ניו יורק היא עיר האפשרויות הבלתי מוגבלות, וכסף קונה בה הכל. אפשר להוציא כאן הון על בגדים ועל מוצרי אלקטרוניקה, אבל אנחנו מעדיפים לבזבז את כספנו על אוכל. בביקורנו האחרון בעיר פשטנו על מסעדות, על חנויות מתמחות בסוגי מזון שונים ועל דוכני אוכל רחוב. המתוקים היו הדובדבן שבקצפת.

צ'יקלישס (צילום: שרון בן דוד, גלובס)
תפריט אחיד תמורת 16 דולר. ChikaLicious|צילום: שרון בן דוד, גלובס
קאפקייקס בצבעים זרחניים

ניו יורק נחשבת לבירת הקאפקייקס (cupcakes). מאפיית מגנוליה (Magnolia Bakery) זכתה לפרסום בזכות קרי בראדשו ובנות "סקס והעיר הגדולה", אבל מאפיות לא חסרות בעיר, ואין צורך להצטופף. בצ'לסי מרקט (Chelsea Market), שוק אוכל שהוא חוויה בפני עצמה, נתקלנו באלני'ז (Eleni's), אימפריית עוגיות וקאפקייקס. אנחנו אישית לא מתים על הקונספט, אבל היה קשה לעמוד בפני שילובי הצבעים ותוספות הסוכריות הצבעוניות. קנינו לנו קאפקייק אחד כדי לבדוק, התרשמנו שהצבעוניות משקפת את הטעם והמשכנו הלאה. ברשת בייקד ביי מליסה (Baked by Melissa) הקטינו את הגודל למיני קאפקייקס קטנים וחמודים. המבחר עשיר, מרד ולווט (Red Velvet) קלאסי ועד קאפקייקס בצבעים זרחניים. בחרנו שלושה קאפקייקס, שילמנו שלושה דולרים והגענו למסקנה שדברים טובים אכן באים באריזות קטנות.

משעשעי חך ופטיפורים

חברים תושבי העיר שמכירים את השריטה סיפרו לנו על מקום שנפתח כאילו במיוחד בשבילנו, בר קינוחים קטן ואיכותי באיסט וילג' (East Village). בצ'יקלישס (ChikaLicious) מקבלים תמורת 16 דולר תפריט אחיד הכולל משעשע חך, כגון סורבה בטטה או קרם פרש ומקפא קיווי, קינוח אחד וכמה פטיפורים. התיישבנו על הבר וצפינו בצ'יקה, בעלת הבית ממוצא יפני, שיצרה מנות מרהיבות ביופיין תוך שימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי. גלידות, מוסים וקרמים מונחים בעדינות על צלחות חרסינה, אמנות מתוקה במלוא מובן המילה. המנה העיקרית שבחרנו, סורבה קלבאדוס עם ריבועי ג'לי אספרסו ופרפה מסקרפונה (Panna Cotta Calvados) מהספיישלים, הפתיעה בשילוב טעמים, מרקמים וטמפרטורות, כשהמסקרפונה והקפה ריסנו את החמיצות התפוחית. לכל מנה אפשר להתאים יין, אבל אנחנו הסתפקנו בפטיפורים ובקפה, ונשבענו שבביקור הבא נזמין את כל התפריט.

מליסה ניו יורק (צילום: שרון בן דוד, מסע אחר)
מיני קאפקייקס קטנים וחמודים. מליסה|צילום: שרון בן דוד, מסע אחר

עיצוב ברוח הסבנטיז

כמי שגדלו על ברכי מטבחים מזרחיים, בן זוגי ואני מכורים לאורז מבושל בחלב. לכן כשראינו את קערות האורז בטעמים במסעדת רייס טו ריצ'ס (Rice to Riches) הרגשנו כמו בבית. ההליך פשוט: מחליטים על גודל הכלי, מ-solo לסועד אחד ועד moby לעשרה גרגרנים, ובוחרים טעמים מתוך רשימה ארוכה ומשעשעת. על תוספות ויתרנו כדי לחסוך בקלוריות, וישבנו לנוח על כיסאות פלסטיק לבנים. המרקם הזכיר את הילדות, אבל הטעמים היו עכשוויים ועונתיים. המקום מעוצב ברוח הסבנטיז, עם שלטים מצחיקים על הקירות ששווים צילום, ואת כלי הפלסטיק כדאי לשמור למזכרת.

ופל בלגי במשאית

יוקר שטחי המסחר בניו יורק יצר תופעה של משאיות-מזנונים הנודדות ברחבי העיר. הפייסבוק הוא כלי פרסום יעיל וחינמי בשבילן, ואפשר להתעדכן בו איפה הן עוצרות ומתי. באחד הבקרים עשינו עבודת הכנה על ופלס אנד דינגס (Wafels & Dinges), משאית שמתמחה ב"דברים טובים בלגיים". תמורת חמישה דולרים קיבלנו ופל פריך וחם, ובעבור שני דולרים נוספים מקבלים תוספות בלי הגבלה, מקצפת ופאדג' שוקולד בלגי, דרך פירות וריבת חלב ועד סירופ מייפל וחמאה. דיל מוצדק וטעים עד שחיתות, כמו שיש רק בניו יורק.

וופל בניו יורק (צילום: שרון בן דוד, מסע אחר)
דברים בלגיים טובים. Wafels & Dinges|צילום: שרון בן דוד, מסע אחר

מידע מעשי

צ'יקלישס
איפה:203 East 10th Street, East Village  
מתי: ה'-א' 22:45-15:00, סגור בימים ב'-ד'. מומלץ להגיע בשעות אחר הצהריים המוקדמות או אחרי 21:00
טלפון: 001-212-995-9511
אינטרנט: www.chikalicious.com

רייס טו ריצ'ס
איפה: 37 Spring Street
טלפון: 1-212-274-0008
אינטרנט: www.ricetoriches.com

אלני'ז
איפה: צ'לסי מרקט75 9th Avenue . החנות פונה לרחוב West 15th
טלפון: 1-888-435-3647
אינטרנט: www.elenis.com

בייקד ביי מליסה
איפה: 529 Broadway (Spring Street בין הרחובות Browdway ו-Mercer)
טלפון: 1-212-842-0220
אינטרנט: www.bakedbymelissa.com

ופלס אנד דינגס
טלפון: 1-866-429-7329
אינטרנט: www.wafelsanddinges.com

* שרון בן-דוד – כתבת קולינריה ב"דרך האוכל", עורכת ומתרגמת, לשעבר מנהלת פורום טיולים בחו"ל בפורטל תפוז

הכתבה התפרסמה באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן

>> 8 טיולים משפחתיים שהילדים שלכם לא ישכחו