חניתם בחנייה שלא שלכם והשארתם פתק עם מספר הטלפון שלכם? כדאי שתחשבו פעמיים לפני שאתם יוצאים מן הרכב.
הבוקר התפרסם בידיעות אחרונות, כי במהלך משפט בו תבע אדם את בעליו של רכב שחסם את רכבו, קבעה השופטת כי על הנתבע לשלם לתובע שכר פיצוי בסך 3,500 שקלים.
אבי דוביצקי, יועץ פיננסי במקצועו, החנה את רכבו בחניה הסמוכה למשכן הכנסת במאי 2008. בסיומו של הדיון בכנסת, אליו היה מוזמן במסגרת תפקידו, חזר דוביצקי לרכבו וגילה מכונית נוספת, החונה באופן שחוסם את רכבו ולא מאפשר לו לצאת מהחנייה. בעודו מתקרב לחנייה, הוא הבחין בפתק שהוצמד לרכבו ועליו רשום מספר טלפון סלולרי שאותו השאיר הנהג החוסם.

אין תמונה
כאן מותר וכדאי לחנות
דוביצקי ניסה שוב ושוב להתקשר אליו, אבל הלה לא ענה. הוא ניסה את מזלו אף בנפלאות ה- SMS, אך גם להודעות הטקסט לא קיבל תשובה. נהג הרכב החוסם טרח להגיע רק לאחר כ-90 דקות לקחת את רכבו, ובמקום להתנצל, הוא בחר להתווכח עם דוביצקי בטענה כי רכבו כלל לא מהווה בעיה לדוביצקי לצאת מהחנייה.
הנהג הואיל להזיז את רכבו רק לאחר דקות ארוכות בהן התווכחו השניים.

דוביצקי, שכבר בעבר הגיש 4 תלונות בבית המשפט לתביעות קטנות נגד מסעדות שאפשרו עישון, החליט גם הפעם לא לוותר על עקרונותיו והגיש נגד הנהג החוסם תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. במהלך הדיון טען שוב הנהג החוסם שמכוניתו לא חסמה לגמרי את מכוניתו של דוביצקי למזלו של דוביצקי ועקב ניסיונו, עד ראייה נכח במקום האירוע והוא דאג להזמינו לדיון. עד הראייה טען כי הנתבע התאכזר אל התובע וסירב לשחררו.
השופטת תמר בר אשר צבן, קיבלה את טענותיו של דוביצקי וקבעה כי " יש להצטער צער רב על התנהגותו של הנתבע. מלכתחילה מי שמחנה את מכוניתו צריך להקפיד שלא לחסום את דרכן של מכוניות אחרות. אולם אפילו נעשה הדבר בשוגג, משהגיע למקום היה עליו למהר ולהזיז את מכוניתו שלא לומר כי ראוי היה שגם יתנצל"
שלט בבית המשפט לתביעות קטנות (תמונת AVI: אור גץ, חדשות1 ערוץ 2)
בסוף זה ייגמר שם|תמונת AVI: אור גץ, חדשות1 ערוץ 2
השופטת אף קיבלה את טענתו של דוביצקי, כי בשל חסימת רכבו הפסיד שכר עבודה בסך 3,000 שקל. עקב כך קבעה כי הנהג החוסם ישלם לדוביצקי 3,000 שקל בהתאמה וכן 500 שקלים פיצוי נוסף.

בכל הנוגע לענייני חניה, עמידה ועצירה, ישנם חוקים בתקנות התעבורה:
2א) על מדרכה, למעט במקום שהוסדר להעמדת רכב והחנייתו לפי חוק עזר שהותקן על פי סעיף 77 לפקודה ובלבד שנותר מעבר להולכי רגל
(9)   בכביש, לרבות שולי הדרך, שבו קיים בכיוון הנסיעה נתיב אחד בלבד המסומן בקו הפרדה בלתי מרוסק
(10)  בצד רכב אחר העומד או חונה בצדו של הדרך
(11)  על גשר או בתוך מנהרה