המשימה הראשונה בקרב על בולוניה החלה ב"בית ארטוצי" (Casa Artusi), שקרוי על שם כותב ספר המתכונים האיטלקי הראשון. שם טעמו השפים מספר קינוחים מסורתיים, ששוחזרו עבורם והוכנו לפי המתכון המדויק שנכתב בשנת 1891. במסגרת המשימה נדרשו יונתן ואייל לבחור קינוח אחד אותו הם ינסו לשחזר בעצמם. בסופה של המשימה, למרות שאייל השקיע מאמצים רבים במציאת חן בעיניי השופטות, הכוכב הראשון הוענק ליונתן על קינוח איטלקי מסורתי בניחוח רושפלדי.
את המשך היום בילו השניים במרכז בולוניה. שם הם ביקרו במעדנייה המתמחה בנקניק המורטודלה המזוהה כל כך עם האיטלקים. השמועה מספרת שהמעדנייה של טמבוריני (Ditta A.F Tomburini) היא הטובה ביותר באזור, אם לא בכל איטליה. אחרי שטעמו את סנדוויץ' הנקניק הקלאסי, שלח אותם טמבוריני הנכד, דור שלישי במעדנייה והשופט של המשימה, לסבב קניות בשוק הסמוך. כרגיל שני השפים בחרו לתקוף את המשימה באופן שונה. אייל בחר להכין סנדוויץ' קליל ואוורירי ולעומתו רושפלד בחר בטעמים כבדים ומתוקים בהשראת הסתיו. הכוכב השני של היום הוענק לאייל שני והביא לתיקו בשלב זה של התחרות.
משם המסע בבולוניה נמשך לכפר פולזינה פרמזנה (Polesine Parmense) לטובת הכנת המוסטרדה, ריבה מסורתית חריפה במיוחד שמקורה בצפון איטליה. את הריבה, בשונה מריבות מתוקות אותן רובנו מכירים, אוכלים לצד נקניקים וגבינות. סוד הטעם החריף של הריבה טמון בשמן חרדל מרוכז, שטיפותיו עלולות להיות קטלניות אם נושמים את האדים שלהן במינון גבוה. את רושפלד הנתון לא הפחיד ולמרות הוראות השימוש הקפדניות, השף החליט לשים כמות גדולה מאוד בריבה שלו. לעומתו אייל נזהר אך כנראה שלא מספיק ובזמן שטפטף מהנוזל החריף הוא נשם את אדי התבשיל והחרדל וכמעט איבד את הכרתו. אייל שכב כ-25 דקות ללא תזוזה ולחץ אמיתי הורגש על פניו של רושפלד. לבסוף אייל התאושש, הצליח לסיים את המנה בעזרתו של רושפלד והשניים נפרדו בתיקו לראשונה בתחרות, כוכב לכל שף. בשלב זה שני כוכבים לכל אחד מהשפים.
כמו בכל קרב, את הארוחה המסכמת, הכינו השפים לצוות שיפוט מכובד מאוד של שפים ומבקרי אוכל מהטובים באיטליה. אחרי שהסתובבו בשדה וליקטו את חומרי הגלם המועדפים עליהם, ניגשו השניים לבישול ארוחה בת שלוש מנות.
את הכוכב על המנה הראשונה, קטף יונתן רושפלד עם מנה מן האדמה, מלאה בירקות טריים מבושלים על פחמים. בכוכב המנה האחרונה זכה אייל שני עם קינוח אגסים וגבינה מתוקה ברוטב יין. בשלב זה מצב הכוכבים היה תיקו של שלושה כוכבים לכל שף. הקרב על בולוניה הוכרע על חודו של כוכב אחד. לבסוף אחרי דיונים ארוכים, החליט צוות השיפוט שהמנה העיקרית של יונתן מוצלחת יותר והוענק לו התואר "מלך בולוניה". לקראת הקרב הבא, אייל יצטרך להתאמץ מאוד כדי לא להפסיד את איטליה כולה.
עוד ב"קרב השפים הגדול":
"קרב השפים הגדול": ימי רביעי ב-21:00
כל הכתבות | השפים | מתכונים מהתכנית | פרקים מלאים | כל הקטעים מקרב השפים הגדול