הערב (21:10) ייפתו שוב דלתות בית הספר לבשלנים מתחילים והפעם יתבקשו התלמידים להכין אוכל של בית. ואיזה מאכל מסמל את הבית יותר מקציצות ואורז? אבל לפני שהם ניגשים לסירים, החליט ניצן רז שזה הזמן לגשת לקרש החיתוך וללמד אותם טכניקה חדשה שתעזור להם לצלוח את המשימה: חיתוך בצל. וכשיש בצל בסביבה גם הדמעות לא מאחרות לבוא. בזה אחר זה הם התחילו לפרוץ בבכי עד שניצן החליט לעצור את העבודה ולתת להם כמה טיפים שיעזרו להם לשמור על עיניים יבשות: "יש לי חיבה אליכם ואני רוצה לעזור לכם קצת", הוא הודיע.
הכל מים
מסתבר שהשיטה הראשונה פשוטה ביותר: כנראה שמי שהמציא את הביטוי "מילא פיו מים" בדיוק עסק בחיתוך בצל. כן, זה עד כדי כך פשוט, רק תדאגו להחזיק מים בפה. כנראה שהפרצוף שיצא לכם יהיה קצת מוזר, אבל לפחות תצליחו להתרכז בחיתוך.
לא רק עם לחומוס
אז נכון, כשמתעסקים בבישול כדאי להשאיר את הטעימות לסוף. אבל במקרה שלנו- המזון הוא הפתרון. אם חשבתם שפיתה טובה בעיקר לניגוב חומוס- תחשבו שוב. הטיפ השני שקיבלו התלמידים הוא לקחת חתיכה ממנה ופשוט לשים אותה בפה בזמן החיתוך.
בדרך אל הים
השיטה השלישית תדרוש מכם הצטיידות מיוחדת למשימה אבל זו בעצם השקעה לטווח ארוך: הכינו לכם מראש משקפת שתמתין לכם בסטנד ביי באחד מארונות המטבח ובכל פעם שתרצו להגן על עיניכם מדמעות הרכיבו אותה וגשו למשימה (מבלי לשכוח את השנורקל כמובן).
ומה עוד אתם יכולים לעשות?
אם אתם לא רוצים לפרוץ בבכי כמו שקרה לפרופסור רולידר למשל, יש עוד כמה שיטות קטנות שאולי יסייעו לכם לעבור את המשימה בשלום. בסופו של דבר מה שטוב לכם - טוב לנו.
ואיזה שיטה יבחרו תלמידי בית הספר לבשלנים מתחילים?
>> רוצים לזכות בארוחה מפנקת משף?
"הצילו! אני לא ידע לבשל", שבת ב-21:10, ערוץ 2