כולנו מוצאים את עצמנו צופים לא פעם בתכניות בישול למיניהן. בשר, קינוחים, ראשונות - הכל נראה טוב בטלוויזיה ובהחלט פותח את התיאבון. אבל כמה מזה פורץ את גבולות המסך ועובר אלינו למטבח? מסתבר שיש מקום לשיפור.

63% מתוסכלים שהם לא יודעים לבשל

סקר של מכון המחקר "פאנלס" בדק מה באמת קורה במטבחים של כולנו ומצא ש-23% מהישראלים העידו כי הם בקושי יודעים לבשל או כלל לא מבשלים. 63% מהם העידו שהנתון הזה מפריע והם הם היו רוצים לשנות את המצב, בעיקר בגלל המשפחה, שמהווה שיקול עיקרי לשיפור הכישורים הקולינריים.

בישול ביתי: גם זול וגם בריא

גם המרכיב הבריאותי הופך לשיקול מרכזי בעיקר כשמדובר בנשים שביננו. הגברים, לעומת זאת, מעדיפים לבשל בבית בעיקר משיקולים כלכליים. ואם אתם מאלה שאוהבים לארח אתם לא לבד: 25% ציינו שהכנת אוכל על כל סוגיו נועדה לעשות רושם טוב על בני משפחה וחברים.

 

נשים מעדיפות בריא, גברים מעדיפים חיסכון (צילום: mako)
אז למה לבשל בבית? הגברים מעדיפים את החסכון בכסף, הנשים אוהבות הערך הבריאותי|צילום: mako

תורה שבעל פה: רובנו למדנו לבשל מההורים

ומי שלא מפחד מהסיר או המחבת ככל הראה למד את רזי הבישול מההורים דרך מתכונים שעברו מדור לדור, כך מעידים 74% מהנשאלים. גם ספרי המתכונים ואתר הבישול באינטרנט הם מקורות ידע חזקים עליהם נתמכים הבשלנים הישראלים. רק 5% מהנשאלים סיפרו שלמדו לבשל בסדנאות או בקורסי בישול שונים.

עברת את גיל 33? כנראה פספסת את ההזדמנות

גם הגיל משחק גורם משמעותי לא פחות: מסתבר שכדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם, אם לא למדתם לבשל עד גיל 33 כנראה שאתם בבעיה, פחות מ 10% למדו לבשל לאחר שחצו את הגיל הזה בעוד 50% למדו לבשל לפני גיל 21.

 

חלק למדו מההורים, חלק מעדיפים את האינטרנט (צילום: mako)
מאיפה אתם לומדים לבשל? חלק בזכות מתכונים באינטרנט, חלק בזכות ההורים|צילום: mako

ואיזה ציון אתם נותנים לעצמכם?

30% מהישראלים מעריכים את רמת הבישול שלהם כגבוהה בעוד 45% טוענים שהיא ממוצעת, 3% בלבד טוענים שהם מבשלים ברמה של שף.

מהמחקר עולה באופן מובהק כי המאכל אותו הישראלים חושבים שהם מכינים הכי טוב הוא פסטה, כשלמעשה הם אינם מוכשרים כמו שנדמה להם. הבאים בתור הם אורז וקציצות, עוד מאכל כל כך ישראלי שכמעט כולם מתיימרים להכין, כנראה לא טוב כמו שנדמה להם.

ספגטי עם רוטב עגבניות (צילום: Elenathewise, Istock)
כנראה שאנחנו לא באמת יודעים להכין פסטה כמו שצריך|צילום: Elenathewise, Istock

"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2