גורדון רמזי

ה-סלב של עולם הקולינריה, מחזיק ב-15 כוכבי מישלן. עד גיל 19 רמזי שיחק כדורגל בקבוצת הפאר גלאזגו רייג'נס אבל פציעה חיבלה בחלומו להפוך למסי הבא. מהדשא הוא התגלגל למטבח והתחיל כסו-שף במלון עד שעבר לעבוד תחת השף מרקו פייר ווייט. בהמלצת מרקו רמזי נסע לעבוד כמה שנים בצרפת וכשחזר ללונדון הוא כבר פתח מסעדות משלו והפך לשף שאנו מכירים היום. רמזי ידוע גם בהופעותיו בסדרות טלוויזיה רבות - הוא נחשב לילד הרע של עולם הקולינריה וכאחד שלא מפחד להשתמש במילים קשות ובמשמעת קשוחה כלפי צוות העובדים שלו. תקרית אחת אפילו הסתיימה בתלונה במשטרה. רוב עולם הקולינריה נמצא בריב כזה או אחר עם גורדון רמזי וזה לא נראה כאילו זה מזיז לו, אם לכם היו 15 כוכבי מישלן משהו היה מזיז לכם?

ג'יימי אוליבר

המתחרה הכי גדול של גורדון רמזי הוא לא אחר מאשר ה"שף הערום", שאחראי חלקית גם על המהפכה הבריאה באנגליה ובעולם. בילדותו, ג'יימי עבד בפאב המשפחתי עבור דמי כיס. כשגדל החל לפתח קריירה מוסיקלית והקים להקה עם חבר טוב ובמקביל החל ללמוד בישול. שם גילתה אותו מפיקה טלוויזיה ידועה והחליטה לקחת אותו כבן חסותה.
מאותו יום אוליבר נכנס לתודעה העולמית, הוא צילם שתי עונות מוצלחות של "השף העירום" ועוד כמה תכניות בישול שסחפו צופים רבים. בנוסף ג'יימי פתח את רשת מסעדות Fifteen ברחבי אירופה שמטרתה ללמד ולטפח 15 טבחים מוכשרים ממעמד סוציו אקונמי נמוך ולתת להם הזדמנות אמיתית להצליח. בזכות זה ועוד, אוליבר אפילו קיבל אות של כבוד מהמלכה. הוא מאמין ומחנך לאוכל ואורח חיים בריא עד כדי כך שאין לו בעיה להגיד להורים את מה שהוא חושב על חינוך ילדיהם לאוכל בריא וגם הוא כמו השף רמזי לא חוסך במילים. מה עוד? הונו מוערך בכ-58 מיליון ליש"ט ונחשב לאחד מהשפים העשירים ביותר וגם החתיכים ביותר.


מארקו פייר ווייט

ילד הפלא של המטבח האנגלי שעד גיל 33 צבר שלושה כוכבי מישלן ונכנס להיסטוריה הקולינרית של אנגליה כשף הצעיר ביותר שזכה בשלושת הכוכבים הנחשקים. מארקו הוא שף סלב מהגדולים בעולם וככזה לא מן הנמנע שיש לא פתיל קצר, יהירות ונהנתנות בשפע. בשנת 99' הוא אף החליט להחזיר את כוכבי המישלן בטענה ש"מי ששפט אותי ידע פחות ממני אז מה זה שווה". הוא פרש מהמטבח בגיל צעיר והפך להיות מסעדן, כלומר יותר ביזנס מן וסלב טלוויזיוני. ווייט אוהב את החיים הטובים והם אוהבים אותו, הוא נישא שלוש פעמים, מסתובב עם דוגמניות ומפזר אמירות פרובוקטיביות למי שרק נתקל בדרכו. אבל אסור לנו לשכוח מדובר בשף מעולה.

 פול בוקיז

אי אפשר לדבר על שפים בלי להזכיר את שמו של בוקיז. השף איננו סלבריטי טלוויזיוני כמו חבריו לרשימה אבל מידי שנה תופס מקום מכובד ב-20 השפים הטובים בעולם לפי מגזין "לה שף" היוקרתי. השף מתמחה בבישול צרפתי ונחשב לשגריר בתחום. בנוסף לכוכבי המישלן הרבים שמסעדותיו קיבלו והופעות ברשימת המסעדות הטובות בעולם, בוקיז עצמו קיבל את "אות לגיון הכבוד" מנשיא צרפת בשנת 1975. כמובן שבמעמד הטקס הכין בוקיז את אחת המנות שלימים הפכה לסימן ההיכר שלו: מרק כמהין עם תפוחים - כנראה שילוב שצרפתים אוהבים.

