תשעה חודשים חלפו מאז שמסימיליאנו די מטאו הוכתר כמאסטר שף הרשמי של ישראל, והגשים את חלומם של אלפי אנשים. מאז הגמר הגדול הרבה יין זרם בנהר חייו: האנשים בישראל לפתע מזהים אותו ברחוב, החלומות שלו על מסעדה קטנה הפכו לרעיונות גדולים על מיזמים וסיורים קולינריים לאיטליה והשפים הדגולים ששפטו אותו במשך עונה שלמה, הפכו אמש לנגד עיניו למתמודדים בתחרות בישול.  

נפגשנו איתו בביתו שבמודיעין כדי לצפות יחד בפרק הראשון של "קרב השפים הגדול" (רביעי ב-21:00), ולבחון מקרוב איך זה מרגיש כשהשפים ששפטו את הבישול האיטלקי שלו במשך שלושה חודשים, הפכו לתלמידים מבוהלים בזירת הבישול הטבעית שלו, איטליה.

מה אתה חושב על זה שבחרו לצלם את "קרב השפים הגדול" באיטליה?

"אני מאוד גאה שהתכנית צולמה באיטליה כי אני חושב שזה המקום הכי מושלם בהיבט הקולינרי. מהצפון ועד הדרום יש הרבה שלבים ודרגות של קולינריה".

אצל מסימיליאנו (צילום: רותם אלון גלעדי)
איטליה פינת מודיעין|צילום: רותם אלון גלעדי

איך זה לראות את השפים שלך נשפטים כמתמודדים?

"זה מוזר לראות איך פתאום השופטים הכי חזקים שיש במאסטר שף, הופכים למתמודדים באיטליה. הם נכנסים לנעליים שאני הייתי בהן במשך שלושה חודשים ואני כבר מת לראות את הפחד בעיניים שלהם. זה משהו אחד להיות מישהו כמוני שבא ורק רוצה לבשל, וזה דבר אחר לבוא בתור שף מוכר ונחשב למדינה אחרת ולשים את האגו בצד. אני בטוח שהם אכלו את עצמם מבפנים. חשוב לזכור שבאיטליה צריך לעבור הרבה מאד לפני שאתה יכול לכנות את עצמך שף וזה לא כמו שראיתי בארץ. אני חושב שהשפים שם מוכנים לשפוט בתחרות כזאת".

היית מעדיף להיות המאסטר שף של איטליה?

"אני לא תופס מעצמי שף גדול, לשמחתי היה לי מזל לגדול עם אמא וסבתא שעבדו עם האוכל ובישלו כל יום. יש לי מסורת ובגלל זה היה לי מאוד מעניין ללמוד בתכנית בארץ, אבל אני למדתי מהבישול המסורתי ולא בבית ספר לקולנריה". 

אתה חש פספוס שלא הלכת ללמוד בישול בצורה מסודרת?

"לא. המסורת יכולה לעבוד בלי בית ספר אבל לא הפוך. בית ספר לבד זה לא מספיק בכלל".

ראיון עם הזוכה בגמר מאסטר שף (צילום: רועי ברקוביץ')
רגע הזכייה בו הפך למאסטר שף של ישראל|צילום: רועי ברקוביץ'

היית רוצה להיות שופט בתחרות אוכל?

"מבחינתי להיות מתמודד ולהיות שופט זה אותו דבר. להיות שופט זאת אחריות מאוד גדולה ולפעמים אין הזדמנות שנייה וצריך להכריע על חיים של בן אדם והחלומות שלו. אבל גם להיות מתמודד זה לא קל בטח מול שופטים שהם שפים גדולים". 

מי אתה חושב שירשים יותר את השפים האיטלקים - אייל שני או רושפלד?

"אני חושב שלרושפלד יש הרבה תיאוריה ופרקטיקה ואני אוהב אותו כי הוא שופט אוכל לפי האוכל ולא לפי סימפתיה כמו הרבה אנשים. אייל שני מנגד, לא בטוח כמה תיאוריה הוא יודע לעומת רושפלד, אבל הוא מעריך אוכל טוב ויש לו רעיונות מעולים. אני לא יודע מה יותר יידבר לשופטים שם".

המסע שלהם באיטליה רק התחיל, מה אתה יכול לספר לנו על ההבדלים האזוריים במטבח האיטלקי?

"אוכל נפוליטני מאוד מפורסם בשל החריפות שלו והחוצפה באוכל. יש להם נמל גדול והר געש שהוא ההשראה הכי גדולה שלהם. בצפון בגלל שהוא יותר מתועש אין הרבה זמן לבשל אלא אם כן זה התחביב שלך. בדרום הם יותר עממיים ומבשלים עם האמהות והסבתות וזה מזל גדול, אבל בצפון יש דגה טובה יותר. החבר הכי טוב שלך באיטליה הוא הדייג. מה שתמצא אצלו בקופסה האחרונה בסוף החנות לא תמצא בסופר".

