, בן אדם מכניס לגוף את היצירה הזאת. אין יותר אינטימי מזה. האוכל והמוזיקה הן אומנויות מאוד קרובות".

בת שבע וקובי אוז (צילום: טל גבעוני)
"חושבת מה יגידו ההורים בגן. הדיסטנס יישבר". בת שבע וקובי אוז|צילום: טל גבעוני

"המטבח זה חלק משמעותי בחיי המשפחה שלנו", מעידה בת שבע, "עם ארבעה ילדים, את צריכה להיות המון במטבח - ארוחות בוקר, צהריים, ערב. אמא שלי הייתה בשלנית תותחית, היו מגיעים אלינו הרבה, זה מה שאני מכירה וזה מה שאני עושה גם בבית. אנחנו מבשלים ביחד. אני עוקבת אחרי המון בלוגריות שמעלות מתכונים, רואה מה קורה ומה הולך, יודעת מה לבחור, מה מתאים ומה לא מתאים. אנחנו לא מקובעים באוכל, פתוחים לדברים חדשים".

התכוננתם לקראת התחרות?
קובי: "הבית שלנו נראה כמו מעבדה. אנחנו עושים ניסויים מדעיים במפרומות. בבית יש מפרומות בכל מצבי הצבירה, שאתה לא יודע מה קרה איתם. זה נראה כמו מעבדה גנטית למפרומות. אנחנו עובדים על זה, מאוד חשוב לנו להתאמן ולדייק את זה. בתוכנית הזמנים קצרים מאוד: 45 דקות למנה הראשונה, שעה וחצי למנה העיקרית ו-30 דקות לקינוח. אנחנו מאוד יומרניים במנות שלנו והאויב שלנו זה הזמן".
בת שבע: "אנחנו מכינים שתי מנות שאני מכינה אותן בימי שישי לסירוגין. מאז שאנחנו בהכנות לתחרות, אני מכינה אותן בכל שישי. הילדים כבר יודעים: 'אה, אמא, עוד הפעם עשית את המנה הזו מהתחרות?".

מה חלוקת התפקידים ביניכם במטבח?
בת שבע: "יש בינינו חלוקת תפקידים מאוד ברורה, לא נכנסים אחד לשנייה בעבודה. אנחנו מתייעצים ועובדים ביחד. הוא לא נותן לי הוראות, אני לא נותנת לו הוראות. זה כמו מחלקת עיניים ומחלקת לב, אבל באותו בית חולים".
קובי: "אוטונומיות משלימות. יש בינינו השלמה מיוחדת. כשאנחנו מבשלים ביחד, קורה משהו. בת שבע רק צריכה לגעת במחבת כשאני מבשל או לעשות פעולה פשוטה, כמו לשים מלח - ופתאום הכל קורה. המטבח התוניסאי מפואר, אבל מוכר מאוד בתוכניות אוכל. ל'המטבח המנצח VIP' נביא את המטבח הטורקי של בת שבע. אנחנו רוצים לתת טעימה וכבוד למטבח הזה. נעשה את זה בדרכנו, בדרך חדשה. ננסה להגיש את זה בצורה שאנשים יחבבו את זה. באנו בשביל המורשת. אם ננצח זה נהדר, אבל זו לא הכוונה".

יש גם את אלמנט הביקורות במשחק הזה.
קובי: "ננסה לתת את הביקורת הכי כנה שיכולה להיות, לדבר כמה שיותר אמת. כן נוסיף נקודה למעלה אם נאהב את הזוג או נראה השתדלות, ניתן את זה מהלב, אבל לא נגיד 'טעים' על משהו שלא טעים. אנחנו רוצים להיות כנים, לא לשחק את המשחק. גם לא ניתן ניקוד כדי לנצח את מי שנמצא מולנו. לא אכפת לנו מזה. רוצים להיות כמה שיותר צודקים".

מבין הזוגות, יש כאלה שכבר נכנסו לכם ללב?
קובי: "כל אדם שאתה פוגש אותו מספיק זמן ושומע את סיפור חייו, נכנס לך ללב. באופן אישי, התאהבתי בכל האנשים שנמצאים שם. אני מאוד אוהב אותם, הם מוצאים חן בעיניי מאוד, הם אדירים. בטבע שלי, אני לא בן אדם חברותי, אז לא בטוח שייצאו מזה חברויות. יש לי להקה, זה המרכז שלי".
בת שבע: "התרשמתי מחיים ומרותי. הם התגלו כאנשים אחרים מאיך שהם עוברים בטלוויזיה. אני רוצה להיות חברה של רותי".