המשחק של 2025 יצא לדרך לפני כשבועיים כשהתושבים החדשים נכנסו לעיר, וגילו שלכל דבר יש מחיר - והוא לא תמיד משתלם. בית מלון הכל כלול, אכסניה מעוצבת אך צפופה, בית קפה שכונתי, ארוחות שף ומכונות אוטומטיות שמסתירות עולם בפנים, לכל דבר יש מחיר. הערב (21:00, ערוץ 12), התושב שימצא את עצמו במקום האחרון בטבלה יעזוב את העיר  - אבל לפני שזה יקרה, לתושבים בעיר תהיה הזדמנות להעביר כסף לחברים שלהם ואולי אפילו להציל אותם ברגע האחרון.

מי שישמחו לראות אותם מבזבזים הם נותני השירות שהגיעו לעיר הרבה לפני התושבים.נו, בטח ראיתם את הרובוטים החמודים וצץ לכם סימן שאלה מעל הראש. למקרה שלא הצלחתם להבחין מי נמצא איפה, קבלו היכרות זריזה: מר בראון הוא הקונסיירז' של המלון היוקרתי, מר בלאק הוא ראש העיר של 2025, גברת סילבר היא מנהלת הבנק שמפקחת על הכסף של התושבים, רד הוא הברמן החביב בבר, גולדי היא המלצרית בבית הקפה, ויש גם את פינק המוכרת הכי טובה שחנות הבגדים בעיר הייתה יכולה לבקש.

מיכאל,מנואל ושרי בקפה (צילום: מתוך
הכי כיף לשבת עם גולדי המלצרית בבית הקפה|צילום: מתוך "2025", שידורי קשת
סיגל פורקת  (צילום: מתוך
הנחה במלון? מר בראון אחד הקשוחים|צילום: מתוך "2025", שידורי קשת

תושבי העיר יוצאים לשופינג (צילום: מתוך
עם מוכרת כמו פינק אין מצב שלא תעשו שופינג|צילום: מתוך "2025", קשת 12

למקרה שטירוף השופינג ישתלט עליהם, על בניין העירייה מעל כולם, ממוקמת הטבלה שמתעדכנת עם כל שקל שהתושבים מוציאים או מכניסים ודואגת להזכיר לכולם בשביל מה הם באמת נמצאים כאן. בואו, לנצח במשחק זה קצת יותר שווה מאספרסו על שפת הבריכה של המלון היוקרתי.

ואם להגיד לא לשופינג זה לא מספיק קשה, התושבים בעיר צריכים להתמודד עם החלטות כלכליות שעוד יהפכו אותם למומחים בניהול פיננסי. מה בעצם קורה בעיר הזאת? קבלו את המדריך המלא של 2025.

עיר 2025 (צילום: גדעון לוין)
רק שיהיה ברור: זאת הטבלה שמלחיצה את התושבים|צילום: גדעון לוין

יש בית מלון והם מעדיפים לישון באכסניה?

בעיר של 2025 יש ארבעה מתחמי לינה, ומדי שבוע התושבים יצטרכו לקנות את המקום שבו הם רוצים לישון בלילה. נשמע פשוט בסך הכל? תוסיפו לזה תג מחיר שמשתנה ממקום למקום, והאופציה להעלות את המחיר ולהתחרות נגד תושב אחר על המיטה שממש בא לך.

בבית המלון היוקרתי, יש סוויטה שמתאימה לעד שני תושבים. התענוג כולל כניסה לבריכה, ג'קוזי, ארוחת בוקר והנחה במסעדת העיר. המחיר: 3,000 שקלים לחדר לשבועהחדר הפרטי בבית המלון מתאים ליחיד, וכולל גם הוא כניסה לבריכה, ארוחת בוקר והנחה במסעדה של העיר. מחיר התענוג: 1,500 שקלים לשבוע.

