מגיל צעיר הם נחשפים לתקשורת, לעוינות, לפרוטקציות, ולהשוואות, ולא תמיד בעל כורחם. אלו הילדים של המפורסמים. הסרט "איך זה להיות ילד של מפורסם" עוסק באותם ילדים שמגיל צעיר אור הזרקורים מלווה אותם עם הוריהם בדרך לבית הספר. הסרט מתעסק בצדדים החיוביים ובצדדים השליליים כאחד; על חוויות הילדות, הקשיים, היתרונות והחיקויים בארץ נהדרת.
הכירו את הדמויות
נמרוד ניר מוזס
הבן של: ג'ודי ניר שלום מוזס ועמירם ניר ז"ל. גדל מרבית חייו עם סילבן שלום.
ביום יום: פלנר ויועץ אסטרטגי במשרד פרסום זרמון גולדמן. סיים תואר ראשון בפסיכולוגיה ומתחיל את התואר השני.
גאוות יחידה: נמרוד חושב שאמו היא אדם מדהים, עם כוח עצום ורגישות מדהימה לאנשים. סילבן בעיניו הוא אדם אצילי; הוא מעריך אותו על כך שלקח אותו ואת אחיו כשהיו ילדים קטנים וגידל אותם כמו היה אביה הביולוגי.
צרות בממלכה: קשה כשיש הפגנות מחוץ לבית או צעקות לא מחמיאות נגד סילבן שלום, בעיקר כשאחיו הצעירים ממנו שומעים זאת.
השורה התחתונה: אין ספק שבהרבה מקומות זה נותן חוויות שאי אפשר להשיג; לנסוע ברומא להלוויה של האפיפיור כשחצי רחוב סגור, או לנסוע במנהטן שכל השדרה סגורה, או להיות בשיחות אישיות עם ראשי מדינות. מצד שני זה מגביל, כי כל דבר שעושים, צריך לחשוב עליו כמה פעמים, כי זה יכול להגיע לתקשורת ולהתפרש לא נכון.
יצחק (בוז'י) הרצוג
הבן של : חיים הרצוג, הנשיא השישי של מדינת ישראל.
ביום יום: עורך דין במקצועו. הוא כיהן כשר הבינוי והשיכון, שר התיירות, שר הרווחה והשירותים החברתיים והשר לענייני תפוצות, חברה, ומאבק באנטישמיות. כיום שר הרווחה והשירותיים החברתיים.
צרות בממלכה: כשהיה בצבא הרס"ר אמר לו: "וייצמן, עמוד נוח" והוא ענה שהוא אינו וייצמן, אלא הרצוג. כתגובה הרס"ר ענה: "זה אותו חרא". בנוסף, הוא מספר, מעולם לא קיבל אות הצטיינות או הזדמנות לבולטות כי פחד שזה יחשב כפרוטקציה. הייחוס גם חייב אותו לאורך כל הדרך להתנהגות זהירה ומאופקת.
גאוות יחידה: מגיל צעיר מאוד התוודע לאישים חשובים, משפיעים ומובילי דעה כמו: דוד בן גוריון (אותו פגש כילד), משה דיין, יצחק רבין, עזר וייצמן, ועוד רבים. זכורה לו במיוחד הפגישה עם ג'קלין קנדי בתקופה בה אביו כיהן כשגריר ישראל באו"ם.
השורה התחתונה: את כל מה שהשיג ובמיוחד בחיים הפוליטיים – השיג בזכות ולא בחסד ובמאמץ ניכר מאוד. עם זאת, ברור שחש לעיתים גם כבר מזל כמו להכיר את צמרת המדינה וגדולי הדור.
דניאל אסייג
הבן של: שלום אסייג, סטנדאפיסט
ביום יום: כותב ומלחין שירים ולאחרונה החל לעשות גם סטנד אפ בערבי סטנד אפ.
גאוות יחידה: דניאל רואה את אביו הרבה יותר כחבר מאשר הורה. תמיד היה גאה בו מאד ולא התבייש כששאלו אותו אם הוא הבן של שלום אלא ההפך. עם זאת, הוא לא אוהב להשוויץ בייחוס כי הוא חושב שזה מעיד על שחצנות והוא לא אוהב את זה.
צרות בממלכה: מישהי שהתעניינה בו אך למעשה זה היה בגלל אבא שלו או מישהי שידעה עליו ועל משפחתו יותר ממה שהוא ידע, ולא ממדורי הרכילות, וזה היה מאד מוזר לו.
