"עומד פה אדם שהחזיק פה בזכות מחשבה ודמיון, שהוכיח עד כמה חלום יכול להיות גדול". כך נפרד אייל שני משלמה עזרן  שהיה אחד מהמתמודדים הבולטים בחצי הגמר של "מאסטר שף 4" . כשהגיע לאודישן אף אחד לא נתן לו סיכוי ובמיוחד יונתן רושפלד דאג להבהיר לו טוב מאוד מה הוא חושב עליו: "אתה לא טבח ולעולם לא תהיה טבח". אבל עזרן לא פחד והראה לכולם שהם טועים וכך הגיע עד שלב חצי הגמר המכובד כשבדרך אפילו רושפלד חזר בו. מעט אחרי שצפה ב"קרב השפים הגדול" באמיליה רומאניה, ביררנו עם שלמה את מי מהשפים הוא עודד מהסלון הביתי שלו.

בתור מתמודד שעבר דבר או שניים בתחרויות בישול יש לך טיפ של אלופים לתת לשני השפים?

"אייל, שימשיך להיות הוא עצמו, פשוט וגאוני, שימשיך ללכת עם הלב זה מעורר השראה. יונתן, כל הזמן מוכיח שהוא יותר מתחבר לעצמו ולאני הפנימי שלו. הוא מוציא רגשות בצורה מדהימה. הוא התחיל להבין שיש עומק בקשר בין בני אדם ואהבה. הוא מתפתח יפה מאוד. אולי פשוט תסתכל על אייל ותעשה כמוהו, בדרך שלך".

איך היה לצפות בפרק בראשון של "קרב השפים הגדול"?

"זה היה אחד הפרקים הכי מענגים בימי חיי בכל תחום. מאוד הזדהתי עם השפים. היה מאוד מסקרן לראות את המבוכה שהם עמדו מול שופטים, לראות אותם מתכווצים כמו מתמודדים במאסטר שף. בפרק הראשון גיליתי אייל שני שלא הכרתי, הוא הדהים אותי עם הדברים שהוא עשה, כל כך פשוט אבל מדהים".

מה יותר קשה לדעתך, להיות שופט או מתמודד?

"ברור שלהיות שופט זה לא פשוט, אתה צריך ידע עצום בשביל לדעת לשפוט בצורה אובייקטיבית. אתה צריך שיהיו לך המון כלים אבל אין ספק שהרבה יותר קשה להיות מתמודד. לעמוד מול משהו שבוחן אותך, זה תמיד יותר מלחיץ מאשר הבנאדם שחורץ גורלות. ממש כמו סטודנט שמגיש עבודה מול הפרופסור שלו והוא משקשק".

שלמה מגיש ראשון את הריזוטו (תמונת AVI: mako)
בימים שעמד למבחן מול מי שהיום מתמודדים אחד מול השני|תמונת AVI: mako

אתה תרצה להיות שופט ביום מן הימים?

"אם חלק מהאבולוציה שלי כשף תביא אותי לשפוט זה יהיה עוד רגע שיא בתחום הזה. כרגע אני לא חושב על זה, להיות שופט דורש ידע עצום".

אחרי כל מה שעברת עם שני השפים יש לך זכרונות מיוחדים מהשניים?

"יש המון זכרונות, אבל הדבר החושב הוא שהרבה בזכותם אני מצליח ויש לי מסעדה מצליחה. אני חייב לרושפלד תודה ענקית. הוא העמיד אותי עם הגב לקיר וגרם לי לעשות הכל כדי להוכיח שאני ראוי".

אייל שני הוא הרבה יותר מסורתי בבישול לעומת רושפלד שהוא מסמל את המטבח המודרני, החדשני והמתפתח. איפה אתה ממקם את עצמך, יותר מסורתי או יותר מודרני?

