רגע ההחלטות של הזוגות ב"חתונה ממבט ראשון" כבר ממש מעבר לפינה (הערב אחרי החדשות, קשת 12), ותכף נגלה מי מהם יחליט להישאר ביחד. בין אם הזוגות יבחרו לתת צ'אנס לסיפור שלהם ובין אם לא, אין ספק שמהדרך המטלטלת והמאתגרת שהם עברו למדנו לא מעט דברים על מערכות יחסים, ויצאנו עם כמה שיעורים לחיים שניישם בקשרים שאנחנו מנהלים בעצמנו.

1. תמעיטו בערכו של הרושם הראשוני

לוקח כמה אלפיות שנייה כדי לייצר רושם ראשוני, וזה מאוד קשה לשנות אותו, אבל הבעיה האמיתית היא שלרוב אנחנו סתם שיפוטיים מידי. יש כל כך הרבה גורמים שטחיים שיכולים להשפיע על מה שנחשוב על אדם שזה עתה פגשנו לראשונה, זה יכול להיות הלבוש, הריח ואפילו הסיטואציה עצמה כך שפשוט הטיימינג הוא זה שקובע. כולנו מכירים את המשפט המפורסם - אין הזדמנות שנייה ליצור רושם ראשוני, אבל תרשו לנו שלא להסכים עם העניין.

התהליך של "חתונה ממבט ראשון" דורש מחויבות מהזוגות להישאר יחד ל-42 יום, והנה עכשיו מצאנו עוד סיבה למה זה כל כך חשוב. הדס, שיצאה מהחתונה עם רושם שנוי במחלוקת על שי, ידעה שהיא צריכה להעביר איתו את החודש וחצי הקרובים. היא למדה בתקופה הזאת להכיר אותו, נחשפה לדברים היפים שיש בו, לקסם ולאופי הכובש, ומבלי לשים לב, השי שהכירה מתחת לחופה הפך לשי אחר לגמרי. הכלל הזה חשוב לכולנו. לדעת שלפעמים צריך להשתחרר מרושם שגוי שיצרנו על אדם אחר, ולהבין שאם לא נעשה את זה אולי נפספס את האחד או האחת. 

2. תתאהבו בשגרה

בתחילת קשר כולנו מחפשים ריגושים והרפתקאות ומפחדים מהרגע של שתיקה מביכה. אבל ביום בהיר אחד, השתיקה כבר לא מביכה אותנו יותר, ואז אנחנו יודעים שהגענו לשם – לשגרת הזוגיות שלנו. אנחנו מנהלים את הקשר לצד שאר הדברים שיש לנו בחיים בג'גלינג מושלם, יודעים מתי בן הזוג מתעורר כל בוקר, באיזה ימים מזמינים וולט ומתי עושים בינג' של פרינדס. בדיוק בשלב הזה, הרבה זוגות נלחצים וחושבים שמשהו לא טוב מתחיל לקרות. אבל היי, קורה לכם דבר מדהים. 

אחרי הסופ"ש האחרון של הזוגות, ניצן הזכירה עד כמה היא מתגעגעת לשגרה, ואין דבר טוב יותר מלהתגעגע לרגע הזה. העוגנים שמנו וניצן יצרו לעצמם הפכו להיות חלק מהרגעים הקטנים שהם מחכים לחזור אליהם - הישיבה במרפסת, חמישי חבר'ה, שישי עם גבינות ויין או סתם שיחות על הספה בסלון. כל אלו הם הדברים שיוצרים לזוג את העולם המשותף שבסופו של דבר מחזיק ומחזק את הקשר. אז תתאהבו בשגרה ותעריכו אותה, רגעי היציבות של הזוגיות שלנו חשובים לא פחות - אם לא יותר - מהריגושים. תקשיבו לניצן, היא יודעת. 

ככה נראה מנו לפני שהשיער שלו האפיר (צילום: מתוך
מנו וניצן בנוהל מרפסת|צילום: מתוך "חי בלילה", קשת 12

3. האיזון המושלם

למדנו הרבה ממנו וניצן בעונה הזאת, אבל אחד התהליכים היותר מקסימים שקיבלנו מהם היה למצוא את האיזון בין ההומור לעומק. אנחנו תמיד נשמח כשהאדם שלידנו יהיה זה שיצחיק אותנו ויגרום לנו לחייך בלי הפסקה, שהווייבים יהיו קלילים וזורמים. אבל אם נקבל רק את הצד הזה, לא יהיה לנו מי שידע להכיל אותנו ולשמוע את הבעיות שלנו בתקופות קשות יותר.

