אחרי שעברה מהפך מדהים ב"הצילו! אני לא יודע לבשל" והפכה לבשלנית מדופלמת, קבלו הצצה בלעדית למטבח של יעל בר זוהר. לידינו הגיעו תמונות של הדג המרוקאי שהכינה בשישי האחרון למשפחתה, ואפילו השגנו לכם את המתכון המלא. הצילו! אני לא יודעת לבשל? תחשבו שוב
מערכת תכניות קשת | הצילו! אני לא יודע לבשל | פורסם 06:24 28.11.14
בתחילת התכנית "הצילו! אני לא יודע לבשל" פחדה יעל בר זוהר אפילו להדליק את הגז מחשש שיתפוצץ עליה איזה סיר, אבל מה שמצאנו בפייסבוק של חברתה הטובה דנה אדרי, הצליח להפתיע גם אותנו. מתברר שמי שלא ידעה להכין חביתה, הפכה בזכות בתכנית לבשלנית מדופלמת שיודעת לחתוך, לקצוץ, לתבל, לפלט ולבשל דגים מופלאים שמשפחתה כל כך אהבה וניגבה אפילו את שאריות הסיר. רוצים גם? השגנו לכם את המתכון המלא, שיהיה בהצלחה.
הסיר מתחיל להתמלא|צילום: KateRiep_Godbye
אחד חריף ואחד לילדים|צילום: KateRiep_Godbye
הגיע תורם של הדגים|צילום: KateRiep_Godbye
מחכים בסבלנות|צילום: KateRiep_Godbye
כמה טעים? ככה טעים|צילום: KateRiep_Godbyeהמתכון המלא - בדיוק כפי שקיבלה אותו יעל:
לחתוך שלוש עגבניות לפרוסות
לשים בתחתית הסיר
לחתוך לרצועות שלוש גמבות ולשים על העגבניות
שום שלם - לקלף ולחתוך קטן, ולפזר על הגמבה
פלפל חריף וירוק - לחתוך ולפזר
עכשיו שמים את הדגים
על הדגים את קוצצת שתי חבילות כוסברה ומפזרת עליהם.
מכינה את הרוטב בצלוחית בצד: שמן, פפריקה ומלח לערבב ולשפוך על הדגים.
לסגור את הסיר לשים על אש קטנה שעתיים וחצי מדי פעם להזיז את הסיר מצד לצד ולבדוק שיש רוטב.
לא לערבב אף פעם
בהצלחה, הצילו!
מתחילים להתכונן לארוחת הסיום החגיגית של "הצילו!", שלישי (2.12), 21:00