דודו מצטרף אל סמי לג'קוזי (צילום: מתוך
דודו וסמי לא מוותרים על ג'קוזי של הביוקר|צילום: מתוך "2025", שידורי קשת

מי שרוצה ליהנות מהפרטיות אבל במחיר מוזל, יוכל להגיש הצעה על הבית הפרטי שמתאים לשלושה תושבים (לא פחות ולא יותר). בבית הפרטי יש חדר שינה אחד, סלון ומטבח שבו אפשר לבשל. מאיפה מגיעים המצרכים? תושבי הבית הפרטי יכולים להזמין מוצרים מרשימת קניות וזו מגיעה אליהם עד פתח הדלת. מחיר הבית הפרטי לשבוע מתחלק בין שלושת התושבים: 1,500 שקלים לשבוע, 500 שקלים לכל אחד.

האכסניה בעיר היא האלטרנטיבה הזולה ביותר למי שחייב לחסוך, ומתאימה לשישה תושבים בלבד. העלות השבועית לתושב שתפס לעצמו תא באכסניה היא 250 שקלים, ויש לנו תחושה שבקרוב זה יהפוך למקום הלינה המבוקש מכולם.

2025: סיכום וידאו היום ה-3 (צילום: מתוך
הבית הפרטי נראה כמו אופציה שווה ביותר|צילום: מתוך "2025", קשת 12

מה קורה אם תושב לא יכול להרשות לעצמו להוציא על בית מלון או בית פרטי? הוא יכול להילחם על מקום באכסניה ולהקפיץ את המחיר ההתחלתי למי שכבר רכש לעצמו תא, או להפוך להומלס לשבוע אחד ולהעביר את הלילה בספסלי הרחוב שליד חנות הבגדים.

למה הם מסתובבים בפיג'מות כל היום?

לפני שהם נכנסו לעיר של 2025, התושבים ארזו מזוודה עם כל הבגדים שהם תכננו ללבוש אבל אז הם גילו שגם בשביל זה צריך לשלם. כל הפריטים שהם ארזו מהבית מוצעים למכירה בחנות הבגדים בעיר ותכלס, אין דבר יותר מבאס מלשלם שוב על בגד שכבר חילקת לתשלומים.

התושבים בקפה (צילום: מתוך
קלטתם את המסיבת פיג'מות הזאת?|צילום: מתוך "2025", שידורי קשת

הפתרון המוזל נמצא במכונות האוטומטיות, שם אפשר לקנות פיג'מת משבצות במחיר של 50 שקלים בלבד. אנחנו רק נגיד שסבבה שהמצב הכלכלי של סמי קצת לחוץ אבל לא יקרה כלום אם הוא יתפנק על איזה ג'ינס וחולצה. ככה, בשביל האווירה.

מה עוד אפשר לקנות? הנה זה בא. התושב שבמקרה ימצא את עצמו ישן ברחוב בגלל תקציב מוגבל, יוכל לרכוש לעצמו ערכה להומלס: שק שינה, כפפות ושקית חימום ב-100 שקלים בלבד.

לימור וסיגל קונות ארוחת ערב (צילום: מתוך
במכונות האוטומטיות יש דברים שהפתיעו אפילו אותנו|צילום: מתוך "2025", שידורי קשת

במחלקת הקוסמטיקה הופתענו למצוא מכשיר להסרת שיער מהאף והאוזניים ב-80 שקלים או מכונה לעיצוב הזקן ב-130 שקלים.

איפה הכי שווה לאכול?

ב-2025 יש כמה אופציות קולינריות, וכמובן לכל אחת יש מחיר בהתאם. נתחיל מהזול: במכונות האוטמטיות התושבים יכולים לקנות שתייה, חטיפים ואפילו מנות מוכנות לחימום (במידה והם נמצאים בבית הפרטי שמאובזר גם במיקרוגל). בית הקפה שבעיר מציע ארוחות בוקר ומאפים, ובערב הופך לבר עם משקאות ונשנושים. החיוך מהברמן הוא חינם, אבל על המוזיקה הם צריכים לשלם. 

ולמי שמרגיש לארג' ובא להתפנק, מסעדת השף שבעיר מארחת בכל שבוע שף מוכר אחר. בשבוע הראשון בישל לתושבים השף אביב משה, ובסוף השבוע האחרון הגיע לביקור השף חיים כהן. בשביל התענוג הזה התושבים יצטרכו להיפרד מ-400 שקלים לארוחה.

