אמש (ב') נפתחו דלתות מסעדת השף החדשה בעיר החכמה של 2025. התושבים שירצו להתפנק עם ארוחה מושקעת יצטרכו כמובן לשלם מכספי המשחק. מי שייכנס השבוע לעיר כדי לבשל לתושבים הוא השף אביב משה. הוא עומד מאחורי שתיים מהמסעדות המצליחות והאהובות בישראל, מסה וקוואטרו, הספיק להוציא ספרי בישול ולהנחות לא מעט תוכניות אוכל, אבל בריאליטי בסדר גודל כזה הוא לא השתתף מעולם. פגשנו את השף רגע לפני שהוא נכנס לעיר וביקשנו לדעת מה הוא מתכנן לתושבים.
אביב, מה לדעתך האתגר הכי גדול שתיתקל בו בעיר?
"למעשה האתגר הוא במקום הכי בסיסי. יש כאן לקוחות שאני לא יודע מי הם ומה הם אוהבים. לאילו מנות הם יתחברו יותר, לאילו פחות? החלטתי ללכת על תפריט שאני רואה בו את החוזקה שלי, משהו שמככב ברוב המסעדות שלי".
גלה לנו. מה בתפריט?
"יהיה להם לברק פורצ'יני שהיא מנת דגל, פילה בקר ברוטב בלסמי ערמונים, סשימי שקשוקה וקינוח תות. בנוסף, אולי תהיה גם מנה של טורטליני כמהין מקוואטרו".
ואם היית צריך להגיש במסעדה מנה אחת בלבד?
"בוודאי סשימי כלשהו. אחד מהבאים: סשימי פלמידה, אינטיאס או טונה".
יש מנה שבחיים לא היית מבשל במסעדה שלך?
"אני לא יודע אם מנה כלשהי אבל לא הייתי מוכן להשתמש במיונז".
את הפעם הראשונה שנכנס למטבח אביב משה לא ישכח אף פעם. זה קרה בבית הוריו בשכונת קטמון בירושלים. "הייתי ממש קטן, בן תשע או עשר. לקחתי ביסקוויטים, מרחתי עליהם גבינה לבנה, שמתי באמצע ענף, סידרתי בתבנית והערתי את כל הבית כדי להודיע להם שהכנתי עוגת גבינה".
והביקורות היללו?
"הן היו פחות חיוביות. הבעיה הייתה כנראה השעה - הערתי אותם בארבע או חמש לפנות בוקר".
הרבה השתנה בחיים של אביב מאז העוגה שלא הצליחה לו בגיל תשע. שתי מסעדות עמוסות, שלל עסקים, תוכניות טלוויזיה בהגשתו ובישול לסלבריטאים, אישי ציבור ואורחים חשובים מחוץ לארץ. אבל גם אחרי כל זה, אביב מודה שהוא מתרגש באמת רק כשהוא מבשל עבור המשפחה שלו. "בישלתי לכל העולם ואחותו וזה משהו שכל החיים שאפתי אליו", הוא מספר, "אבל כשהגיע הרגע בו בישלתי לראשונה לאשתי ולילדים שלי - זה היה הדבר הכי מרגש בחיים".
אתה עומד להתנתק בתקופה הקרובה מהמשפחה ומהמסעדות שלך בשביל 2025. אתה ערוך לזה?
"אני אשאר מחובר. אני לא נשאר לישון שם, אני מגיע בשעות מסודרות. בבוקר אהיה במסעדות ובשעות היותר מאוחרות אבשל ל-2025".
לסיום - תן לנו את התחזית שלך. 2025 מציגה את החיים של כולנו בעתיד הקרוב. איך אתה חושב שעולם הקולינריה ייראה בשנה הזו? מה הלהיט שיחליף את האינסטגרם?
"אני חושב שהאינסטגרם חשף בפני הקהל הרחב את הדימיון או חוסר הדימיון בין כיתוב המנה בתפריט והנראות שלה במציאות. הוא קירב את זה אל הקהל. מבחינת טרנדים קולינריים אני חושב שהעולם הולך לכיוון של אוכל שנעשה כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה, בדגש על חומרי גלם טריים ובריאים ופחות אינסטנט".
>>כל הארוחות שהשף אביב משה יכין לתושבים של 2025
2025 משודרת בקשת, ערוץ 12