אם בתחילת הדרך מנו וניצן עוד גיששו וניסו להבין את הגבולות בין העולמות, הרי שעכשיו הם מצאו את האיזון המושלם שלהם. לצד הצחוקים והכיף, הם משלבים שיחות אמיתיות על החיים ועל עצמם. עינת ולירון לעומת זאת, עדיין מחפשים אחר האיזון הנכון והנטייה שלהם לייצר מציאות מושלמת על פני הצפת דברים מורכבים יותר, יכולה להוות מכשול. אפילו השיחה על כך שהם לא מצליחים להגיע לנקודות מורכבות, הייתה, איך לומר, שטחית. אז גם אם יש נושאים שנראים לנו כבדים מידי, כדאי לזכור ששילוב נכון בין רגעים קלילים לרגעים עמוקים יכול לייצר קרקע פורייה להתפתחות זוגית.

4. אל תפחדו להיפגע, אל תפחדו לפגוע

אם כבר החלטתם להיכנס למערכת יחסים, שימו את הלב על השולחן ואל תפחדו שירסקו לכם אותו, שוב. תביאו את עצמכם עד הסוף, תהיו פגיעים. להגיע לזוגיות חדשה ולעטות שכבות על גבי שכבות של הגנה בגלל משקעי עבר, לא יקדם אותנו הרבה וימנע מאיתנו להצליח לפתח רגש אמיתי. נכון, זה נשמע כמו משהו שקל להגיד וקשה לעשות, אבל יש לנו דוגמה חיה לזה ממש על המסך.

שני הצליחה באומץ אדיר להגיש את הלב שלה ב-100% לדני. היא זיהתה על ההתחלה את הקשיים והבעיות, אבל החליטה שהיא מאוהבת באהבה, ואהבה דורשת לקחת סיכונים. דני לעומתה, נמצא במקום שהוא מפחד לפגוע. הוא מפחד להגיד לשני את הדברים שיושבים עליו, ולפעמים גם היא נוקטת בגישה הזאת - להתמודד עם הדברים המורכבים לבד. הצורך להגן ולשמור על בני הזוג מפני האמת, הוא חלק מהסיבות שיכולות לעכב בדרך. בסופו של דבר, למדנו משני ודני שני דברים חשובים - תתמסרו לתהליך ולקשר, גם אם אולי ישברו לכם את הלב, ותהיו כנים עם הצד השני, גם אם זה אומר שתשברו למישהו אחר את הלב.

5. תדברו על מגע

רובנו, תופסים את המגע שיצרנו עם בן הזוג שלנו כעובדה קיימת, ומפתיע לגלות כל פעם מחדש כמה המילה "מגע" הפכה לטאבו ביחסים. התרגיל של שי והדס עם כפות הידיים הוא תרגיל חובה בכל קשר, לא, לא השתגענו, תקשיבו טוב. הרגע הזה שהדס אמרה לשי מה נעים לה יותר ומה פחות, הוא שלב של כנות ופתיחות בקשר שכולנו צריכים לשאוף להגיע אליו, ולו בכדי לקדם את האינטימיות בינינו.

הפחד להעליב את הפרטנר גורם לנו לשמור לעצמנו את המידע שאנחנו לא נהנים ממה שהוא עושה, יוצר פער בין בני הזוג ורק מונע מאיתנו הנאה אמיתית ממגע. במקום להרגיש צופים מהצד באקט שאנחנו אשכרה חלק ממנו, יש לנו הזדמנות אמיתית להיות שם, ליהנות מזה ולרצות את זה. זה דורש המון אומץ ותיווך נכון, אבל זה יהיה שווה כל רגע. אל תפחדו להציף אם משהו מסוים במגע של הפרטנר לא נעים לכם, אל תפחדו ללמד אותו מה עושה לכם טוב ולבחון מחדש כל נגיעה. בכל זאת, זה האדם הכי קרוב אליכם.

6. רגש מגיע באלפי צבעים שונים

אם נקבל שקל על כל פעם שהשיח סביב התפתחות הרגש עלה בתוכנית, כנראה שנהיה מיליונרים. השאלה שהעסיקה כל אחד מהזוגות, היא אותה שאלה שמעסיקה את כולנו בתחילת קשר: מתי נתחיל לפתח רגשות? באיזו עוצמה זה צריך להיות? ולמה זה עדיין לא קרה? התשובה: היופי ברגשות זה שאין תשובה אחת נכונה.

בואו נחזור טיפה אחורה ונבין את זה אפילו יותר. השיחה שאיתמר ניהל עם אחותו מעיין מסבירה את כל התורה על רגל אחת – בזמן שאיתמר מצפה לזוגיות שמפוצצת אותו ברגשות מבפנים, מהסוג של "לא יכול לישון, לא יכול לאכול", אחותו דווקא מציגה מציאות אחרת של רגש. היא מודה במה שרובנו לא מעיזים להגיד: יש זוגות - מאושרים ואוהבים - שהפרפרים בבטן לא מתהפכים ועושים אצלם סלטות באוויר, ומעולם לא עשו. היא צודקת, גם איתמר צודק. הסיפור המופלא של התפתחות רגשות בזוגיות הוא אינדיבידואלי ומקבל אלפי צבעים וצורות. אצל זוג אחד זה יכול להיות רגש שמתפתח ממש על ההתחלה והוא שובר שיאים, אצל זוג אחר יכול לקחת חודשים, ויש כאלה שגם כשהרגש יגיע הוא יבוא בצורה מתונה, בדיוק בצורה שמתאימה להם. 

