התכנית הראשונה והחגיגית הגיעה לסיומה, ואיתה יש לנו מנצח במשימת האומלט הצרפתי של השף ניצן רז: טל ברודי, שמסתבר שלא יודע רק לכדרדר כדורסל, אלא גם לשבור ביצה.
הכל מתחיל כשעם פתיחת התכנית השף רז מכריז בפני המועמדים שעליהם להכין אומלט צרפתי. נשמע בסיסי? לא עבור מתמודדי "הצילו! אני לא יודע לבשל", שרובם היו אובדי עצות כבר במשימת הכנת המנות הבסיסיות הראשונות. כיאה למעמדם, עובר איתם השף רז שלב שלב - החל משבירת הביצים, דרך המסת החמאה על המחבת ועד להכנת האומלט עצמו.
>> רוצים לזכות בשף עד הבית שיכין לכם ארוחה מפנקת?
לאחר שהמתמודדים עוברים בשן ועין - ובצורה מאוד לא אסתטית - את שלב ההכנה, שדורש מטל ברודי לא פחות מ-8 נסיונות ("כולם יצאו להפסקה והחלטתי להישאר ולהתאמן כדי לעשות את זה כמה שיותר טוב"), מגיעים המתמודדים לשלב הקובע, בו הם יצטרכו להכין אומלט משודרג כל אחד לפי טעמו אישי. טל בוחר "משהו מאוד אקזוטי" לדבריו, מה שבפועל כולל מעט מוצרלה בתופסת גבינת רוקפור, עם פלפלים ופטרוזיליה. "יותר קל לשחק נגד צסק"א וריאל מדריד מאשר להכין ביצים", אומר טל, אך גם מכריז כי "כשאני מחליט לעשות משהו אני עושה את המקסימום כדי לעשות את הטוב ביותר. אני אוהב להצטיין".
וכך אכן קרה. כשהמתמודדים מתבקשים לבחור את האומלט שהכי ערב לחיכם, המתכון המשודרג של טל התעלה על אלה של כל שאר המתמודדים וגרם את מירב הקולות, שכללו את אלה של שני זוגות שותפים לחדר: נאור אורמיה (שאמר כי "השילוב של הגבינות שלו קנה אותי") ומאור שוויצר, והדר לוי ויעל בר זוהר.
רוצים לנסות את להכין את האומלט של טל כבר הערב? הנה לפניכם המתכון המפורט:
אומלט צרפתי (בסיסי)
חומרי גלם:
3 ביצים
2 כפות שמנת מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט מלח
חומרים למלית:
מוצרלה
גבינת רוקפור
פלפלים
פטרוזיליה
כלים:
מחבת טפלון
קערות ערבוב
מרית פלסטיק
מרית נירוסטה
אופן ההכנה:
- שוברים 3 ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל ומערבבים
- שופכים את הביצה למחבת ויוצרים כיס באמצע האומלט
- מערבבים את כל רכיבי המלית עם הטאץ' המיוחד של ברודי: רוקפור, מוצרלה, פלפלים קצוצים ופטרוזיליה ומוסיפים אותם באמצע ולרוחב האומלט
- מחליקים את האומלט לקצה המחבת ומקפלים צד אחד ואז את הצד השני
- מחליקים הפוך את האומלט על הצלחת
שיהיה בתיאבון!
גם אתם מסתבכים עם להכין חביתה? קבלו מדריך מצולם
"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2