אנתוני בורדיין

אחד השפים הידועים בעולם התחיל את דרכו בכלל כשוטף כלים ועשה את כל הדרך הארוכה עד שהגיע לעמוד בראש הפירמידה של רשת המסעדות הצרפתיות "בראסרי לה האל" הפועלות בארצות הברית. בורדיין לא הסתפק בקריית בישול בלבד והיום הוא נחשה לאחד מגדולי הסופרים בז'אנר ספרי האוכל וספריו זכו בתארים רבים. בנוסף בורדיין הוא כוכב טלוויזיה והשתתף במגוון רחב של תכניות בישול מסביב לעולם. פרק אחד מפורסם במיוחד צולם בזמן מלחמת לבנון השנייה כאשר השף ביקר במסעדות בביירות ופגש פעילי חיזבאללה, התחבא במלון ותועד בורח מהמדינה בפעולה נועזת. גם אופה וגם ג'יימס בונד.

 

הסטון בלומנטל – "האלכימאי"

אחד מפורצי הדרך של הבישול המולקולרי. המסעדה שלו “The Fat Duck” זכתה בשני כוכבי מישלן ונמנתה ברשימה המכובדת של 50 המסעדות הטובות בעולם בשנת 2005. הקטע של בלומנטל הוא אוכל הזוי: גלידת חרדל וסלק או סורבה סרדין - בקיצור אוכל לא שגרתי. את רוב שיטות הבישול למד לבד והמציא לבד וזה אולי מה שהפך אותו למה שהוא: ייחודי ובולט בתחומו אבל אם נודה על האמת, פודינג שבלולים לא נשמע משהו. 

וולפגנג פאק

הטבח הרשמי של טקסי האוסקר הוא בכלל אוסטרי שמעולם לא למד בישול אלא רק הביט באימו עובדת במטבח. הפריצה הגדולה של וולפגנג הייתה כאשר עבר לקליפורניה והצליח לשקם מסעדה כושלת בשם "מה מייזון" (Ma Maison) כך שהפכה להצלחה מסחררת. מאותו הרגע שמו הלך לפניו והיום יש בבעלותו רשתות רבות של מסעדות ובתי קפה ברחבי ארה"ב. אחד מחומרי הגלם האהובים על פאק הוא כבד האווז עד כדי כך בשנת 2007 גל ביקורות אדיר הציף את העולם נגד שימושו המופרז של השף בחומר הגלם אשר מופק לאחר התעללות קשה באווזים. וולפגנג הקשיב לביקרות ושינה את רוב התפריט שלו לכזה אשר שומר על הסביבה ובמקביל דאג לקיים הרבה מאוד אירועי גיוס כספים לעמותות חברתיות שונות.

תומאס קלר

תשוקתו הרבה לאיכות ויצירתיות הובילה את קלר לא מעט פעמים לריבים עם הממונים עליו, עד כדי כך שפוטר פעם אחר פעם ממקומות עבודה. לכן, החליט קלר לפתוח מסעדות משלו למרות מחסור המזומנים. מהר מאוד הפכו מסעדותיו לנחשבות בארה"ב ובעולם והוא הפך לאחד מהשפים הגדולים של המטבח הצרפתי על אף שהוא אינו צרפתי במקור. מסעדותיו מעוטרות בשלל כוכבי מישלן וניתן למצוא אותן בכל מגזין אוכל שמכבד את עצמו. 

גיא פיירי

האיש עם השיער המחומצן התחיל מלמטה, אי שם בקצה שרשרת המזון של המטבח. כנער הוא מכר בייגלה בדוכנים וכשהבין שהעתיד הוא בצרפת החל במקביל לשטוף כלים במעסדות וחסך כסף לנסיעה. כשחזר מאירופה החל לעבוד במסעדות בקליפורניה, עבר ללאס ווגאס, שם למד מלונאות והתחיל להתברג בניהול מסעדות נחשבות בקליפורניה. הפריצה הגדולה של גיא הייתה כאשר זכה בתכנית ריאליטי בשנת 2006 ומשם הקריירה שלו נסקה. הוא אולי לא מעוטר בכוכבי מישלן יוקרתיים אבל כריזמה וניצוץ של שגעון מוטמע בו מילדות. הוא מתמחה בבישול מקליפורניה שזה בגדול ברביקיו טוב מאוד מאוד מאוד.

"קרב השפים הגדול" - בקרוב בקשת, ערוץ 2