בשורה התחתונה: הייחוס מקל כשמדובר על פתיחת דלתות אך הוא מקשה בתפיסת המציאות של מה אמיתי ומה לא
גילי ארגוב
הבן של: זוהר ארגוב, זמר
ביום יום: זמר
גאוות יחידה: גילי מאד אוהב את אביו ומציין שלא ישכח אותו ואף ינציח את שמו. הוא רצה לעצור את השושלת האפלה שעוברת מאב לבן ועשה זאת בהצלחה. כעת הוא יודע שזה בידיים שלו ועליו להחליט אם לבנות או להרוס את מה שבנה עד כה.
צרות בממלכה: המציאות הוטחה בפניו כל פעם כשהזכירו לו את אביו – בשל הדמיון ובשל הייחוס. היו עוצרים אותו ברחוב, מבקשים שימשיך את דרכו של אביו והוא רק נזכר במותו ובפרידה ממנו. כיום הוא שלם עם זה יותר.
השורה התחתונה: אלוהים נתן לו את מה שהוא והוא בידי אלוהים והוא יחליט לאן תלך דרכו.
יואב פלאטו שרון
הבן של: שמואל פלאטו שרון , איש עסקים וחבר כנסת לשעבר.
ביום יום: עורך דין עצמאי.
גאוות יחידה: יואב מקווה ש"נדבק" בו משהו מאביו ושחוש העסקים של אביו עבר בירושה. הוא שמח שבזכות הוריו קיבל חינוך אירופאי מצוין עם הרבה נימוסים הכולל ג'נטלמניות שמעורבבת עם מאצ'ואיזם.
צרות בממלכה: אין פרטיות, בעיקר להורים. יואב מספר שכשהוריו התגרשו, זה פורסם בכל העיתונים והוא לקח את זה מאד קשה.
השורה התחתונה: הייחוס מקל עליו בעבודה ובכלל בחיים; הוא מקבל יחס חם ואדיבות יתר מאחרים.
מאיה מופז
הבת של: שאול מופז, רמטכ"ל ושר הבטחון.
ביום יום: שחקנית ומטפלת בילדים עם צרכים מיוחדים דרך משחק.
גאוות יחידה: מאיה מספרת על אבא מדהים, ללא אגו. אמנם הוא לא זמין תמיד, אבל הוא תמיד יודע הכל, עד היום.
צרות בממלכה: זה לא נעים לה לקרוא דברים מכוערים, במיוחד כשהם לא נכונים. אבל היא לוקחת את זה בפרופורציה כי היא מאמינה בדרך הטובה של משפחתה ושל אביה והיא יודעת את האמת.
השורה התחתונה: יש סיטואציות שזה מקל כי אנשים מתחנפים ומתייחסים בחביבות מאוסה ובגלל אותה סיבה, זה גם קשה.
ארז נבון
הבן של: יצחק נבון, נשיא המדינה החמישי
ביום יום: עורך דין במקצועו. כיום יש לו חברה להשקעה בנדל"ן בפנמה ובגרמניה.
גאוות יחידה: כשמזהים אותו לפי שם משפחתו, הוא נהנה מהאהבה והערכה שהציבור מייחס לאביו. בעסקאות מסוימות שעשה שם המשפחה עזר לו לפתוח דלתות, והוא נוהג לצחוק עם אביו על זה שמגיע לו דמי תיווך.
צרות בממלכה: כשאימו הייתה חולה, הוא היה חייל והוא גילה בעיתון כמה מצבה חמור. הייתה עיתונאית שזכתה באמון האישי של אמו וכשאמו גססה מסרטן היא יצאה עם כתבה כשהכותרת הייתה: אופירה נבון הולכת למות. זה מאד כאב לו, בעיקר על אמא שלו, שבכתה לילה שלם וחשבה מה תאמר לילדים.
השורה התחתונה: הייחוס נתן לו דרייב אדיר לרוץ קדימה, לא לבייש את הפירמה ולרצות להמשיך מורשת מסוימת.
שרונה פיק
הבת של: צביקה פיק, זמר ומלחין שירים
ביום יום: זמרת ומלחינת שירים, בעלת תואר ראשון.
גאוות יחידה: בתוך הבית לא היה הבדל; ההורים שלה גוננו על הילדים מעולם הזוהר והפרסום של אביה והיא ואחותה היו הסופר סטאריות בבית. נתנו לה הרגשה בבית שהן במרכז וזו תכונה מדהימה של אביה, שניסה לתת לה לגדול רגיל עם חברים, הווי של רמת השרון, נסיעות, טיולים והיא באמת חושבת שגדלה נורמלי.
