חוזרים הביתה כמנצחים הגדולים: יגאל ושמחה גואטה רצו את זה מהשנייה הראשונה ועבדו קשה מאוד כדי לסיים את "המטבח המנצח VIP" במקום הראשון. זה מה שקרה הערב (חמישי) בסיום גמר מותח וצמוד מאוד, כשהעיתונאי ובתו הדוגמנית קטפו את הניצחון עם 95 נקודות מהשופטים ומהזוגות, בעוד שהמתחרים שלהם, בני הזוג טל טלמון ולירן שטראובר, סיימו עם 93 - בסך הכל שתי נקודות פחות.
"אנחנו הולכים לצלוח את הגמר הזה עם חיוך, שמחה ואהבה", הכריז יגאל בתחילת הערב, "בלי זה, אין אוכל". טלמון, שבסרוויס הראשון לא הייתה לגמרי בטוחה בסיכויים שלה ושל שטראובר לנצח את התחרות, נשמעה הפעם אחרת והודתה בפה מלא: "אני רוצה לנצח, אנחנו ראויים להיות פה. בוא נביא את הגמר".
למנת הגמר בישלו טל ולירן את "עולם ומלואו": שווארמה דגים ובצל סומק עם טחינה-יוגורט בחצי פיתה וחמוצים. שמחה ויגאל בישלו את "מאמא דיאלי": מרק חרירה מסורתי עם אטריות, דג מוסר ים, כרפס, עדשים וחומוס.
בדקות הראשונות במטבח טלמון חטפה בלקאאוט ושכחה את המתכון: "זה נורא, משהו לא עובד לי בכמויות. איבדתי ביטחון לחלוטין ואין לי זמן". כשהתעשתה החלה לעבוד על הבצק, כששעה וחצי בלבד לפניה - אלא שבמהרה האפייה השתבשה. 24 דקות להגשה והפיתות לא נאפו באופן אחיד ובהמשך אף נקרעו. טלמון חשבה שהלכה המנה: "הרגשתי ברגע הזה שחירבתי לנו, שזה באשמתי. צד אחד טפח ונאפה, הצד השני דק ואין לי מה לעשות עם זה". שטראובר הציע לאלתר ולהגיש את המנה בצורה אחרת ולא כפי שתיכננו בהתחלה.
הגואטות, שבשלב הזה כבר סיימו לצלחת, ניגשו לסייע למתחרים שלהם. "באותו רגע לא עניין אותנו תחרות, לא עניין אותנו מקום ראשון, לא עניין אותנו כלום", הסביר גואטה, "אנחנו צריכים לצאת עם מנה ביחד".
מנות הגמר הוגשו לשולחן וחיים כהן, רותי ברודו והשופט האורח שחף שבתאי ממסעדת "פופ אנד פופ" ניגשו לטעום אותן. ניב גלבוע החמיא לגואטות, "מרק נהדר. צריכים ידי זהב כדי להכין אותו". דץ, כמלך המרקים הבלתי מעורער, אהב מאוד: "הם עברו את מבחן המרקים". שי אביבי העיר, "הכמון במרק השטיח לי אותו, כיסה על העושר שראיתי בעיניים אבל לא כל כך יכולתי לחוות אותו". באשר למנת השווארמה שהכינו טלמון ושטראובר החמיא אביבי, "היה לי מאוד טעים, אני מכור ללחם עבודת יד. זה היה ביס מושלם, טעים בצורה יוצאת דופן". ללסלאו היה חסר משהו במנה, גלבוע הסכים: "הטעמים אנמיים, בטח בהשוואה לטעמים העזים שקיבלנו במרק. לא התחברתי".
שבתאי אמר לשטראובר וטלמון כי, "היה לכם משבר וקמתם ממנו, זה שווה המון ואני מצדיע לכם על ההתמודדות הזאת - אבל הייתם צריכים ללכת עם המשבר הזה עד הסוף ולהפוך את כל המנה שלכם. אם מאלתרים, אז עד הסוף. חיים הסכים איתו, "עשיתם עבודה מצוינת, אבל ההגשה האפילה על הטעמים ויצאה לכם מנה קצת פחות טובה". רותי לעומת זאת אהבה מאוד: "לא רציתי לאכול חצי פיתה במסעדה. שינוי הפאזה עשה לכם טוב. אהבתי את התיבול של הדג, את הטחינה, את הבצל. היה לי ביס מאוד טעים".
על מרק החרירה אמר חיים, "צלחת יפה ונכונה אבל רציתי לראות יותר דגים, נתחים גדולים יותר, אולי עוד טיפה לימון שיאזן את הכמון. אבל, אהבתי את הטעם והמרקם נהדר וסמיך. המרק מאוד טעים, ממש נהניתי ממנו". שבתאי הסכים: "מרגישים את הסיפור מאחורי המרק הזה", ורותי העירה: "הייתם צריכים לפרק את הדג ולא לחתוך אותו, אבל הייתה מנה מוצלחת וטעימה כמו שחרירה צריך להיות, משי. אהבתי מאוד".
