בפרק הפנקייקים של "הצילו!", הכוכב האמיתי היה דווקא ה"קרפ סוזט" שעשה קאמבק משנות ה-80. לאחר שהתלמידים החלו את השיעור באימון כושר יוצא מהרגיל, הם הרשו לעצמם להתפרע עם פירות ושוקולדים שיחזירו את כל הקלוריות ששרפו. הפעם, בישר להם השף ניצן כי מישהו מהם חוזר הביתה בסוף הפרק. אחרי שהצליחו להירגע מהבשורה המלחיצה, שינסו מתניים והחלו להכין את המנה המפוארת - 'קרפ סוזט' מלא בכל טוב.
כשסיימו להכין את המנות, התבשרו התלמידים שהם הולכים להתחרות זה מול זה בדו-קרב: יעל מול נאור, רן מול הדר, שני מול עמוס, מיכל מול טל ומאור מול רנא. לאחר שנבחרו חמישה מנצחים וחמישה מפסידים הרגיע אותם השף ניצן שמי שהולך הביתה הוא בעצם המנצח - שהולך לבשל לקרוביו. מי יבחר את המנצח? המפסידים, כשבמקביל מי שיבחר את המפסיד הם המנצחים.
ברוב קולות, החליטו המפסידים להעניק את הניצחון למאור שוויצר שהכין קרפ סוזט עם ריבת תאנים ושוקולד לבן. מאור הנרגש חזר הביתה לחברתו ויחד הם בישלו את המתכון המנצח. במקביל, נאור, שנבחר להיות המפסיד הגדול של אתגר הפנקייקים, "נענש" ונאלץ לשטוף את כל הכלים: "פה אין הדחות, רק הדחות כלים", צחק רן.
רוצים גם אתם להכין את ה'קרפ-סוזט' של מאור? קבלו את המתכון המלא:
מצרכים:
קרפ:
כוס קמח
כפית סוכר
2 ביצים טרופות
כוס ורבע חלב
200 גרם חמאה
קורט מלח
חלב מרוכז
ריבה:
כוס תאנים
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
רוטב:
100 גרם שוקולד לבן
20 גרם שבבי קוקוס
צימוקים
3 כפות בקרדי
1 ליצ'י
פינה קולדה
אופן ההכנה:
להכנת הקרפ שמים בקערה: קמח, חצי כפית מלח וכפית סוכר. לאחר מכן יוצרים גומה באמצע של המסה ושופכים את הביצים והחלב. לאחר מכן, ממיסים חמאה ומקררים אותה, מוסיפים אותה למסה ואז מערבבים את הכל עם מטרפה. מכניסים את המסה לרבע שעה במקרר.
בסיר נפרד, מערבבים את המצרכים לריבה על אש בינונית עד לרתיחה - הריבה מוכנה כאשר היא מגיעה לסמיכות הרצויה.
להכנת הרוטב, מגרדים את השוקולד וממיסים אותו במחבת. לאחר מכן מערבבים אותם עם שבבי הקוקוס, הפינה קולדה והבקרדי ומחכים עד שמבעבע.
מורחים את הריבה על הקרפ, מניחים את הרוטב על הקרפ ומקפלים לחצי ואז לרבע. בעזרת מבער מבצעים "פלמבה"-הבערה בלהבה בינונית של הקרפ.
הצילו! אני לא יודע לבשל" - שלישי ב-21:00
עוד ב"הצילו!":