7. תקדישו זמן לזוגיות שלכם במרוץ החיים

התהליך שהזוגות עוברים ב"חתונה ממבט ראשון" מחייב אותם להשקיע המון זמן בקשר שלהם ולהיות 100% בתוך התהליך. הם מפנים זמן כדי להיפגש עם יעל ודני, כדי להציף את הבעיות שלהם ובשביל לתת לדבר הזה הזדמנות אמיתית להצליח. אז נכון, הם נמצאים תחת מכסת זמן שבה הם מחויבים לעשות זאת, אבל גם בשגרת החיים שלנו, אנחנו חייבים להתעקש למצוא זמן להקדיש לזוגיות שלנו.

הרגע בו מנו וניצן ישבו בסוף יום העבודה על הספה ושיחקו במשחק קלפים על הזוגיות שלהם, הוא דוגמה מצוינת למשהו ספונטני אך משמעותי שאפשר לעשות עבור חיזוק הקשר, והוא אפילו לא דורש הרבה מאמץ. אז תמצאו את הזמן שאתם מדברים על הזוגיות לעומק, זה יכול להיות בטיפול זוגי או סתם על הספה בסלון עם כוס יין. תחוו חוויות חדשות, צאו להרפתקאות משותפות ואל תפספסו את הטיולים. תעצרו לרגע ותגידו "סטופ" למייל מהעבודה, הוא יחכה. עכשיו זה הביחד שלנו. 

8. הפכים משלימים, גם זהים משלימים

אמרנו כבר שאין חוקים? אז הנה אנחנו אומרים שוב. השיחה במלון בין עינת לקארין גרמה לכל אחת מהן להבין שהיא קיבלה משהו אחר לגמרי. בעוד קארין קיבלה את ההפך הגמור ממנה, עינת חולקת את התקופה הזאת עם אדם שהכי דומה לה מכל הבחינות. יש זוגות שהם העתק הדבק אחד של השנייה, כל כך דומים שלרגע אפשר להתבלבל ולחשוב שמדובר באותו האדם. ויש כאלה שחייבים מולם את זה שיהיה הכי שונה מהם - בתחביבים, באופי ובווייב.

אז כמו שכבר אמרנו, לכל אחד מתאים משהו אחר לגמרי, ואנחנו צריכים להבין ולקבל את זה שלא בהכרח נמצא את עצמנו בדיוק עם סוג האדם שחשבנו. אל תפחדו אם האדם שמולכם שונה מכם מידי או דומה לכם מידי. כל עוד התקשורת ביניכם טובה, האהבה קיימת והזוגיות ממלאה אתכם - אתם במקום הנכון. עינת ולירון הם דוגמה יפהפייה לזוג שזהה עד הדברים הקטנים, והם לקחו את זה בשתי ידיים והתאהבו ברעיון. 

9. זה בסדר להגיד "לא הצלחנו"

תיקחו נשימה עמוקה, זה אולי הדבר שהכי קשה לעשות, אבל לפעמים - פשוט אין ברירה. השקעתם הכל, וככה גם הצד השני. נהניתם יחד, אהבתם, התרגשתם, התאמצתם ונלחמתם על הקשר פעם אחרי פעם, אבל יש מערכות יחסים שפשוט לא נועדו לקרות. לתפוס את עצמכם ולהגיד שההרס שאתם נמצאים בו לא שווה את זה, ושאתם חושבים שיהיה לכם עדיף בנפרד, זה צעד לא פחות אמיץ וחשוב.

מעיין ועומרי הבינו שלמרות שהם יצרו לעצמם המון התחלות חדשות ודפים נקיים, הסיפור נכתב כל פעם מחדש עם סוף עצוב. בצעד משותף הם מצאו את עצמם מול הפסיכולוגים מבינים שזה הסוף, והפרידה ביניהם הייתה קשה, אבל עם ניחוח של חיוביות. המשפט המפורסם "צריך לדעת ממי להתגרש ולא עם מי להתחתן", מעולם לא היה מדויק יותר והוא המסקנה של כל הסיפור. גם ברגע שהחלטתם להיפרד, תכבדו את המסע המשותף שעברתם ותעשו את זה בדרך הכי נעימה ומכילה שיכולה להיות עבור שני הצדדים. ממש כמו הלורד והליידי.