צרות בממלכה: שרונה לא אוהבת את החיקויים כי זה לא כיף. אולי זה אמור להיות נחמד אבל תמיד מוציאים צדדים שליליים או כאלו שלא קיימים בכלל, וזה אמור להצחיק. לדוגמא, אם את קצת מלאה, יעשו אותך דבה וזה נורא. אבל היא מנסה להסתכל על הצד החיובי.
השורה התחתונה: גאה במשפחתה ושמחה שגדלה במשפחה אוהבת. שני אלו תרמו לביטחון העצמי הגבוה שלה.
רועי ברקוביץ'
הבן של: מיקי ברקוביץ', כדורסלן לשעבר
ביום יום: כדורסלן בליגת על וסטודנט למשפטים וממשל ברייכמן.
גאוות יחידה: גאה באביו מאד אבל לא גאה להיות "הבן של". הוא גאה באביו על כך שבנה את עצמו מאפס, בעשר אצבעותיו, שהוא חלק מההיסטוריה של מדינת ישראל ויחד עם זאת, מסתכל לכולם בגובה העיניים.
צרות בממלכה: החשיפה. רוב חייו היה באור הזרקורים אם זה בטלוויזיה או בעיתונות; מנקודת מבט בוגרת הבין בכמה לחץ היה נתון בתור "הבן של". אבל בזכות ההורים הוא גידל עור של פיל ושרד את זה.
השורה התחתונה: יש לזה שני צדדים: בכדורסל זה קשה מבחינה מנטלית ואילו בחיים, כחיים, זה קל.
עופר נמרודי
הבן של: הבן של יעקב נמרודי, איש מודיעין ואיש עסקים ישראלי.
ביום יום: עומד בראש "הכשרת היישוב", מו"ל מעריב.
גאוות יחידה: נמרוד גדל בבית מאוד ערכי בו ההצלחה נובעת מעשר אצבעות. הוא חש כבוד לכל מה שיצרו הוריו בגלל הידיעה כמה דם ויזע נשפכו בשביל להגיע לזה.
צרות בממלכה: נמרוד זוכר את הדירקטוריון הראשון בו אביו מינה אותו לתפקיד החדש. הוא הרגיש שאביו הפיל עליו את כל האחריות ומיד הרגיש איך 700 טון מתיישבים על כל אחת מכתפיו.
שורה תחתונה: מחד, זה פותח דלתות ומאידך, אתה לא ישן בלילה
מור שגב
הבן של: גונן שגב, ח"כ לשעבר
ביום יום: מור באקדמיה מגיל 16. כיום הוא עושה תואר שני בפילוסופיה, מפיק מוזיקלי ועובד על אלבום חדש משלו.
גאוות יחידה: מור נוטה להזכיר את אביו, לא בגלל הייחוס, אלא כאשר מדברים על נושא שקרוב לליבו של אביו והוא מצטיין בו. הוא רואה באביו, מעבר לשר, אלא כחכם ויודע דבר.
צרות בממלכה: המעצר של אביו היה מול עיניו. השוטרים עצרו אותו מחוץ לבית והכניסו אותו לחיפוש עם אזיקים מול מור. אותו מקרה שינה את חייו של מור, הוא מאד התבגר והמוזיקה שלו השתנתה מאז; אחד השינויים הוא חזרה למוזיקת היפ הופ.
השורה התחתונה: הייחוס לפעמים רע ולפעמים טוב. גם כאשר רע, לומדים הרבה ומתפתחים.
יואב צפיר
הבן של: טוביה צפיר ,שחקן וקומיקאי
ביום יום: במאי ועורך
גאוות יחידה: יואב מסתכל על אביו כמלך ורואה בו מודל הערצה מאז ומתמיד. כמו כן, הוא שמח על הדרך בה גדל; כזו שהבידור זורם בעורקיו מגיל אפס
צרות בממלכה: בתחילת דרכו בתחום, אנשים חשבו שהוא קיבל עבודה בגלל אביו.
שורה תחתונה: מחד, קשה יותר כי יש רמת ציפיות יותר גבוהה ומרגישים שהתקבלת בזכות ולא בחסד, ומאידך, מקל בגלל האווירה שבה גדלת; בה קיבלת את הערכים של המקצוע מהבית.