אילנית לוי שוברת צלחות, ורדה גדעון נחתכת במטבח, דודו ונטלי אהרון רבים בגלל פירה - העונה הקודמת של "המטבח המנצח VIP" סיפקה לנו כל כך הרבה רגעים בלתי נשכחים. הזוגות המפורסמים למדו על בשרם (תרתי משמע) כמה זה קשה לנצח בתחרות הזאת.
במוצאי שבת (אחרי החדשות, ערוץ 12) ייכנסו לנעליהם חמישה זוגות חדשים (ואחריהם חמישה נוספים). רן שריג ודנה ספקטור, ימית ומיקי זוהר, שלמה בראבא והאחות מרים, קרן וקווין רובין וריקי גל וירדן שוהם - עשינו בשבילכם את העבודה והרמנו טלפון למשתתפי עבר כדי לגבש את רשימת העשה ואל תעשה. "ההמלצה שלי בתכל'ס היא להיות אמיתי ומשוחרר סביב השולחן, לא להיבהל מהמצלמות והסיטואציה - אפילו שזה מוזר", מייעץ זוכה העונה הקודמת, אלישע בנאי, "אותו הדבר ליישם גם בעבודה במטבח".
העבודה המשותפת במטבח דורשת סינרגיה, הקשבה לפרטנר ותיאום מוחלט, וכשזה לא קורה - דברים עלולים להשתבש מאוד. "צריך לחלק תפקידים, מי עושה מה, ולא להתערב במהלך העבודה אחד לשני", אומרת נטלי לוי אהרון, שבזכות המנות המפוארות שבישלה עם בעלה דודו סיימה במקום השני והמכובד.
"אל תתייחסו לעצמכם ברצינות רבה", מציע איתן כבל שהשתתף בתחרות עם אחותו חגית מדמון, "תזרמו, זה כיף. הכי חשוב שתהיו מדויקים ומפוקסים. תלמדו בעל פה את סדר הפעולות הנדרשות ותפעלו עד כמה שניתן באופן אוטומטי. תהיו ישרים עם עצמכם ואל תיתנו ציונים אסטרטגיים או טקטיים, תפרגנו באמת".
הבישול במטבח תחת לחץ זמנים ואחר כך העמידה מול השופטים והזוגות המתחרים לקבלת הביקורת, עלולים להיות מלחיצים מאוד. "לא הייתי מוכנה לזה, זאת הייתה חוויה מטורפת", מודה מדמון, "נלחצתי מאוד מהחשיפה שתהיה לי עם אחי איתן. התרגשתי ממש, כי בכל זאת - זה איתן כבל".
"מצאתי אומץ והלכתי על זה, ידעתי שהזדמנות כזאת לא תחזור. איתן ואני ישבנו בצורה רצינית על מה שאנחנו הולכים לבשל ולהגיש. הוחלט ללכת על האוכל שאנחנו הכי אוהבים ומתחברים אליו, אוכל שגדלנו עליו: האוכל התימני. חילקנו מי אחראי על כל ארוחה שיוצאת לסועדים, היינו מאוד מפוקסים והשתדלנו להיות מאוד מדויקים וממושמעים זה לזו".
"לא היה בינינו אגו, אחד עזר לשניה. עבדנו בקצב טוב עם הרבה שמחה על מה שאנחנו עושים ומבשלים", נזכרת מדמון, "הטיפ שלי למתחרים החדשים: תדעו ליהנות מזה, תהיו משוחררים. בהצלחה לכולם". ולסיום, הטיפ של אורלי זילברשץ? טוב, הוא אולי החשוב מכולם: "תביאו קופסאות פלסטיק לטייק אווי. נשאר אוכל ממש טעים".