"אני נמצא איפשהו באמצע. אני גם מאוד אוהב מסורת וגם אוהב להמציא מנות חדשות. יש משהו מדהים בלעשות כרוב ולמלא אותו בעצמו מול שפים בעלי כוכבי מישלן, כפי שעשה אייל בפרק הראשון. המנה הזו מסבירה את אייל שני לחלוטין. היא מוכיחה שחלק חשוב בבישול היא הפילוסופיה שאתה צובר בתחום. הבגרות של אייל מאוד בולטת, ליונתן יש עוד מה להתבגר בכל מה שקשור בנחת מהעשייה, להנות מהבישול ולהיות יותר משוחרר. לא לנסות להרשים בכוח, לדבר בשפה פשוטה, שזה תמיד עובד מול שופטים".

שלמה מגיש קונספט ולא מנה (תמונת AVI: mako)
"הם יחזרו למאסטר שף הרבה יותר רגישים"|תמונת AVI: mako

מה דעתך על הנצחון של אייל?

"דבר ראשון צדקתי לא? ניחשתי שהוא ינצח. כשהייתי ב"מאסטר שף" הייתה לנו משימת מנטורים ואני הייתי עם רושפלד וניצחנו, מאוחר יותר היה ספיישל למען ארגון "לתת" שבו שוב עבדתי עם רושפלד ושוב ניצחנו. יש תחושה שיונתן תמיד הולך לנצח אבל בפרק הזה אייל הדהים אותי. זה כמובן לא ממעיט מערכו של יונתן אבל אייל הראה שהוא גם תחרותי".

מה הצופים יכולים לקחת מהפרק השני של "קרב השפים הגדול"?

"אני חושב שיתחילו להבין את אייל ואת גדולתו. אייל לוקח את הפשטות והפך אותה למוטו שלו. זה מדהים במיוחד בתור שף לראות את זה. אנשים נוטים לפעמים לזלזל בפשטות אבל זה לא פשוט להיות פשוט. זה דורש מחשבה ודיוק רב".

מה אתה חושב שהשפים יקחו איתם מהמסע?

"השיפוט הטהור שהם עוברים שם הולך לשנות את כל צורת השיפוט שלהם. הם יחזרו הרבה יותר רגישים. הם ישימו דגש על התהליך של הבישול של השף ופחות על התוצאה. אני עד שלא הפכתי לשף ובעלים של מסעדה לא הבנתי בכלל מה זה אומר רגישות לתהליך. בדרך כלל קשה לשופטים לרדת מכס השיפוט ולכן אני חושב שהמסע הזה יהיה מאוד משמעותי עבורם ויהפוך את העונה הבאה של "מאסטר שף" למרתקת".

אתגר הארוחה המסכמת יוצא לדרך (צילום: מתוך קרב השפים הגדול, שידורי קשת)
"רושפלד, תסתכל על אייל שני ותעשה כמוהו"|צילום: מתוך קרב השפים הגדול, שידורי קשת

יצא לך לעבוד עם חומרי גלם מיוחדים כמו צלופחים ופטריות כמהין?

"יצא לי לעבוד עם בשר תנין שבו רק הזנב ראוי למאכל חשוב לציין. יש לו טעם של עוף אבל מרקמים שומניים וריריים מאוד. רושפלד ואייל שני עכשיו באיטליה, המקום הכי חם בעולם הבישול, יש להם יד חופשי לכל חומר גלם שהם רוצים אי אפשר בכלל להשוות את מה שאני עשיתי לעומתם".

איך אתה מסכם את החוויה הכוללת של "קרב השפים הגדול" עד עכשיו?

"אותי באופן אישי זה מרתק, מדהים ובלתי נתפס שאפשר להנות ככה מתכנית בישול. מצד אחד יש פה תחרות אמיתית ורצון כנה לנצח ומצד שניהם שפים מעולים וג'נטלמנים".

עוד ב"קרב השפים הגדול":

"קרב השפים הגדול":  ימי רביעי ב-21:00

כל הכתבות | השפים | מתכונים מהתכנית | פרקים מלאים | כל הקטעים מקרב השפים הגדול