השף אביב משה ב-2025 (צילום: מתוך
השף אביב משה מתארח במסעדה של 2025|צילום: מתוך "2025", שידורי קשת

השף חיים כהן מבשל לבנות (צילום: מתוך
השף חיים כהן מתארח במסעדה של 2025|צילום: מתוך "2025", שידורי קשת

זאת תוכנית ריאליטי, איך זה שהם יכולים להתקשר הביתה?

אם במקרה תפסתם את אחד התושבים מסתובב עם סמארטפון ביד - קודם כל אפשר להירגע. בחדר התקשורת שממוקם בעיר, לתושבים יש אופציה לשלם על התחברות קצרה לעולם שבחוץ. מה בתפריט הדיגיטלי?

כדי להיכנס בכלל לחדר התקשורת צריך לשלם 50 שקלים. בשביל לעשות סטורי צריך להיפרד מ-200 שקלים, אבל תוסיפו לזה כניסה ראשונה לחדר, כניסה שנייה כדי להחזיר את הפלאפון והופ המחיר זינק ל-300 שקלים. בשביל שיחת טלפון התושבים יצטרכו לשלם 2,000 שקלים ל-30 שניות בלבד. אה, הם גם יכולים לשלם כדי לקרוא כתבות שנכתבו עליהם ברשת. בטוחים שאתם רוצים לעשות את זה?

2025: דודו התקשר לילדים שלו (צילום: מתוך
מוגזם: דודו שילם 4,000 שקלים בשביל שיחה של דקה|צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", שידורי קשת

בתכל'ס, איך התושבים מרוויחים כסף?

בכל שבוע התושבים מקבלים פרויקט עירוני, וצריכים לעבוד כדי לעזור לראש העיר תמורת משכורת מכובדת. כמובן שלכל פרויקט יש גם מנהל, אותו בוחרים התושבים. בסיום הפרויקט, המנהל ניגש למנהלת הבנק ומחליט כיצד לחלק את הכסף שהרוויחו. איפה הקאץ'? החלוקה חייבת להיות בלתי שיוויונית, והמנהל מחלק לכל תושב סכום שונה. מי שהיה מנהל הפרויקט קבל באופן קבוע 2,000 שקלים.

וחוץ מבזבוזים, על מה עוד התושבים מוציאים כסף?

מסתבר שבמשחק הזה לא מספיק לחסוך בהוצאות וגם לא די בכך שיהיו לכם גם כמה חברים טובים שייחלצו לעזרתכם. גם אם התושבים מנהלים את הכסף שלהם בשיא האחריות, בכל שבוע מגיעים המיסים שיכולים לקצץ להם את הכנפיים ולהנחית אותם בסוף הטבלה.

בניגוד לאלוהי מס הכנסה שיושב אי שם וחולק איתנו את המשכורת, ב-2025 התושבים הם אלה שמורידים מיסים אחד לשני. בכל שבוע הם נכנסים לפגישה אישית עם ראש העיר, ומחליטים למי מהתושבים הם רוצים לקצץ באלגנטיות 10% מהסכום שהצליחו לחסוך עד כה. מי שייבחר שלא למסות אף תושב אחר, יצטרך לשלם בעצמו מס של 50% מהכסף שצבר. אז מה באמת יותר חשוב - כסף או חברים שיצילו אתכם כשצריך?

הודיה בשיחה אצל מר בלאק (צילום: מתוך
במשרד של ראש העיר מתקבלות החלטות לא פשוטות|צילום: מתוך "2025", שידורי קשת

סליחה, אפשר הלוואה?

מה קורה אם החבר הכי טוב נמצא בתחתית הטבלה? בכל שבוע, התושבים יוכלו להיפגש עם מנהלת הבנק ולבצע העברות כספיות למי שהם רוצים לעזור. אין הגבלה על הסכום.

>> בואו לעקוב אחרי כל מה שקורה בעיר: בפייסבוק ובאינסטגרם

"2025" משודרת בקשת, ערוץ 12