לשופטים היו 40 נקודות לחלק על מנת הגמר. טל ולירן קיבלו מהשופטים 30 נקודות מתוך 40. יגאל ושמחה ארבע נקודות יותר - 34 נקודות מתוך 40. בשלב זה המשחק עוד לגמרי היה פתוח. "הפער יכול להתהפך בשנייה", הזהיר יגאל ושטראובר אמר: "אני תולה המון תקווה בקינוח גמר. נשארה לנו מנה אחת להפגיז בה".
לקינוח הגמר הכינו טל ולירן את "Sweet For My Sweet", מאפה אוכמניות עם קרם מסקרפונה, פיסטוקים וקולי פירות יער. שמחה ויגאל הכינו את "1,2,3 דלעת": בצק פריך עם נגיעות תפוז, מרקחת דלעת וקינמון וגבינת שמנת מוקצפת. "התחרות נורא קשה", הודתה טלמון, "את נכנסת למטבח בידיעה שבבישול הם אלופים - בקינוחים אלוהיים. זה אופייני לי להרים ידיים - אבל לא רציתי. אני רוצה לנצח".
בזמן הכנת הקינוח שמחה הפכה לסו-שף של יגאל, מומחה הקינוחים - אלא שחצי שעה להגשה, הבצק השתבש - ושמחה לקחה פיקוד. "בצק זה תמיד הפתעה, את אף פעם לא יודעת אם הוא יהיה לטובתך או לרעתך - אבל יש לנו אמונה", אמרה. שמחה הצילה את הבצק וגואטה התמוגג: "פתאום גיליתי את שמחה במלוא הדרה. אני האבא שהיא מעריצה ומעריכה, אבל כשאני נופל, היא מרימה את הכל. אני גאה בה".
הבצק עשה חיים קשים גם לשטראובר וטלמון, שהייתה בטוחה שהקינוח לא נאפה מספיק. "אני מתביישת להוציא את זה", אמרה. שטראובר לא היה מוכן לשמוע: "מה זה לא להוציא קינוח? את עוד פעם נכנסת למקום שאת לא מאמינה בעצמך. אני בניגוד אלייך טעמתי, זה היה טעים. הכל בסדר. את תאכלי את הכובע".
אמר שטראובר - ולגמרי צדק. "זה קינוח שהייתי רוצה לקבל בכל מסעדה, מאפינס מהטעימים שאכלתי", החמיא יועד. "התענגתי על המנה, היא השרתה עליי קסם", תיארה מיכל אביבי. גם הקינוח שהכינו הגואטות זכה לשבחים. "טעים פיצוצים, טעם מאוזן. אם הבצק היה טיפה יותר פריך, זה היה מושלם", אמר יועד. מיכל הוסיפה, "זה מבחינתי מיצוי הפוטנציאל שלהם, זה היה פצצה. הם הפכו דלעת למרכבה".
מה חשבו חיים ורותי על הקינוח שהכינו הגואטות? חיים חשב שלא הייתה מספיק דלעת במנה אבל, "הביסים היו נפלאים, תענוג. הדלעת הייתה מדויקת". רותי החמיאה על היצירתיות, "לקחתם את האוכל המסורתי והפכתם אותו לאוכל של מסעדות. עשיתם ארוחה מפוארת מהמטבח המרוקאי". שבתאי קם מהכיסא, מחא כפיים לשמחה וליגאל והודיע להם: "זה מושלם. אני רוצה את הקינוח הזה למסעדה שלי".
באשר לקינוח שהכינו טל ולירן אמר חיים, "הבצק היה נפלא, אוורירי, רך ונעים. היה חמים ומענג לאכול את זה". רותי הוסיפה, "בקינוח יש קצת תמימות, בסוף זה סוג של מאפינס, אבל התוספות הפכו אותו למפואר יותר. הדברים שנספגו בתוך הבצק היו נהדרים, זה ביס טוב מאוד. אתם עשיתם עבודה יפה".
לאחר הגשת הקינוחים, נחשף הניקוד הסופי והוכרז הזוג המנצח. מתוך מקסימום הנקודות שהזוגות זכאים לתת על הארוחה כולה, 30, שמחה ויגאל קיבלו 25. לירן וטל, נקודה אחת פחות: 24. ביחד עם ניקוד מנת הגמר של השופטים, הגואטות הובילו עם 59 נקודות - בעוד שטל ולירן לא הרחק מאחור, עם 54 נקודות.
בצירוף ניקוד השופטים על קינוח הגמר, שמחה ויגאל סיימו את הערב במקום הראשון עם 95 נקודות. אחריהם, עם 93 נקודות, שטראובר וטלמון - שתי נקודות הפרש. "עד שבן אדם לא נכנס למטבח, הוא לא עובר את המסע הנפשי הזה שקשה יותר מהפיזי", סיכמה שמחה ופנתה לאביה, "תודה לך אבא על המסע, זכיתי בך במסע הזה. תודה על החבר שאתה, על כל מה שאתה בחיים. אני מעריכה אותך".