אצל מסימיליאנו (צילום: רותם אלון גלעדי)
"מת לראות את הפחד בעיניים שלהם"|צילום: רותם אלון גלעדי

כמי שמכיר אותם גם מאחורי הקלעים, מה אנחנו לא רואים על המסך?

"הם לא יודעים להתחזות לאחרים. הם בדיוק כפי שהם נראים במצלמות. האמת רושפלד מאוד מצחיק אבל את זה לא תראו בטלוויזיה ואייל שני מדבר עוד יותר ממה שרואים בתכניות. באחת התכניות של "מאסטר שף" היינו אחרי משימת הדחה באולפן עד 3 לפנות בוקר כי הוא לא הפסיק לדבר".

>>עשו לכם חשק לטיול בנאפולי: כל מה שאתם צריכים לדעת

מה הופתעת לגלות עליהם בעקבות "קרב השפים הגדול"?

"שרושפלד לא מפחד לצאת מגבולות הנוחות שלו ואני שמח שהוא לקח את עצמו צעד קדימה בפרק הראשון. לא ידעתי שאייל שני הוא כזה בכיין. כשהוא התעצבן על יונתן על איך שהכין את הפיצה, הוא יצא כזה פרימדונה. לא ציפיתי לזה".

רושפלד מלך נאפולי (תמונת AVI: רועי ברקוביץ', קרב השפים הגדול)
הבין את הכבוד האיטלקי. רושפלד|תמונת AVI: רועי ברקוביץ', קרב השפים הגדול

מה אתה חושב על הניצחון של רושפלד בנאפולי?

"זה שיעור לחיים בשבילם ואני בטוח שהם נהנו ואולי זה ישנה אותם כשופטים בעונה הבאה של מאסטר שף. אני שמח שרושפלד ניצח כי אי אפשר להגיש מרק דגים בדלי שעושים בו כביסה ולהניח על שולחן. זה עלבון לאוכל. אייל שני עושה הרבה רעש אבל הרעש הזה לא עובד באיטליה אלא אם כן אתה בעסקי השעשועים. השופטים המקומיים באו לטעום אוכל, הם לא שפטו את האדם בכלל. יונתן ניגש לאוכל הנפוליטני יותר בכבוד מאייל שהיה קצת ערס ביחס אליו. הוא שילם את המחיר על זה שהיה קצת יהיר".

מי אתה חושב שינצח בכל הקרב?

"אני חושב שאייל שני ינצח כי רושפלד בטח ייקח את הבישול עד הגבול המסוכן וינסה לשים את עצמו במקום שהציפיות ממנו יהיו גבוהות. כשעובדים עם מטבחי פיוז'ן יש הרבה טעויות שאפשר לעשות. רוב השפים היום תמימי דעה שעדיף להביא לצלחת טעמים עדינים ומדויקים ואני בטוח שרושפלד ייקח את זה לקצה. דווקא הפשטות של אייל שני תעזור לו באיטליה לדעתי".

מי תרצה שינצח?

"הטוב ביותר כמובן. אבל אני חושב שאייל שני ינצח, לא בהכרח כי הוא טוב יותר מרושפלד אלא בגלל שהוא כנראה יכבוש אותם ברמה האישית. רושפלד לדעתי ינסה יותר מדי".

אייל שני מפסיד בנאפולי (תמונת AVI: רועי ברקוביץ', קרב השפים הגדול)
הפסיד בגלל יהירות. אייל שני|תמונת AVI: רועי ברקוביץ', קרב השפים הגדול

מה הטיפ שלך לשפים להמשך?

"לא לשפוט לפי סטיגמות. כאיטלקי הרגשתי שאייל שני שפט אותי לא נכון. התפיסה שלו לגבי אוכל איטלקי לא הייתה מדויקת. בעיניי זה מיותר כמו שאני לא הייתי מעיז לשפוט אוכל סיני שבושל על ידי סיני. עכשיו הם ניצבים בצד השני ונדרשים להרשים במקום שהוא לא אזור הנוחות שלהם. הייתי מציע להם להבין קודם מי עומד מולם ולנחש מה עשוי לעניין את אותם כשופטים.

האיטלקים מאוד גאים במי שהם ובאוכל שלהם אז צריך לתת כבוד גם לאופה שמכין את אותו ספוליאטאלה כל החיים וגם לטבח הכי פשוט. הם לא אוהבים בלאגן של טעמים אלא פשטות ודיוק, כמובן שגם הגשה מעניינת אבל לא דליים של מרק על השולחן".

>> כל המתכונים מפרק הבכורה של "קרב השפים הגדול"

"קרב השפים הגדול": רביעי ב-21:00