עשרה מתמודדים, שמונה פרקים, ויעל בר זוהר אחת שסוף סוף זוכה גם היא בכוכב על המנה המצטיינת של הערב. בתחילת הערב הניצחון היה נראה רחוק, כאשר נכוותה בכל האצבעות בזמן שעבדה על המנה שלה, אבל בשלב הטעימות הכל כבר היה ברור - יעל הכינה מנה לתפארת. 

יעל מקבלת כוכב (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
יעל מקבלת כוכב|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת
הפרס שקיבלה הצליח להשכיח ממנה את הכאב באצבעות כאשר זכתה לארוחה עם חבר או חברה לבחירתה, מבית היוצר של לא אחר מהשף ניצן רז. לאחר שבחרה ברן שריג, מי שניהל את הקבוצה שלה באתגר הגורמה, עלו למעלה לגג ונהנו מארוחה טובה ויין משובח. רוצים להכין את המנה המנצחת של יעל? הבאנו לכם את המתכון המלא:

פילה סלמון על מצע פירה דלעת ערמונים

מרכיבים

200 גרם סלמון
שמן זית
30 גרם קשיו
חצי פלפל חריף קצוץ
כף כוסברה קצוצה
כף פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
דלעת ערמונים
מלח פלפל
סוכר
בצל אדום
כוסברה
עגבניות שרי
רוטב דגים
סילאן
פלפל
שמן שומשום
לימון 

אופן ההכנה

-  תחילה יש לעטוף את דלעת הערמונים בנייר אלומיניום ולאפות כ-20 דק' בחום של 200 מעלות עד שהדלעת רכה. כאשר הדלעת רכה יש לחצות אותה לחצי ובעזרת כף לרוקן את הגרעינים. כאשר הדלעת נקיה יש לרוקן את תוכן הדלעת מן הקליפה ולמעוך קלות עם מזלג.

- לתבל את מחית הדלעת במלח, פלפל, שמן זית ומעט סוכר.

- להכנת הסלסה יש לערבב בקערה את הקשיו, הכוסברה, הפטרוזיליה והפלפל החריף, ולהוסיף לקערה בצל קצוץ, עגבניות שרי חצויות, פלפל אדום ולתבל ברוטב דגים, שמן שומשום, מעט סילאן ומיץ לימון.

- לתבל את הסלמון בשמן זית מלח ופלפל.

- על גבי מחבת יש לצרוב את הסלמון על כל צדדיו ולהכניס לתנור ב180 מעלות ל 3-4 דק'.

- להוציא את הסלמון מהתנור. להניח את הפירה על צלחת, על הפירה להניח את הדג ולזלף את הסלסה מעליו.

אין תמונה
ספירס. עשתה את הלילה בבית החולים

בתיאבון! 

 

"הצילו! אני לא יודע לבשל", הערב (שלישי), 21:00 

>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"